Riot Games, Galatasaray Espor hakkında açıklama yaptı

Furkan Güler 20.01.2020 - 10:19
Açıklama umut verici.

Geride bıraktığımız haftalarda Riot Games, Galatasaray Espor'un LoL Espor liginden çıkartmıştı. Kulübün oyuncularla yaşadığı anlaşmazlıkta oyuncuları koruyan Riot Games, bu kez yeni açıklamasında Galatasaray Espor'un lige geri döneceğini açıkladı. 2020 Yaz Mevsimi'ne katılma hakkı kazanan kulüp, yeni döneminde aynı şekilde yoluna devam edecek.

Riot Games, Galatasaray Espor hakkında açıklama yaptı

Yapılan açıklama ise şu şekilde,

28 Aralık 2019 tarihinde yayımladığımız makalede Galatasaray Espor’un 2020 Kış Mevsimi’ne katılım hakkını bir mevsim süreyle askıya aldığımızı açıklamış, 2020 Yaz Mevsimi’yle ilgili bilgilendirmeyi daha ileri bir tarihte sizlerle paylaşacağımızı dile getirmiştik. Galatasaray Espor’un yeni yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde tarafların ortak mutabakatı neticesinde 2020 Kış Mevsimi ile ilgili geçmiş kararın aynen uygulanmasına ancak Galatasaray Espor’a oyuncularını 2020 Kış Mevsimi’ne tescil ettirme hakkı sunulmasına karar verilmiştir. Ayrıca yeni yönetimle yapılan anlaşma uyarınca Galatasaray Espor 2020 Yaz Mevsimi’nde Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ne katılma hakkına sahiptir. Takım tarafından tarafımıza taahhüt edilen yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda 2020 Yaz Mevsimi’nde Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde yer alması ile ilgili karar tekrar tarafımızdan gözden geçirilecektir.  

VFŞL Kış Mevsimi konusunda kararımızı daha önce sizlerle paylaştığımız için, bu görüşmelerde tamamen askıya alınan lige katılımın devamlılığı konusundaki beklentilerimiz üzerine odaklanılmıştır. Galatasaray Espor yönetimi bu süreçte doğru analizler gerçekleştirmiş, yapıcı bir tavırla ilerleyerek profesyonel oyuncu ve koç mağduriyetlerini önlemek adına çözüm geliştirmiştir. Bu olumlu yaklaşım ve süreç yönetimi bizleri Türk Espor ekosistemi adına memnun etmiştir ve dolayısıyla Galatasaray Espor’un Yaz Mevsimi’ne katılımı konusunda mutabakat sağlanmıştır. Mevcut oyunculara olan borçların kapatılmasının yanı sıra Galatasaray Espor yönetiminin beyanına göre 2020 Kış Mevsimi için takımla anlaşan bütün oyuncu ve koçlar, kendileri de kabul ettiği takdirde takım bünyesinde bulunmaya devam edecek ve ödemeleri Galatasaray Espor tarafından eksiksiz olarak gerçekleştirilecektir. 

Ayrıca yaptığımız görüşme sonucunda mutabık kalınan diğer bir madde de Galatasaray Spor Kulübü Derneği Başkanı Sn. Mustafa Cengiz’in espor branşında imza yetkilisi olarak tanımlanmasıdır. Bu karar Galatasaray Spor Kulubü Derneği’nin espora verdiği önem ve odağı göstermesi adına bizim açımızdan olumlu bir adımdır.  

Riot Games Türkiye olarak güçlü ve dayanıklı bir espor ekosisteminin temellerini oluşturarak, Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ni sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 03:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2020 13:57
"RIOT, logosunun hakkını verdi ve masaya yumruğunu koydu." şeklinde bir yorumunuz vardı Galatasaray'a verilen ceza sonrası. Şimdi ne değişti de "Açıklama umut verici." diyorsunuz sayın MK ? :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riot Games, Galatasaray Espor hakkında açıklama yaptı
İlginizi Çekebilir