1/2

Yepyeni bir Örümcek Adam hikayesine hazır olun!

Ersin Kılıç 14.11.2017 - 12:35
Oyunun yapımcıları ile konuştuk

Örümcek Adam (Spiderman) oyunu şu sıralar en çok beklediğimiz oyunlar arasında yer alıyor. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi, oyunun yıllar sonra oldukça sağlam bir firmaya teslim edilmesi ve AAA dediğimiz kategoriye tam olarak ulaşmış olması. Evet tabi ki Insomniac Games'ten bahsediyorum. Daha önce Spyro, Ratchet & Clank ve Sunset Overdrive gibi önemli oyunlara imza atan ekip yeni Spiderman oyununu da Playstation 4'e özel olarak geliştiriyor.

Spiderman hakkında yeni bilgiler

İşte biz de katılma şansına eriştiğimiz Paris Games Week 2017'de Insomniac Games'in topluluk yöneticisi olan James Stevenson ile konuşma şansına eriştik. Tabi bu konuşmada kendisine oyun ile ilgili birçok sorumuz da oldu. Zaten bu yazımızda hem bu röportaja yer verecek hem de verilen cevaplar doğrultusunda bazı yorumlarımızı da paylaşacağız. Hazırsanız başlayalım;

Yepyeni bir Örümcek Adam hikayesine hazır olun!

Merlin'in Kazanı: Oyunun adı Marvel's Spiderman olarak geçiyor. peki Marvel sinematik evreni ile herhangi bir bağ ya da gönderme bulunacak mı acaba?

James Stevenson: Hayır, oyunun ismi sadece Marvel's Spiderman. Marvel bildiğiniz gibi büyük bir firma ve onlarla sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Sık sık ofisimize geliyorlar ve oyunu doğru bir şekilde geliştirmek için beraber çalışıyoruz. Oyun Marvel'ın New York şehrinde geçiyor ve örümcek Adam evreninden birçok karakterin oyunda yer alacağını söyleyebilirim.

Yepyeni bir Örümcek Adam hikayesine hazır olun!

MK: Oyunun son videosunda Shocker'ı da görme şansına eriştik. Oyunda Örümcek Adam'ın çkonlaşmış başka düşmanları da olacak mı?

JS: Shocker, Mr. Negative ve Kingpin gibi karakterleri gördünüz ama bu kadarla sınırlı olmadığını söyleyebilirim. (MK: Kingpin benim favorim)... Oyunda alt etmeniz gereken düşmanlardan ilki Kingpin olacak. Oyunda ayrıca Peter Parker'ın Örümcek Adam olma ve kişisel hikayesini de işliyoruz. Peter "şehrin bana ihtiyacı var" noktasına kadar gelecek ve önümüzdeki dönemlerde bu konuda daha fazla bilgi vereceğimizden emin olabilirsiniz.

Not: Uzun soluklu bir oyun olacağı için muhtemelen oyunda çok daha fazla düşman göreceğimizi düşünüyorum. Hatta E3 videosundaki helikopter kısmı muhtemelen oyunun ilk etaplarında karşımıza çıkacak gibi geliyor bana. Muhtemelen bu düşman çeşitliliği ile birlikte Örümcek Adam evrenine birçok gönderme de olacaktır.)