Turkcell, kullanıcıları için AKK'yı otomatik olarak kaldıracak

Korhan ONUK 21.11.2018 - 10:21
Yasanın gerekleri yerine getiriliyor.

BTK tarafından 2016 yılında yayımlanan düzenlemeye göre, 2019 yılında Adil Kullanım Kotası (AKK) dönemi sona erecek. Bugün Turkcell tarafından yapılan açıklama ile AKK'nın 1 Ocak 2018 tarihinde iki milyondan fazla ev ve iş yerinde kaldırılacağı belirtildi.

Türkiye'nin dijital hedeflerine Turkcell desteği

Dünya'nın ilk dijital operatörü olan Turkcell, ülkemizin dijitalleşme hedefleri arasında yer alan internet limitlerini kaldırıyor ve 1 Ocak 2019 tarihi ile AKK uygulamasına üye ev ve iş yerlerinde son veriyor. Fiber altyapısı ve kalitesi ile firma, limitsiz internete geçiş sürecinde müşterilerini zorlamayı istemiyor. Bu nedenle tüm Turkcell kullanıcıları, hızları düşmeden bu tarihten itibaren internete bağlanmaya devam edecek, bunun için herhangi bir dilekçe verilmesi gerekmeyecek. Her şey sistem üzerinden otomatik olarak gerçekleşecek.

Turkcell'in Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan konuyla ilgili; "Dijital altyapı ve teknoloji sağlayıcısı olma vizyonuyla Türkiye’nin dijital ekosistemini güçlendirmek ve çeşitlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye'nin geleceği ve menfaatleri için dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğunu hep birlikte görüyoruz. Dijital dönüşümün ve dijitalleşen dünyanın havası suyu da hiç şüphesiz ki internet bağlantı hizmetleri diyebiliriz. Biz Turkcell olarak 1 Ocak itibariyle Turkcell’li iki milyondan fazla ev ve işyerinde, dijital ekosistemde diledikleri gibi yaşayabilmeleri için daha önce de sonuna kadar desteklediğimizi belirttiğimiz AKK’sız internet kullanımını başlatıyoruz. Mevcutta, AKK’li tekliflerde bulunan müşterilerimizi ek paket, ek fiyat, hediye gibi kavram karmaşasına sokmadan net bir şekilde AKK’sız internet dünyasına geçiriyoruz.” şeklinde açıklama yaptı. 

Konuşmasını; ”Hem var olan müşterilerimiz hem de Turkcell’e yeni gelecek müşterilerimiz bu dönemle birlikte gerçek limitsiz internetin keyfini sürecekler. Türkiye’nin Turkcell’i olarak müşterilerimizin hayatlarını her alanda kolaylaştırmak için çabalıyoruz, onları dinliyoruz ve onların talepleri doğrultusunda paketler hazırlıyoruz. Bu geçiş sürecinde de yine müşterilerimizin limitsiz tarifelere geçişlerini gerçekleştireceğiz fakat bu çözümlerin nihai çözüm olmadığını da her fırsatta dile getiriyoruz. Ülkemizdeki internete erişim maliyetlerinin düşürülmesi ve yüksek hızda internetin tüm Türkiye’ye en kısa sürede yayılabilmesi için ortak fiber altyapı kurgusunun bir an önce hayata geçmesi gerekiyor.“ sözleriyle sürdüren Erkan, süreç hakkındaki bilgileri bizlerle paylaştı.

Turkcell gibi bir firmanın kendi müşterilerini bu kadar önemsediğini görmek gerçekten güzel. AKK'nın kaldırılma sürecini sıkıntısız bir şekilde atlatmamız için, her firmanın Turkcell gibi kolaylıklar üzerinde çalışması gerekiyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 27
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 06:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2018 21:23
adamın bu ifadesini bilerek haber resmi olarak kullandınız değil mi. sizi hınzırlar sizi hehe
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2018 02:46
Bugün Turkcell tarafından yapılan açıklama ile AKK'nın 1 Ocak 2018 tarihinde iki milyondan fazla ev ve iş yerinde kaldırılacağı belirtildi.

2019 olabilir mi o ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2018 21:49
Türknet candır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2018 21:44
neden 2 mılyon musterı ıcın kalkıyor tamamı için kalkması gerekmıyormu ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.11.2018 19:31
kotasız akksiz türkneti kullanın arkadaşlar türkcellmiş ttnetmiş kazıklanmayın ya
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2018 21:42
Katılıyorum bende türknetciyim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Turkcell, kullanıcıları için AKK'yı otomatik olarak kaldıracak
İlginizi Çekebilir