SW: Battlefront 2 başına gelenler hiçbir geliştiriciye ders olmadı

Furkan Güler 5.12.2017 - 11:03
EA Games'in yaptıklarından kimse ders çıkarmadı.

Star Wars: Battlefront 2, geride bıraktığımız haftalarda raflardaki yerini aldı. İlk oyunun aksine ikinci oyuna hikaye modu ekleyen geliştiriciler, rekabetçi oyun modlarına da yeni içerikler getirerek karşımıza oldukça kaliteli bir oyun ile çıktı. Fakat oyun makul düzeyde güzel olsa da, EA Games'in oyun üzerinden uyguladığı yaptırımlar, ne yazık ki oyuncuları biraz sinirlendirdi. Ancak sonrasında EA Games'in içerisine düştüğü durum firmayı pişman ettirdi. En sonunda Lucas Film'in ihtarını alan geliştiriciler maddi olarak oldukça büyük bir sıkıntıya gitti.

Star Wars: Battlefront 2'nin başına gelenlerden geliştiriciler ders almadı

Fakat EA Games'in başına gelen bu olaylar küçükten büyüğe herhangi bir geliştiriciye ders olmadı. Activision halen Call of Duty üzerinden eşya kutuları ve silahlar satmaya devam ediyor. Blizzard, Heartstone için tamamen mikro ödemeye dayalı yeni bir paket çıkartıyor. Ubisoft ise Assassin's Creed: Origins ve Rainbow Six Siege için mikro ödeme gerektiren yeni içeriklerini getirmeye devam ediyor. Tabii ki oyunlara gelen bu içerikleri oyuna para vermeden de açabilirsiniz. Ancak bunun karşılığında bedeli olmayan değerli zamanınızın büyük bir kısmını bir oyun için feda etmeniz gerekiyor. Yani günün sonunda firmaların satış politikasında hiçbir değişiklik olmadı diyebiliriz. Sadece internetin sinirli oyuncuları EA Games'i günah keçisi göstererek kurban etti.

Dünyanın genelinde "Hype" olarak adlandırılan heyecan kültürü sayesinde oyunları satmaya devam eden firmalar ve sorgusuz sualsiz oyunları çıktığı hafta almaya devam eden oyuncular oldukça, maalesef bu durumdan kolay kolay kurtulamayacağız.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2017 09:03
Giden paraya falan üzülmüyorum da. Zaman noktası harbi kritik. Benim gibi boş zamanı çok olanlar için pek zamanın değeri yok ama ilerde bir vakit zamanım daralırsa üzülürüm. Korkunç bir şey boşa zaman akması.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2017 13:12
Her firma için gerekli boykot yapılırsa ancak düzelme olur. İnsanlar mal gibi almaya devam edecektir yoksa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2017 12:23
Diğer oyunlarla ilgili bir şey diyemem ama Rainbow Six Siege için şunu söyliyim oyunu düzenli oynayan biriyseniz kesinlikle kozmetik hariç para harcamaya gerek yok her şeyi oyun parasıyla acabiliyorsunuz oynamak adına kozmetikler parayla ona da kimse ses etmez etmemli o kadar içerik ücretsiz geliyo
Kalan Karakter: 300 Gönder
Narutolga
Narutolga 5.12.2017 12:10
Çünkü bu oyuncuların suçu. Verilen tepkilere, sözde yapılan boykotlara pek inanmayın. En çok satılanlar listesine bir göz atmanız yeterli olacaktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2017 12:06
Ubisoftun AC konusunda bir fikrim yok ama R6S de sistem güzel. Harita içeriği ücretsiz yanında gelen operatörler season pass sahiplerine veriliyor diğer oyuncular oyun içerisinde gerçek para ödemeden alabiliyor. Tabii ki açmak için grinding gerekiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
SW: Battlefront 2'nin başına gelenler hiçbir geliştiriciye ders olmadı
İlginizi Çekebilir