RIOT Games'den haksızlığa darbe. Galatasaray Espor ligin dışında.

Murat Oktay 28.12.2019 - 14:24
RIOT, logosunun hakkını verdi ve masaya yumruğunu koydu.

Bir süredir Twitter üzerinden de çeşitli açıklamalar yapan Galatasaray Espor takımı oyuncuları, RIOT'u harekete geçirdi. Firma tarafından yapılan açıklama sonrası Galatasaray Espor’un lige katılım hakkı 2020 Kış Mevsimi süresince askıya alındı. Konuya ilişkin bir basın bülteni gönderen RIOT'un açıklamasını aşağıda bulabilirsiniz.

RIOT Games'den haksızlığa darbe. Galatasaray Espor ligin dışında

Türkiye’deki oyun ve espor pazarının en büyük destekçisi Riot Games, 2019 yılında hayata geçirdiği yeni lig yapılanması kapsamında Türkiye’nin ilk ve en büyük profesyonel espor ligi Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde (VFŞL) köklü değişikliklere gitmiştir. Bu kapsamda profesyonel espor ligine takım başvuru süreci başlatılmış ve takım yönetimi, marka ve iş planlaması konularında Riot Games ile ortak vizyona sahip 10 takımla, 3 yıl boyunca sürecek bir iş ortaklığı sözleşmesi imzalanmıştır.

İlgili sözleşme; lige dahil olan profesyonel espor takımları, Riot Games Türkiye ve profesyonel oyuncular arasında maddi ve manevi ilkeleri barındıran karşılıklı sorumluluklar içermektedir. Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ne dahil olmayı talep eden ve başvuruları olumlu sonuçlanan her takımla olduğu gibi Galatasaray Espor ile de bu kapsamda iş birliği anlaşması imzalanmış, mutabık kalınan bu sözleşme ile Galatasaray Espor takımı, oyuncularına, kulüp çalışanlarına ve Riot Games’e yönelik sözleşme gerekliliklerini yerine getirmeyi taahhüt etmiştir.

Yapılan araştırmalar sonucunda, Galatasaray Espor’un 27 Aralık 2019 itibariyle geciken oyuncu ve koç ödemelerini tamamlayamadığı tespit edilmiştir.

Bu kapsamda, Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nin profesyonellik standartlarını korumak adına Galatasaray Espor’un lige katılım hakkı 2020 Kış Mevsimi süresince askıya alınmıştır. VFŞL, 2020 Kış Mevsimi’nde 9 takımdan oluşacaktır. Galatasaray Espor’un lige katılım hakkının askıya alınmasıyla birlikte, 2020 sezonu için bünyesine kattığı bütün oyunculara ve takım koçuna sözleşmelerini tek taraflı olarak fesih etme hakkı doğmuştur.

Türkiye’nin ilk ve en büyük profesyonel espor ligi olan Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi, yaşanan bu süreçten hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyecek, lig en doğru ve sağlıklı şekilde espor severlerle buluşmaya devam edecektir.

Galatasaray Espor’un 2020 Yaz Mevsimi’nde Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ne katılım hakkı mevcut durum göz önüne alınarak, beklentilerimiz çerçevesinde atılacak olan adımlara göre yeniden değerlendirilecektir.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2020 03:14
Verin lan çocukların parasını
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2020 11:06
İki futbolcunun bir gecelik karıya kıza yatırdığı parayı veremiyorlarsa yazıklar olsun zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2020 04:30
Ben de Cimbomluyum ama
camiaya böyle şeyler yakışmıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.12.2019 19:42
3 gün önceki backup sanırım :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 30.12.2019 11:01
Alt tarafı espor takımının maaşlarını da ödeyemiyorlarsa yapmasınlar bu işi. Ayıptır yani, milyonları futbol diye çöpe atmayı biliyorlar. Sonra bakıyoruz avrupada Türk takımlarımız 21 maçta sadece 1 galibiyet alıp geri dönüyor. Sonra borç harç içerisindeyiz diyorlar. Yahu git mahallelerden adam topla oyna zaten yine 5-6 fark yersin en azından milyonların çöpe gitmemiş olur. Hala millet nasıl hevesle hatta kudurarak süper lig maçlarını izliyor hayret ediyorum. Getir ingiltere 2. ligini, bizim süper lig ile birleştirip lig yap. Bizden hiç bir takım ilk 10'a bile giremez. Elalemin 2. 3. ligi ayarında ligimiz var, bir de buna milyonlar döküyorlar. Madem avrupada her sene 0 çekeceksin bari 5 seneliğine sokaktan topladığın adamlarla oyna, ekonomin düzelir uçar. 5 sene sonra biriken parayla 1. lig kalitesinde oyuncu alırsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
RIOT Games'den haksızlığa darbe. Galatasaray Espor ligin dışında.
İlginizi Çekebilir