Xiaomi Mi A3 İnceleme

Ersin Kılıç 30.09.2019 - 15:00
2.000 TL altı telefon arayanlara

Mi A3 modeli 2000 TL altında olan ve özellikleri ile dikkat çeken bir model. Geçtiğimiz günlerde kutu açılış videosu ile karşınıza çıktığımız bu modelin en dikkat çeken yönlerinden birisi Android One olarak gelmesi. Yani telefon saf Android deneyimi sunduğu gibi Google'dan en az 2 yıl destek alacak anlamına geliyor. peki kutu üzerinde Android One logosunu gördüğümüz Mi A3 modeli başka hangi özelliklere sahip, gelin birlikte bakalım.

Xiaomi Mi A3 inceleme

Mi A3 tasarım olarak standart hatlara sahip. Gorilla Glass 5 ile korunan Mi A3, damla çentik dediğimiz bir ekran tasarımına sahip. %81.7'lik bir ekran kasa oranı bulunan telefon, 8.5 mm kalınlığa ve 173.8 gram ağırlığa sahip. Ergonomik olarak iyi bir tutuşu bulunan telefonun sağ tarafında klasik olarak açma kapama tuşu ile birlikte ses tuşlarına yer verilmiş. Sol tarafta sim kart yuvasını, alt tarafta ise Tip C portu ile birlikte hoparlör ve mikrofon mazgallarını görüyoruz. Üst tarafa ise 3.5 mm'lik jak girişi konumlandırılmış. 

6.09 inçlik bir ekran kullanan Mi A3'ün bu ekranında önemli avantajları da bulunuyor. Öncelikle parmak izi sensörü ekran üzerine konumlandırılmış. Çok nadir takılmalar yaşansa da bu segmentte bu özelliğin yer alması telefonun en büyük avantajlarından birisi olmuş. 720 * 1560 çözünürlüğü bir tık düşük ama telefon bu açığını, doğal olarak batarya performansı ve Amoled ekran ile kapatmış diyebiliriz. Yeri gelmişken dilerseniz yüz tarama ile de telefonun kilidini açabiliyorsunuz. Yazılımsal olarak yapılan bu tarama gayet stabil bir şekilde çalışıyor.

Xiaomi Mi A3 İnceleme
Telefonun arka tarafına baktığımızda Led flaş dışında 3 adet kamera kullanıldığını görüyoruz. Bu kameralardan ilki 1.8 diyafram aralığına sahip olan 48 MP'lik bir kamera olarak karşımıza çıkıyor. Bu ana kamera dışında F2.2 diyafram ve 8 MP'lik geniş açı bir lens kullanılmış. Derinlik algısı için ise 2.4 diyafram aralığına sahip 2 MP'lik bir lens görüyoruz. 4K'da 30, 1080P'de ise 60 FPS video çekebilen arka kameranın portre modu, panorama ve 8X yakınlaştırma gibi özellikleri de bulunmakta. Ön tarafa geçtiğimizde ise yine portre, yüz tanıma gibi özelliklere sahip olan 32 MP'lik bir Selfie kamerası görüyoruz.

Kamera testine geçtiğimizde ise genel anlamda bu fiyat segmentine göre fotoğraf kalitesinden memnun olduğumu söyleyebilirim. Özellikle iyi bir ışık ve doğru açı ile birlikte Mi A3'te gayet güzel fotoğraflar çekmek mümkün. Güneşli havalarda ve uzak objelerde şaşırtıcı fotoğraflarla da karşılaşabildiğiniz gibi, gece çekimlerindeki netlik ve objelerdeki renk dolgunluğu da iyi fark ediliyor. Ayrıca selfie kamerasının da gayet iyi sonuçlar çıkardığını, en azından kenarlarda bir taşma yaratmadığını söyleyebilirim. Tabi bu artılara rağmen kamerada enteresan eksikler de var. Öncelikle fokus konusunda biraz zayıf kalmış. Yani 2 objeli bir resim çekiyorsanız netlemek istediğiniz bölgeyi de tam olarak netleyemiyor. Ayrıca ters ışıkta kameranın renk uyumunu kaybettiğini de görebiliyorsunuz. Stabilizasyon konusunda şaşırtıcı derecede iyi olan video performansında ise biraz blur problemi dikkat çekiyor.

Xiaomi Mi A3 İnceleme
Snapdragon'un 8 çekirdekli 665 işlemcisini kullanan Mi A3'te 4GB bellek ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. Zaten yalın Android sistemine sahip olduğu için telefonda herhangi bir kasılma problemi ile karşılaşmıyorsunuz. Çok yoğun kullanımda ise ufak takılmalar gözlemlenebiliyor. PUBG Mobile ve Asphalt 9 gibi oyunlarda test ettiğimiz Mi A3 modeli, performans olarak üzerine düşeni yerine getiriyor. Grafik kalitesi telefona göre optimize edildiği için oyunları akıcı bir şekilde oynayabiliyorsunuz. PUBG gibi oyunlarda grafik ayarlarını yükselttiğinizde doğal olarak takılma ve çökme gibi problemler baş gösterebiliyor. Ayrıca 4030 mAh bataryası bulunan Mi A3, 1 günü çok rahat bir şekilde çıkarabiliyor.

Xiaomi Mi A3 İnceleme
Sonuç olarak Mi A3 modeli, 2000 TL altında telefon arayanlar için oldukça uygun bir profil çiziyor. An itibari ile 1800 TL civarı bir fiyatlandırmaya sahip olan telefon, kendi segmentinde gayet güzel bir performans yakalamış diyebilirim. Eğer bu bant aralığında bir model arıyor ve Android One özelliğine sahip olsun istiyorsanız göz atmanız gereken modellerden biri olduğunu söyleyebilirim.  

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.09.2019 22:58
Mi A2 Lite bile bundan daha iyi . Xiaomi de bozmaya başladı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xiaomi Mi A3 İnceleme
İlginizi Çekebilir