Razer Blackwidow Ultimate 2016

Ersin Kılıç 3.04.2016 - 12:54
Razer'ın yeni oyuncu klavyesini test ettik
Razer'ın Blackwidow Ultimate serisi her sene çıkan yeni versiyonu ile güncelliğini korumaya devam ediyor. Razer Blackwidow Ultimate 2016'nın geçtiğimiz yıla göre en büyük farkı, sol tarafta bulunan makro tuşlarına sahip olmaması. Bunun dışında çok büyük bir farka sahip olmayan klavyede tıpkı medya tuşları gibi klavye üzerinden yapacağınız makroları, fonksiyon tuşu ile atamanız gerekiyor.

Klavyenin genel tasarımına baktığımızda ürünün modelin diğer ürünleri ile benzer bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Tabi Tourtnament edition gibi taşınabilir bir kitleyi hedef almadığı için numeric tuşlar yerini korumuş. Klavyenin genel yapısında  keskin hatlara sahip bir tasarım görüyoruz. Bu keskinlik köşelerde kullanılan oval geçişler ile biraz yumuşatılmış. Örgülü kablo ve altın rengi usb girişleri dışında klavyenin üst kısmı hacimli bir yapıya sahip ve ayakları kaldırdığınızda rahat bir kullanım sunuyor. Ayrıca klavyenin sağ kısmında bir adet USB ve kulaklık için bir jak girişi bulunmakta.

Razer Blackwidow Ultimate 2016
Çoğu mekanik klavyede rastladığımız mat bir tasarıma sahip olan Blackwidow Ultimate, bu sayede parmak izi gibi lekeleri tutmuyor. Mekanik klavyelerde ortalama 50 milyon, eski modellerde ise 60 milyon civarında olan tuş ömrüne nazaran Razer'ın kendi geliştirdiği mekanik tuşlar 80 milyon basımlık bir ömre sahip. Bunu test etmek tabi ki imkansız ama genel itibari ile klavyenin uzun bir ömre sahip olduğunu söyleyebilirim.

Tuş basımı geri dönüş ve hissiyat oldukça doyurucu ama bu mekanik yapının biraz gürültülü çalıştığını söyleyebilirim. Diğer mekanik klavyelere göre ses oranı biraz yüksek olan klavye için kalabalık bir ortamda kullanıyorsanız, etrafınızdan daktilo benzetmesi alabilirsiniz.

Klavyenin sağ üst kısmında özel bir panele de yer verilmiş. Burada numlock, capslock gibi ışıklandırmaların yanı sıra aktif olan makro ve oyun moduna ait bir ışıklandırma görüyoruz. Çoğu oyuncu klavyesinde olduğu gibi Razer Blackwidow Ultimate'ın 2016 versiyonunda da tabi ki bir oyun modu bulunuyor. Bu moda geçtiğinizde sadece yazılımdan aktifleştirdiğiniz tuşlar işlevini koruyor. Yani oyunda kullandığınız tuşlar dışındaki tuşlara bassanız bile bir işlevle karşılaşmıyorsunuz. Açıkçası klavyenin bu kısmı oldukça şık ama buradaki panel dokunmatik ya da benzer bir işleve de sahip olabilirmiş.

Razer Blackwidow Ultimate 2016
BlackWidow Ultimate 2016 renk olarak yeşil tonlamalarına sahip. Chroma serisinde rengarenk bir görüntüye yer veren Razer, bu ürün gamında ise tek renk seçeneği ile karşımıza çıkıyor. Synapse uygulaması sayesinde renk seçeneklerini kontrol edebiliyorsunuz. Burada klavye ışıklarını oyunlara ya da kullanım oranınıza göre farklı ve istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca ışıklandırma için yine 6 adet farklı animasyon seçenekleri de mevcut. Her tuş altında yer alan ayrı ışıklandırma sistemi ile yeterli olan klavye, yine de tek renk seçeneği sebebiyle bazı kullanıcıları üzebilir.

Klavyenin benim için en büyük eksiği ise ufak enter tuşuna sahip olması. Benim için diyorum çünkü bu durum tamamen kullanımla alakalı. Ben daha çok büyük enter tuşuna sahip olan klavyeleri svediğim için özellikle yazı yazarken elim sürekli buradaki farklı tuşlara dokundu.

Razer Blackwidow Ultimate 2016
Sonuç olarak Razer BlackWidow Ultimate 2016 sade ve şık bir oyuncu klavyesi. Makro ve medya tuşlarını kullanmayı seviyorsanız kısa bir alışma evresi geçirmeniz gerekebilir. Ama ektsra tuş takımına sahip olmayan bu yapısı özellikle benim gibi sade tasarımları seven oyuncuları tatmin edecektir.
Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2016 23:34
20 tl lik klavyede bunun yapacagı şeyi yapıo ulan bi klavyeye 1milyar verilirmi ya D:
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2017 20:34
Ve oyunla ilgili bilgisi olmayan biri daha konuştu :/
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2017 23:25
İNGİLİZCE KLAVYEYE AKIŞMAK ZOR MU ACABA ? TÜRKÇEDEN SONRA NE BİLEYİM ALACAĞIMDA GARİP GELİYOR :/
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2016 22:22
türkçe versiyonunda enter tuşu küçük değil hatırlatma yapayım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2016 13:55
evet :D şimdi merlin testten sonra 1 kişiye :D bunu hediye edicek hadi çekiliş yapalım :D

--------------------

Keşke firma bıraksa da hediye etsek ama malesef test ürünleri geri gidiyor :)
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2016 19:30
vay cimriler :D insan hediye eder bari birde gerimi istiyorlar :D yurtdışında öyle değil ama dostum arkadaşım oyun firmasında çalışıyor almanyada gelen ürünler özellikle ekran kartı çıkmadan satışı yasak bir şekilde hediye ediyorlar :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
sempojax
sempojax 3.04.2016 22:32
küçük enter tuşu nie yapılır ki harbiden. sonuçta oyunda yada windows ta sinir olduğu zaman insan yani kasma ve donma zamanlarında umarsızca enter tuşuna vura vura tuşu klavyenin arkasından çıkartan insanlarız biz yapmayın böle ya.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Blackwidow Ultimate 2016
İlginizi Çekebilir