Rings of Anarchy

Furkan Sakoğlu 13.09.2018 - 11:58
Mobil platformda keyifli bir MMORPG deneyimi

Mobil oyun dünyası son zamanlarda inanılmaz bir yükselişe geçti. Yıllık ciroları ve oyuncu sayıları bakımından, milyarlarca dolarlık PC ve Konsol piyasasını tehdit etmeye başlayan mobil oyun sektörü, karlılık oranı ile neredeyse her gün yeni bir yatırımcıyı kendine çekmeyi başarıyor. Bugün ise mobil MMORPG'ler üzerinde ilginç bir deneyim sunan Rings of Anarchy isimli oyunun neler sunduğuna kısaca değineceğiz.

Rings of Anarch incelemesi

Diablo tarzı üstten bakılan bir kamera açısına sahip olan açık dünya bir MMORPG oyunu olan Rİngs of Anarchy, içerisinde 3 farklı karakter sınıfını seçmenize izin veriyor. Warrior, Archer ve Mage sınıflarından birini seçmemize izin veren oyunda ne yazık ki her sınıf cinsiyet kilidine sahip, yani Archer açmadığınız takdirde karakterleriniz erkek olmak zorunda.

Oyundaki görev yapısı ve mantığı ise klasik MMORPG'lerde olduğu gibi şu yaratıktan şu kadar kes veya şu item'dan şu kadar topla şeklinde ilerliyor. Ancak oyunda bulunan otomatik yön bulma ve otomatik savaş sistemi sayesinde telefona dokunmadan dahi ilerlemek mümkün hale gelmiş. Tabii ki bu durum olumlu olarak görülebileceği kadar olumsuz da görülebilir. Çünkü oyunu kendi kendine oynatmak eğlencesini nispeten düşüren bir durum.

Rings of Anarchy

Oyunun ana hikayesi ise yine diğer MMO oyunlarındaki gibi fazla etkileyici bir deneyim sunmuyor. Yan görevler de yine şundan şu kadar kes, şundan şu kadar topla üzerine devam ediyor. Yaptığınız görevlerden sonra ise size ekipman, pot ve para gibi ödüller veriyor. Ayrıca günlük görevler yardımı ile de tekrarlayabileceğiniz şekilde ödüller alabiliyorsuınuz.

Oyunun PvP modu da bulunuyor. Ancak PvP mod'una girmek için gereken seviye hayli yüksek olmalı, oyunda 50. seviyeye ulaşmama rağmen PvP mod'u aktif olmadı. Oyundaki seviye sınırının ise oldukça yüksek olduğunu belirtebilirim. Yüzde yüz emin olmamakla birlikte 200'lere kadar ulaştığını tahmin ediyorum.

Oyundaki ana amacımız ise karakterimizin CP denilen savaş gücünü mümkün olduğunca arttırmak. Bunu ise seviyemiz, giydiğimiz ekipman ve silahlarla yapabiliyoruz. Diğer MMORPG'lerde olduğu gibi Rings of Anarchy içinde de silah upgrade sistemi bulunuyor. Ayrıca silahlarınıza ve ekipmanlarınıza özel gem'ler ekleyerek güçlerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca oyunda Ward adı verilen binek, pet ve yardımcılar da mevcut. Bunlar da seviye atlayabiliyor ve CP gücünüzü arttırabiliyor.

Rings of Anarchy

Oyunun önemli bir özelliği ise oyunun marketinden satın alabileceğiniz A.C. kartları ile oyunu kapatsanız bile seviye atlayabiliyor oluşunuz. Farklı fiyatlarla alabileceğiniz farklı A.C. kartları, siz oyunda olmasanız bile karakterinizi otomatik olarak seviye atlatıyor.

Grafikler tarafında ise Rings of Anarchy'nin hoş gözüktüğünü söyleyebiliriz. Ancak piyasada tabii ki rakipleri de mevcut. Özellikle Unreal Engine 4 ile geliştirilen yeni nesil mobil oyunlar oldukça hoş gözüküyor. Ancak Rings of Anarchy'nin yeterli seviyede bir kalite sunduğunu belirtebiliriz.

Uzun lafın kısası Rings of Anarchy, mobil platformda MMORPG oynamak isteyen oyuncular için hoş bir deneyim sunuyor. Eğer siz de zaman geçirecek bir MMORPG arayışı içindeyseniz Rings of Anarchy'yi deneyimleyebilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 06:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2018 09:49
Oyun sade paraya dayalı adminlerin tamamen ilgilenmedi gibi sürekli elmaslar da fiyat artışı olmakta.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2018 13:09
bir güncelleme bir gün sürüyor android de sürekli satınalım fiyatları yükseliyor. destek sıfır. admin mod lar bilgisiz yetersiz . avrupadaki sv ler ile aranda en az 2 yıl geriden gelme durumları sürekli hata sadece paraya dayalı paran varsa zevk alırsın onun haricinde boş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rings of Anarchy
İlginizi Çekebilir