Helldivers 2'yi Steam'de Oynamak için PlayStation Hesabı Gerekecek

Tunay Şahin 6.05.2024 - 15:33
Helldivers 2 için Steam üzerinde oynamak artık bir PlayStation Network hesabı gerektiriyor.

Helldivers 2, PlayStation'ın kısa süre önce aldığı bir kararla, Steam kullanıcılarının oyunu oynaması için bir PlayStation Network hesabına bağlanmalarını zorunlu hale getiriyor. Bu değişiklik yeni kullanıcılar için bugünden itibaren, mevcut kullanıcılar içinse 4 Haziran'dan itibaren kadar geçerli olacak. PlayStation, bu hamlenin teknik sorunlar nedeniyle gerekli olduğunu belirtse de, bu karar geniş çapta tepki topladı.

Steam'de Helldivers 2 Oynanabilirliği için PlayStation Hesabı Gerekecek

PlayStation, bu zorunluluğun "oyuncularımızı korumada ve PlayStation ve PlayStation Studios oyunlarında sağlanan emniyet ve güvenlik değerlerini sürdürmede kritik bir rol oynadığını" belirtti. Ancak, bu zorunluluk, Helldivers 2'nin Steam'deki değerlendirmelerinin olumsuz yönde etkilenmesine neden oldu. Birçok oyuncu, Steam platformunda oyunun genel olarak karışık eleştiriler almasına yol açacak kadar olumsuz yorumlar yaptı.

Steam'de Helldivers 2 Oynanabilirliği için PlayStation Hesabı Gerekecek

Wario64 adlı Twitter kullanıcısının belirttiği üzere, Helldivers 2 artık birçok ülkede satın alınamıyor. PlayStation'ın PSN girişini zorunlu kılma kararının duyurulması, bu ülkelerde oyunun Steam üzerinden satışının durdurulmasına neden oldu. Bunun yanı sıra, oyuncular iki saatten fazla oynamış olsalar bile, Steam'den para iadesi talep edebiliyorlar. Bu durum, global ölçekte milyonlarca oyuncunun oyunu oynayamayacağı anlamına geliyor, özellikle PSN'in bulunmadığı ülkelerde yaşayanlar için.

PlayStation bu kararını değiştirmediği sürece, Helldivers 2'nin erişilebilirliği ciddi şekilde sınırlanacak. Arrowhead, oyunun yaratıcısı, bu karışık durum karşısında öfkeli oyuncuları herhangi bir soru veya endişeleri için PlayStation Destek ile iletişime geçmeye yönlendiriyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 08:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 02:31
Gündemi boşa meşgul etmesinler, oyun geliştirsinler oyun. Konsol satmak isteyenler bol, bol oyun geliştirip bir an önce yayınlasın.
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 15:49
Oyuncuları enayi yerine koyup PS Plus zorunluluğu getirip onları her ay soymak varken kim oyunla uğraşsın ki? O kadar ahlaksızca bir girişim ki bu, oyun çıktıktan sonra yapılıyor. Oyun çıkarken olsa bu kadar eleştirilmezdi ama bu haliyle tamamen ahlaksızlık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Helldivers 2'yi Steam'de Oynamak için PlayStation Hesabı Gerekecek
İlginizi Çekebilir