1/2

Dünyanın en keyifli dövüş sporlarından biri olan UFC konsollarda

Furkan Sakoğlu 6.02.2018 - 17:22
Çıkışa çağırmadan önce UFC 3'te pratik yapabilirsiniz...
Platformlar PlayStation 4, XBox One
UFC 3
  • Yapımcı - Yayıncı EA Sports - EA Sports
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 82
7 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%95
Artılar +Neredeyse kusursuz animasyonlar ve fizikler
+Kariyer mod'undaki yenilikler
+Grafikleri ile aklınızı başınızdan alıyor
Eksiler -UFC 2'nin üzerine koyulan kayda değer bir içerik artışı yok
-Oyun hala daha çok zor ve oyuncuyu yeteri kadar eğitemiyor

Dünyanın izlemesi en keyifli dövüş sporlarından biri olan UFC'nin aslında bu kadar sevilmesinin nedeni, içerisinde birçok farklı dövüş sporu ve sanatından izler bulundurması ve bunları harmanlayarak hem seyirciye hem de dövüşçülere sunabilmesi olarak dikkat çekiyor. Tabii ki izlemesi bu kadar keyifli olan bir sporun, oynaması da aynı keyifte olacağı için EA Sports karşımıza UFC serisi ile çıktı. Şahsi olarak oyun dünyasında sevdiğim iki dövüş serisinden biri olan UFC, hem klasik dövüş oyunlarının basitliğinden uzak olduğu, hem de görsel açıdan gerçekçi çizgisi ile oyuncuya keyif veren bir yapım. UFC 2'nin çıkışı üzerinden 2 yıl geçtikten sonra yeni bir UFC duyurusu yapan EA Sports, geçtiğimiz hafta UFC 3'ü satışa sundu.

Şahsen reklam çalışmasının yeteri kadar yapılmadığını düşündüğüm UFC 3'ün çıkışı, diğer EA Sports oyunlarına göre nispeten daha sessiz sedasız gerçekleşti. Ancak uzun süredir merakla beklediğim UFC 3'ü sonunda karşımda görmek beni oldukça heyecanlandırdı. Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve gelin UFC 3 bizlere neler sunuyor inceleyelim.

UFC 3

Öncelikle oyunun kontrollerinin önceki yapımlara kıyasla ufak değişiklikler sunduğunu belirteyim. Örnek vermek gerekirse yüzümüze karşı yapılan saldırıları önlemek için R2 tuşu ile guard alıyoruz, vücuda yönelik saldırılara karşı guard alma tuşumuz ise L2 + R2 olmuş durumda. Oyunu oynarken alıştırma döneminde oyunun size öğretmek için ekranda çıkardığı ibareleri dikkatle incelemekte fayda var. UFC 2'yi uzun süre oynamış olsanız dahi bu bölümlerde yenilikler ve yeni kontrol mekaniklerini inceleyebilirsiniz.

UFC 3 Nasıl bir oyun?

Tabii ki konu UFC olduğu için oyunun da en önemli yanı vuruşların hissiyatı oluyor. EA Sports'un diğer oyunlarında da kullanmış olduğu ve animasyonları çok daha doğallaştıran Real Player Motion teknolojisi UFC 3'te de yerini almış durumda. Rakibinize oturttuğunuz yumruklar ile verdikleri tepkiler gerçekten tok bir hissiyat sunuyor. Genellikle yumrukla oynadığım ve adeta box oyununa çevirdiğimi UFC 3'te beklediğim hissiyatı aldım. Ancak özellikle maç bitişlerindeki tekrar ekranında vurduğumda çıkan seslerin olmaması bir eksiklik olarak gözüme çarpıyor. Keşke EA Sports tekrarlarda da ses efektlerini kaldırmasaymış dedim.

UFC 3

Animasyonlardan bahsetmişken oyunun animasyon sistemine neredeyse 2.000'den fazla ekleme yapıldığını belirtelim. UFC 2'ye nazaran benzer animasyonları veya düşüşleri çok daha nadir görüyorsunuz. Bu sürekli olarak oynadığınız zamanlarda oyunun tek düzeliğini kaldıran bir etken olmuş. Ancak animasyonlarda hiç hata yok da değil. Nadir de olsa karakterlerin birbirine karıştığı durumlarda ışık hızında karakterlerin kendini toplaması gibi göze batan durumlar da olabiliyor. Ancak dediğim gibi bunlar oldukça nadiren karşılaşılan durumlar.