Razer'dan eSpor odaklı fare: Razer Viper Optik

Ersin Kılıç 5.08.2019 - 13:30
Tunuva faresi sert ve hızlı saldırılar için hızınızı üçe katlayacak

Razer, profesyonellerle işbirliği halinde üretilen ve yeni Razer Optical Mouse Switch'leri içeren hafif oyun faresi Razer Viper'i tanıttı. Razer’ın 5G Optik Sensörünü barındıran ve Razer Speedflex Kablo ile masaüstü çekişini en aza indiren Razer Viper, rekabetçi oyunda mutlak kontrol için ince ayarlara sahip.

Razer'dan eSpor odaklı fare: Razer Viper Optik

Viper, Razer’ın yeni Optik Fare Anahtarları'na sahip olan ilk Razer faresidir . Bu yeni özellik geleneksel mekanik fare anahtarlarının çalıştırma hızının üç katı fazlasını veren mevcut en hızlı anahtar. Geleneksel mekanik anahtarlar metalik temas yoluyla elektrik sinyalleri göndererek çalışır ve bu durumda fazladan sinyal vererek istenmeyen hareketler yaratır. Yalnızca tek bir tıklamanın kaydedildiğinden emin olmak için, sinya kalıcılığı gecikmesi kullanılır - bu da daha yavaş yanıt süresi sağlar.

Razer'in Optik Anahtarları ile sinyal göndermek için fiziksel temas gerekmez. Bir elektrik sinyalini bilgisayara göndermek için cihazdan geçen bir kızılötesi ışık demeti kullanır, tuşa her basıldığında anahtar bunu tek bir işlev yapmak ve hiçbir tıklamanın boş geçmemesini sağlamak için kullanır.

Razer'dan eSpor odaklı fare: Razer Viper Optik

Her anahtarın 70 milyon tıklamaya kadar dayanıklı olmasıyla Viper’ın Optik Fare Anahtarları, rekabetçi maçların zorluğuna dayanacak şekilde üretilirken, oyuncuların talep ettiği hızı ve hassasiyeti sağlar.

Profesyoneller tarafından sahada test edilmiştir

Esports fareleri için yeni bir ölçüt oluşturan Razer Viper, dünyanın en iyi sporcularından bazıları tarafından sahada test edilmiştir. MIBR CS: GO efsanesi Epitácio "TACO" de Melo, geçen yılki turnuva maçlarında Razer Viper'in prototipini kullandı.

MIBR'den TACO, “Razer Viper''ı görür görmez aşık oldum, çünkü şekli mükemmeldi,” dedi ve ekledi “Optik anahtarların tıklaması daha yumuşak ve daha hızlı hissediyor ve kablonun esnekliği CS: GO için harika bir özellik.”

Sert vuruş performansı için hafiflik

Sadece 69g olan Viper, Razer'in şimdiye kadarki en hafif kablolu faresidir. Hafif tasarım, iskelet bir kabuğa ihtiyaç duyulmadan elde edilir, bu da dayanıklı ve çok yönlülükten ödün vermeyen sağlam,  bir kasa oluşturur. Viper’ın düşük ağırlıklı şasi tasarımı, esports rekabetinin zorlu taleplerini karşılamak için üretildi.

Razer'dan eSpor odaklı fare: Razer Viper Optik

Viper, yeni Razer ™ Speedflex Kablosuna sahiptir. Yeni, düşük sürtünmeli kablo kaplaması kullanarak, oyuncular normal sıkışma noktaları boyunca daha az sürtünme ve takılma yaşayacak, büyük engelsiz sürtünmeler ve takılmayan serbest hareketler yapmak için masaüstünü ve 'kenar sürtünmeyi' en aza indirecek.

Razer Viper, 16.000 DPI doğal çözünürlük,% 99.4 çözünürlük doğruluğu ve saniyede 450 inç çözünürlükte izleme özelliğine sahip Razer'ın 5G Optik Sensörüne sahiptir. Razer Viper, Razer’ın dünyanın en iyi sporcularının bir kısmı ile devam eden işbirliğinin ürünüdür ve bu da rekabetçi oyunlar için turnuva dereceli özelliklere sahip olmasını sağlar.

DPI ayarları, Razer Synapse 3 yazılımı üzerinden ayarlanabilir ve Viper’in yerleşik DPI depolaması kullanılarak depolanabilir ve böylece kullanıcıların nerede olursa olsun kişisel ayarlarına anında erişebilmelerini sağlar. Viper, makrolara ve ikincil fonksiyonlara göre kişiselleştirilebilen ve programlanabilir düğmelere sahiptir. Bu da kullanıcılara kritik işlemlere hızlı ve kolay erişim sağlar.

Razer'dan eSpor odaklı fare: Razer Viper Optik

Razer'ın çevre birimleri iş biriminin kıdemli başkan yardımcısı Alvin Cheung, “Razer Viper, Team Razer'ın en iyi bazı  sporcuları ile işbirliği içinde tasarlandı” diyor ve ekliyor “Optik Fare Anahtarları ve Razer'in pazar lideri 5G sensörünü çok yönlü, hafif bir farede bulunduran Viper, günümüzün rekabetçi oyunlarının herhangi birinde başarılı olmak için gereken yüksek performanslı hassasiyet ve kontrolü sunuyor.”

RAZER VIPER

Ultra hızlı tepki için Razer ™ Optik Fare Anahtarları
Razer ™ 5G Optik Sensör, 16.000 DPI
Saniyede 450 İnç (IPS) / 50 G hızlandırma
Hızlı, kontrollü kaydırmalar için 69g hafif tasarım
Minimum sürükleme ve yumuşak kontrol için Razer ™ Speedflex Kablosu
Gittiğiniz her yerde kişiselleştirilmiş ayarlar için yerleşik DPI depolama
Gelişmiş kişiselleştirme için sekiz programlanabilir düğme
Fiyatı: 79.99 $/ 89.99 €

Basın Bülteni

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer'dan eSpor odaklı fare: Razer Viper Optik
İlginizi Çekebilir