Valve, Steam'i temiz tutmak için çalışmaya devam ediyor

Mehmet Atilla Turan 15.02.2018 - 20:25
Hile yapanların sonu her zaman kötü biter.

Oyun dünyasına yeni atılmış yapımcılar, bazen şanı, kolayca yakalayabiliyorlar. Fakat bazı tembel ve kaliteli oyunun ne olduğunu anlamayan yapımcılar ise işin etrafından bin bir türlü yol bularak geçmeye çalışıyorlar. Bunlardan en bilindik yolu ise, yayınladığınız oyuna sürekli iyi puanlar vermek ve alıcıya iyi bir oyunmuş gibi göstermektir. Bunlardan en yakın örneği ise Wild Buster: Heroes of Titan adlı oyunun yapımcısı ve dağıtıcısı Insel Games oldu.

Yapımcı ve dağıtıcı bile oyunu alıp incelemeye üşendi

Yaptıkları oyunun dikkat çekmesi için, elbette incelemeler girilmesi gerekiyordu. Yapımcı ve yayıncı, bu durumdan üşendiği için oyuncu tutarak bir miktar karşılığında artı puanlar ile oyunu incelemesini istedi. Geçen Aralık ayında bunu farkeden bir Reddit kullanıcısı, Valve'e haber verdi. Görünüşe göre Insel Games'e ait her şey, Steam Mağazası ve türevi yerlerden silinmiş bulunmakta. Bunu ise Wild Buster'ın sitesinde bulunan Steam'e gidiş linkinden görebiliriz.

Üstüne tıkladığımızda oyunu değil de Mağaza açıldığını görüyoruz, yani anlaşılacağı gibi Valve, başka bir sorunlu oyun yapımcısının ve sonunu getirmiş bulunuyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2018 01:31
steam direct sistemine geçildikten sonra abartısız söylüyorum her 20 oyundan 15 i çok vasat durumda satışa sunuluyor. Valve olağanüstü toplantı mı yaparsın ne yaparsın bilmem ama bu duruma bir çözüm bulmalısın yoksa kemikleşmiş olan sadık kitleni kaybedeceksin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2018 01:03
çok boş oyun var ya steamde harbiden
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve, kolaya kaçan başka bir oyun yapımcısını Steam'den sildi
İlginizi Çekebilir