1/2

Sony MDR-1000X

Furkan Güler 7.09.2017 - 16:42
Sony'nin müzik severler için piyasaya sürdüğü yüksek teknolojili çözümü olan MDR-1000X'i mercek altına aldık.
Teknoloji denince akla gelen ilk gelen isimlerden bir tanesi olan Sony, MDR - 1000X, çözümü ile müzik severlerin beğenisini kazanmayı başardı. Şu anda markette bulunan en iyi kablosuz kulaklıklardan bir tanesi olan MDR - 1000X, rakiplerine ilham verecek teknik özellikler barındıran bir ürün olmayı hak ediyor. Hali hazırda onlarca kablosuz kulaklıkla karşılaşabileceğiniz piyasada, MDR - 1000X’in en dikkat çeken özelliği gürültü engelleme özelliği olmuş durumda. JBL, Bose ve Sennheiser büyük kulaklık üreticilerinin ortaya koyduğu modellerin yanında, Sony’nin MDR - 1000X’i kulaklığına amiral gemi sıfatı takabiliriz.

Öncelikle kulaklığın reklam kampanyalarına da konu olan gürültü engellemeden bahsetmek istiyorum. Özellikle Bose ve JBL’in ürünlerinde öne çıkan gürültü engelleme özelliğini, artık en iyi biçimde MDR - 1000X’te de deneyimleyebilirsiniz. Şahsen kulaklığın diğer özellikleri bir yana, gürültü engelleme özelliğine hayran kaldım. Neredeyse bulunduğunuz her ortamda derin bir şekilde sessizlik imkanı tanıyan MDR - 1000X’i sadece müzik dinlemek için değil, kafanızı dinlemek sebebiyle sessiz bir ortamda bulunmak amacıyla bile kullanabilirsiniz. Günlük olarak metro ve metrobüsü kullanan birisi olarak MDR - 1000X’e bu konuda tam puan veriyorum.

Sony MDR-1000X
Hassasiyeti oldukça yüksek olan sürücüleri sayesinde çevrenizde olan gürültüyü filtreleyebilen kulaklık, dahili ve harici mikrofonlarını size haber vermeden kullanarak ortam sesini tespit edip standart seviyeye çekebiliyor. Dikkat çeken başka bir özellik olan Sense Engine teknlojisi sayesinde, tek dokunuşla dinlediğiniz müziği açıp kapatabiliyorsunuz. Bunun için kulaklığın sağ tarafında bulunan dokunmatik yüzeyi yukarı, aşağı, sağa veya sola kaydırmanız gerekiyor. Kulaklıkta iki adet müzik dinleme modunun bulunduğunu belirtelim. Kulaklığı normal moda aldığınızda çevre sesleri ile beraber müzik dinleyip, aynı zamanda insanlarla iletişim kurabiliyorsunuz. MDR - 1000X’i diğer moda aldığınızda ise çevre sesleriniz tamamen bastırılıyor ve sadece müziği duyabiliyorsunuz.