1/2

Star Wars: Battlefront II

Hakan Hervenik 7.10.2017 - 14:34
Star Wars: Battlefront II'nin betasını oynadık.

Star Wars: Battlefront serisinin 2015'de geri dönüşü biraz sıkıntılı başlamıştı. Oyun Star Wars evreninde geçen muhteşem bir çoklu oyuncu oyunuydu. Ancak, içerik olarak ve oyuncu sayısı açısından sıkıntılı günler geçirmişti. EA DICE'ın grafik ve oynanış açısından ortaya harika bir oyun çıkarmıştı. EA Play'de serinin ikinci oyunu olan Battlefront II ile karşılaşınca ve bu hafta gerçekleşen betada oyunu oynadıktan sonra, EA DICE'ın oyuncuları ne kadar çok dinlediğini fark ettim. İlk oyuna göre içeriği üç katından fazla arttıran stüdyo, oyun hakkında neredeyse şikayet edecek bir yer bırakmamış. Zaten ilk oyunu uzun bir süre oynayan biri olarak söyleyebilirim ki EA DICE oyuncularının iyiliğini düşünen nadir oyun stüdyolarından birisi. Oyunun gidişatı parlak olmasa da her ay ücretsiz içerikler ve topluluk etkinlikleri hazırlamıştı. Kısacası oyuncusu ile iç içe bir stüdyo.

Star Wars: Battlefront II

Star Wars: Battlefront II betasını oynadık

Gelelim Star Wars: Battlefront 2'ye. Beta'da sadece üç oyun modu bulunmakta. Bunlardan ilki, önceki oyunda en çok tutulan mod olan Galactic Assault. Bu modda 40 oyuncu 20 vs 20 olarak savaşmakta. Her haritada farklılık gösteren Galactic Assault'da farklı görevler bulunuyor. Betada bu mod için sadece Naboo haritası mevcut. Star Wars Episode I'de karşılaştığımız Naboo, oyuna muhteşem bir şekilde işlenmiş. Harika bir atmosfere sahip olan bu haritada Ayrılıkçı droidler ve Cumhuriyet'e ait Klon askerleri mücadele ediyor. Oyunda dört adet sınıf mevcut. Bunlar, Assault, Heavy, Specialist ve Officer. İlk oyunda bulunan kart sistemi tamamen değişmiş durumda. Hatırlarsanız eski oyunda herhangi bir sınıf bulunmuyordu ve kart sistemini kullanarak kendinize özel bir asker oluşturuyordunuz. Artık kart sistemini sadece sınıflardaki özellikleri arttırmak veya değiştirmek için kullanabiliyoruz. Örnek vermek gerekirse, Heavy sınıfı kartsız kullanıldığı zaman farklı özelliklere sahipken, kart kullandığınız zaman bu özellikler değişmekte. Her sınıf için özel silahlar bulunmakta. Ancak, betada her sınıf için iki adet silah mevcut. Oyunda sırasında kazandığınız puanlar ile ise oyun içerisinde bulunan kahramanları seçebiliyorsunuz. Republic tarafında Rey ve Han Solo bulunurken, Sepratist'lerde Darth Maul ve Boba Fett bulunuyor. Kahramanlar dışında, özel asker sınıfı, tanklar ve gemiler de kazandığınız bu puanlar ile alınabiliyor.

Star Wars: Battlefront II

Darth Maul ile Republic'in kalbine korku salın

Oyunda bulunan bir diğer mod, Starfigther Assault ise 24 oyuncuyu ağırlamakta. Star Wars evreninin ikonik gemileri olan, X-wing, A-wing, TIE Fighter ve Millenium Falcon'u kontrol edebildiğimiz bu modda 12 vs 12 olarak oyuncular kendilerine verilen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Betada, oyunun hikayesinde bulunacak olan Fondor gezegeninin dışarısında gerçekleştirdiğimiz bu savaşta Rebellion, Fondor Base'e girmeye çalışıyor ve Empire'da saldırıyı püskürtmeye çalışıyor. Dalga dalga ilerleyen bu savaşta Rebellion oyuncuları kendilerine verilen bazı görevleri yerine getirmesi gerekiyor. Aksi takdirde Empire kazanıyor. Kontrollerin geliştirildiği gemi mekaniklerine askerlerde olduğu gibi özellikleri geliştiren kartlar yerleştirebiliyorsunuz. Bunlar askerlerde olduğu gibi özellikleri değiştirmiyor ama geminize bir takım güçlendirmeler ekliyor. Fighter, Interceptor ve Bomber olarak ayrılan üç sınıfın yanı sıra oyun içerisinde kazandığınız puanlar ile Millenium Falcon ve Black Leader gibi kahraman gemilerini seçebiliyorsunuz.