Red Dead Redemption 2'nin yayıncısı Loot Box hakkında konuştu

Hakan Hervenik 30.11.2017 - 10:24
Take-Two'dan Loot Box açıklaması.

Red Dead Redemption 2, oyuncuların merakla beklediği bir oyun. Rockstar Games'in en sevilen oyunlarından biri olan Red Dead Redemption'ın devam oyunu olacak olan RDR 2'nin yayıncılığını üstlenen Take-Two'nun başkanı Karl Slatoff, oyun dünyasının gündemindeki Loot Box tartışmaları hakkında konuştu. Bildiğiniz üzere Star Wars: Battlefront 2 ile patlak veren ve EA Games'e büyük bir stok kaybı yaşatan Loot Box'lar, bazı ülkeler tarafından kumar kategorisine sokularak, yasaklanmasını istedi.

Take-two'dan loot box açıklaması

Take-Two başkanı Karl Slatoff, gelecekte yayınlanacak olan oyunlarda Loot Box olup olmayacağı konusunda sessiz kalırken, Loot Box'ların kumar kategorisine girmediğini düşündüğünü, ancak bunu kutunun içerisinde oyuncuyu fazlasıyla memnun edecek içerikler olduğu sürece geçerli olduğunu söyledi. Oyuncuların oyuna para harcamak zorunda bırakılmaması gerektiğini belirten Slatoff, "Eğer bir oyuncu harcamak istiyorsa, verdiği paranın karşılığını fazlasıyla almalı." dedi. Umalım da kendisi bu tutumundan ödün vermesin.

Merakla beklenen Read Dead Redemption 2, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında gün olarak belli olmasa da 2018 yılında oyuncular ile buluşacak.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 06:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2017 10:54
Sakın o işe girmeyin sakın.. Adam gibi ana senaryo yapın sonra GTAV gibi online da istediğiniz kadar saçmalayın ama aman diyeyim. Story işini adam gibi olması gereken gibi yapın.
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2017 08:00
Take two dan ve rockstar games den daha iyi biliyosun galiba veled seni
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2017 21:29
Yok hırsızlık falan diye nitelendirselerdi. Kumar pek bir etkileyici bahane olmamış yani.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2017 15:59
Kattık mı tam katancan diyip kutulara içerikleri doldurup tam pay to win yapmayın İlla kutu açmak zorunda bırakmayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
hakande84
hakande84 30.11.2017 10:57
Kozmetik olayını kastediyor. Şahsen oyunlarda kullandığım eşyaları özelliklerine göre seçtiğimden hiçbir zaman umrumda olmadı. Fakat yeni jenerasyon oyuncular nedense bu konuda çok hevesliler. Birkaç parça piksel için 1.000 TL'nin üstünde maliyete girenler var. İşin kötü tarafı, birkaç sene sonra bu oyunlar hatırlanmıyor bile. Dünün trendleri, bugünün çöp kutusu oldu. Bugünün trendleri de, yarının çöp kutusu olacak. Değişim durmaz, devam eder. Hele ki bu tür bitir ve kenara at tarzı oyunlarda bu iş hiç olmaz. Günümüz teknolojileri Augmented Reality konusuna kayıyor, robotların insan nüfusuna katılması istenen bir dünyadan bahsediyoruz. 15 sene sonra kim bilir nelerden bahsedeceğiz. İşin illa ki ucu da eğlence sektörünün en yüksek ciro hacmine sahip olduğu oyun sektörüne de dokunacak. Bu nedenle firmaların loot box konusundaki düşüncelerini gözden geçirmeleri gerekir. Uzun vadede oyuncuyu yanına çekemeyen firmaların yerini, başka firmalar doldurur ve devam ederler. Benim çocukluğumun büyük oyun üreticilerinden hemen hemen hiç biri kalmadı. Infogrames, Bullfrog, Virgin, herkesin bildiği Lucas Arts gibi firmalar vardı o dönemde. Günümüzde esameleri okunmuyor. Yarın da Ubisoft, Activision gibi firmalar için aynı konuşmayı yapıyor olabiliriz. Arkasındaki yatırımcı hacmi göremezse, kendini geri çeker, buna çok güvenmemek lazım.
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2017 13:21
Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık. Peki firmalar oyuncular için neler yapmalı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
RDR 2'nin yayıncısı Loot Box hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir