The Sojourn nasıl bir oyun?

Furkan Güler 1.08.2019 - 14:55
Baktıkça içinizi rahatlatacak bir bulmaca oyunu.

Bağımsız oyun sektörünün, her zaman yeniliklere açık ve oyun dünyasında en çok risk alan sektör olduğu su götürmez bir gerçek. Hal böyle olunca bağımsız oyun sektöründe geliştiricilerin aldığı risk maddi açıdan küçük olduğu için oldukça fazla başarısız proje, tam tersi olarak da bir anda hızla başarıya ulaşan projeler de görebiliyoruz. Yenilikçi fikirleri sayesinde büyük bütçeli yapımlara bile ilham olan bağımsız oyun sektörü, günümüz oyun dünyasının temel taşlarından bir tanesini oluşturuyor. 

The Sojourn nasıl bir oyun?

The Sojourn Ön İnceleme

Şimdi ise karşımızda rakiplerine nazaran oldukça ilginç bir fikir üstüne inşa edilmiş bir oyun duruyor. İngiliz bağımsız oyun geliştiricisi Shifting Tides tarafından geliştirilen The Sojourn, sizi gizemli ve mistik bir maceraya çıkaracak. Birinci şahıs kamera açısına sahip olan The Sojourn, özellikle grafikleri ve renk paletiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Journey serisine benzeyen tasarımı sayesinde oynayanlar üzerinde rahatlatıcı bir etki bırakacağını düşündüğümüz The Sojourn’de bulmacalar çözerek ilerleyeceğiz. Oyunda paralel dünyaların olduğu söylenirken, karanlık ve aydınlık arasında yolculuk yaparak ve hikayeye bağlı kalarak, bize sorulan soruların cevabını arayacağız. Ayrıca geliştiricilerin üstüne düştüğü karanlık ve aydınlık mekaniği, hikaye anlatımı dışında bulmacalarda da işimize yarayacak.

Yürüme simülatörü olarak betimlenen oyunlardan farklı olarak içerisinde onlarca bulmaca bulundurduğu söylenen The Sojourn, yarı açık dünyaya sahip bir şekilde piyasaya çıkacak. PC platformunun yanında PS4 ve Xbox One’a da çıkan oyun, PS4 Pro ile birlikte Xbox One X’te 4K çözünürlüğe destek verecek. Geliştiriciler oynanış mekaniklerinin yanı sıra oyunun atmosferine de oldukça emek verdiklerinin altını çiziyor. Konsept olarak fantastik bir temaya sahip olan The Sojourn’ün dünyasında dolaşmak, adeta masallar diyarında dolaşmak gibi hissettirebilir. Dış mekan tasarımlarının yanı sıra iç mekan tasarımlarına da önem veren geliştiriciler, çeşitli ışık oyunlarıyla da oyunun atmosferini daha çekici göstermeyi başarmış.

The Sojourn Ön İnceleme

Geride bıraktığımız GDC 2019 etkinliğinde Best in Play kategorisinde birinci seçilen oyun, bir sonraki sene içerisinde karşımıza çıkacak. Önümüzdeki Gamescom 2019 fuarında oyun hakkında yeni bilgiler elde edineceğimizi düşündüğümüz The Sojourn, bu senenin en iddialı bağımsız yapımlarından bir tanesi olabilir. Eğer siz de bağımsız oyunlarla vakit geçirmeyi seviyor ve ilgi çekici fikirler üzerine inşa edilmiş oyunlara ilgi duyuyorsanız, The Sojourn’u radarınıza almanızı tavsiye ediyoruz. Unreal Engine 4’le geliştirilen The Sojourn, çıktığı vakitte sizi saatlerce ekran başına kitleyebilecek potansiyele sahip.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Sojourn Ön İnceleme
İlginizi Çekebilir