Prison Architect, Two Point Hospital'in yapımına yardım etmiş

Mehmet Atilla Turan 10.05.2018 - 19:29
Simülasyon oyunları dıştan her ne kadar aynı görünse de içeriden bir hayli farklıdır.

1990'ların sonunda PC platformu ile konsollarda da popüler olmayı başaran Theme Hospital'in yeni oyunu Two Point Hospital, içinde bulunduğumuz sene oyunculara sunulacak. Serinin bir nevi devam oyunu olarak kabul edilen Two Point Hospital'in kaynağı, Bullfrog'daki simülasyon oyunları olarak tahmin ediliyordu, fakat PCGamer ile yapılan röportajda nedenin bir hayli farklı olduğu anlaşıldı.

"Prison Architect bize güven kazandırdı."

2015 senesinde çıkan Prison Architect, diğer simülasyon oyunları gibi belirli bir oynanışa sahipti. Hapishane kurup yönettiğiniz oyun, Bullfrog'un başı olan Mark Webley ve Gary Carr'ın dikkatini bir hayli çekmişti. O sene içerisinde kurulan bir oyun fuarında buluşan yapımcılar garip bir durum ile karşılaştı. Yeni bir oyun yapma peşinde olan Webley ve Carr, yapımcı stüdyo Interversion Software ile konuşurken onların Bullfrog'dan ve çıkardığı muhteşem simülasyon oyunlarından esinlendiği ortaya çıktı. Durum böyle olunca Bullfrog da yeni bir simülasyon oyunu üzerinde çalışmaya başladı, tabii ki bu Two Point Hospital'di.

Bullfrog, 1990'larda adını sıkça duyduğumuz "Theme" oyunlarının yapımcısı olarak biliniyor. Bunlar arasında Theme Park, Theme Aquarium, Theme Hospital ve Theme Park World gibi oyunlar bulunuyor. Two Point Hospital ile oyun sektörüne geri dönmeye hazırlanan Webley ve Carr, Sega ile anlaşarak oyunu 2018 yılının sonlarına doğru satışa sunacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2018 23:27
Theme Hospital çok zevkli bir oyundu. Şimdi siz hatırlatınca canım çekti. İnşallah bu oyun aynı tadı verir de oynarız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Two Point Hospital'in gelişimi Prison Architect ile başlamış
İlginizi Çekebilir