Super Mario 64, mod yardımı ile 60FPS sekmesine girmiş bulunuyor

Mehmet Atilla Turan 4.07.2018 - 19:38
Mod yapımcıları yine işin üstesinden kolayca geldi.

1997 yılında çıkmış en iyi platform oyunlarından biri sayılan Super Mario 64 halen efsanesini koruyor. Nintendo 64 için çıkarılan bu muhteşem yapımın elbette bazı sorunları da bulunuyor. Tabii bu sorunların çoğu günümüzde kolayca halledilebiliyor. Super Mario 64'ün kendine ait bir oyuncu topluluğu olması aslında bunu daha da erişilebilir hale getiriyor. Daha öncesinde Super Mario 64 Online adlı bir mod ile gelen Kaze Emanuar, şimdi ise yapımı 60FPS'e taşımış bulunuyor.

Aslında bu göründüğünden daha da zor.

Yapımcı Kaze Emanuar'ın bahsettiğine göre, Super Mario 64'ün çalıştığı oyun motoru, tamamen sahip olduğu FPS'e bağlı. Sağlıklı ve normal hızda devam etmesi için oyunu 30FPS'de kalması şart. Fakat Kaze, bunun üstesinden gelerek ve kodlamaları değiştirerek oyunu hem 60FPS'de tutabildi, hem de motorun hızlı çalışmasını önledi. Bu mod sadece emülatörlerde çalıştırılabildiği için PC platformuna yönelik geliştirildi.


Kaze Emanuar'ın, mod için yayınladığı aşağıdan izleyebilirsiniz. Aradaki farkı görmeniz amacıyla, videoyu 60FPS'de izlemeniz şart. İzledikten sonra ise 30FPS ve 60FPS arasındaki farkı kolayca görebiliyorsunuz. Modu merak edenler ve emülatörde denemek isteyenler, buradaki indirme linkinden indirip deneyebilirler.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Super Mario 64'ü 60FPS olarak çalıştırılabilen mod yayınlandı
İlginizi Çekebilir