1/3

The Evil Within 2

Furkan Güler 13.10.2017 - 17:10
Kabuslarınıza tekrar merhaba deme vakti geldi.
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
The Evil Within 2
Merlin Puanı 83
21 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%86
Artılar -Atmosfer çok başarılı.
-Çizimler ve sesler oldukça kaliteli.
-Haritanın detay seviyesi çok yüksek.
Eksiler -Oyunun yarısından sonra oynanış sıkabiliyor.
-Az da olsa karşılaşılan animasyon hataları.

Aranızda hiç video oyun endüstrisi için “10 yıl önce oyunlar çok daha kaliteliydi.” diyenler var mı? Eğer eski tarz oyunları özlediyseniz bunu tek düşünenin siz olmadığını muhtemelen biliyorsunuzdur. Günümüzün video oyun anlayışı artık hızlı tüketim üzerine kurulu şov yapan oyunlardan oluşuyor, fakat aralarından çıkan cevherler bizleri tekrar bambaşka dünyalara götürmeye devam ediyor. 2005 yılında çıkan Resident Evil 4, kan kaybeden serinin yapı taşlarını cesurca değiştirerek, serinin babası olarak kabul edilen Shinji Mikami önderliğinde başka bir oyun olarak karşımıza çıktı.

Resident Evil 4 o kadar çok beğenildi ki, altıncı nesil konsol jenerasyonunun en iyi oyunlarından bir tanesi olarak kabul edildi. Hatta yedinci jenerasyon konsol nesline ilham veren oynanış mekanikleri sayesinde video oyun tarihine adını altın harfler ile yazdırdı. Sonrasında yavaş yavaş aksiyona kayan yapısı ile birlikte daha fazla oyuncuyu etrafında toplamak isteyen Capcom, Mikami’yi projeden çekerek radikal kararlar almak istedi. Sonucunda ortaya ne olduğunu bir türlü ifade edemeyen ve aksiyon türü içerisinde oldukça klişeleşmiş dinamiklere sahip olan oyunlar ile karşılaştık.

The Evil Within 2'nin dünyasına giriş var ama çıkış yok

Fakat Capcom’un bu cevabına karşılık video oyun dünyasının en tecrübeli geliştiricilerinden olan Shinji Mikami, 3 sene önce The Evil Within’i piyasaya sürdü. Tango Gameworks şirketinin kuran Mikami, arkasına Bethesda’yı da alarak The Evil Within ile yıllardır özlemi çekilen Resident Evil ruhunu yaşatmayı başardı. Ancak ilk The Evil Within oyunu bizi eski yıllara götürürken içerisinde kronik hatalar da barındırıyordu.

Geçtiği dünyayı bir türlü açıklamak istemeyen senaryosu ve kafalarda soru işareti bırakan karakter hikayelerinin yanında teknik problemleri yüzünden eleştiri toplayan ilk oyundan sonra Tango Gameworks, ikinci bir oyun ile tekrar karşımıza çıktı. E3 2017 fuarında duyurulan ikinci oyun, bizlere ilk oyunun bir kopyasını sunmuyor, tam tersine ilk oyunun üzerine oldukça fazla yeni mekanik katarak karşımıza çıkıyor. Hani bazı devam oyunları vardır, oyunu oynarken ilk oyuna gelen indirilebilir içerik tadını alırsınız ya, işte The Evil Within 2’de bu tadı almayacağınızı garanti edebilirim.