YouTube Gaming platformu bugün itibariyle yayından kalkıyor

Furkan Güler 19.09.2018 - 16:41
Güle güle...

Bundan tam üç yıl önce büyük umutlarla açılan ve büyük bir reklam bütçesi ayrılan YouTube Gaming, bugün itibariyle yolun sonuna geldi. Markiplier gibi yüksek aboneye sahip dünyaca ünlü YouTuber'lar ile anlaşarak tanıtımı yapılan platform, Twitch'e rakip olarak çıkartılmıştı. İlk başta oyuncular tarafından ilgiyle karşılanan platform, daha sonrasında azalarak takipçi kaybetmişti. Twitch'te bulunan oyuncular ve yayıncı arasındaki sinerjiyi bir türlü sağlayamayan ve aynı zamanda yayıncıların YouTube Gaming'i tercih etmemesinden dolayı, platformun kapatılması kaçınılmaz oldu.

YouTube Gaming kapatıldı

YouTube'un oyun tarafına bakan tepe isimlerden Ryan Wyatt, YouTube Gaming uygulamasını büyük bir marka potansiyeli gördükleri için geliştirdiklerini belirtti. Ancak YouTube'un kendi uygulaması karşısında da yenilen YouTube Gaming uygulaması, beklenen sayılara hiçbir zaman ulaşamadı. Oyun içeriklerini YouTube'dan ayırmak için geliştirilen platformdan sonra artık oyun içerikleri, YouTube'da en çok yer kaplayan video içerikleri kalmaya devam edecek.

Twitch ise rakipsiz bir şekilde yoluna devam edecek. Bakalım ilerleyen günlerde Twitch'e karşı şansını denemek isteyen başka bir platform olacak mı? Hep beraber göreceğiz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.09.2018 21:03
Ben hep retro oyunlar aradım olmayınca izlemeyi bıraktım. Bir ara StarFox Asault görünce umutlanmiştim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
YouTube'da bir devrin daha sonu geldi
İlginizi Çekebilir