PlayStation'dan Yeni Otomatik Oynatma Patenti

Tunay Şahin 24.04.2024 - 10:24
Sony'nin yeni otomatik oynatma patenti, PlayStation kullanıcılarının oyunların sıkıcı bölümlerini atlamalarını sağlayacak bir yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Sony, oyuncuların sıkıcı bulabileceği oyun bölümlerini otomatik olarak geçmelerine olanak tanıyacak bir yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışıyor. Otomatik oyun modu adı verilen bu özellik için alınan bir PlayStation patenti, oyuncuların oyun tarzlarını simüle ederek belirli oyun bölümlerini atlamasına imkan tanıyacak bir sistem öngörüyor. Bu teknolojinin, doğrudan bulut tabanlı PlayStation Network üzerinden sunulabileceği ve abonelerin erişebileceği yeni bir özellik olarak planlandığı belirtiliyor.

PlayStation'dan Yeni Otomatik Oynatma Patenti: Oyunların Sıkıcı Bölümlerini Atlamak Mümkün Olabilir

PlayStation'dan Yeni Otomatik Oynatma Patenti: Oyunların Sıkıcı Bölümlerini Atlamak Mümkün Olabilir

Bu otomatik oynatma özelliği, yapay zekanın oyuncunun stilini öğrenmesi ve ardından belirli görevleri veya seviyeleri tamamlaması prensibine dayanıyor. Bu, özellikle uzun ve tekrar eden görevlerde veya zorlu kupaları kazanmada kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayabilir. Ancak, bu özelliğin nasıl bir etkileşim gerektireceği ve tam olarak hangi senaryolarda devreye gireceği henüz netlik kazanmadı. Kullanıcıların önce oyun içinde belirli bir süre geçirmeleri ve sistemin öğrenme sürecini tamamlaması gerektiği tahmin ediliyor.

İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Pro ve Yeni Teknolojisi PSSR

PlayStation 5 Pro ve gelecekteki cihazlarla ilgili devam eden tartışmalar arasında, bu tür bir otomatik oynatma özelliğinin yeni donanımlarda yer alıp almayacağı henüz belli değil. Ancak, bu özellik PlayStation 6 gibi daha ileri bir modelde karşımıza çıkabilir. Patente buradan bakabilirsiniz.

Patent Açıklaması:

Bir video oyununun oynanışı sırasında bir kullanıcıya otomatik oyun modu seçeneği sunmaya yönelik bir yöntem, bir sunucu tarafından, kullanıcının oyun oynamasıyla ilgili çıkarılan özellikleri ve çıkarılan özelliklerin sınıflandırılmasını içeren bir kullanıcı oyun modeline erişilmesini içerir. Modele erişim, oyun sırasında mevcut bir zamanda tetiklenir. Yöntem ayrıca, sunucu tarafından, mevcut oyun zamanından önce gerçekleşeceği tahmin edilen tahmini etkileşimli etkinliğin tanımlanmasını da içerir. Yöntem ayrıca, sunucu tarafından, öngörülen etkileşimli etkinliğin en azından bir kısmının beklenen öğütme içeriği (AGC) olarak tanımlanmasını da içerir. Yöntem ayrıca sunucu tarafından bir kullanıcı cihazının ekranına bir bildirim gönderilmesini de içerir; burada bildirim yaklaşan oyundaki AGC'yi tanımlar ve kullanıcıya AGC'nin oynanışı sırasında otomatik oyun modunu kullanma seçeneği sunar.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 15:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:19
Ps1 e de gelirmi bu özellik zuhaha
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:55
Bence oyunlarda yapay zeka çeviri kısmında devreye girmeli. Çok düzgün çeviri yapmasalar bile farketmez. Ayrıca oynayanları daha keyifli oyun deneyimi için güzel bir patent. Artık PS6 da falan uygularlar diye düşünüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 15:17
Ubisoft kafası bu %90 sıkıcı oyun yap. Sonra o sıkıcı kısmı geçmek için para iste
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:45
En son Capcom yapmış diye duydum. Hızlı seyahat için taş yapmış galiba, oyundan çıkartmış, parayla satıyormuş. Yakında ana karakteri oyundan çıkartıp, bu boş evrene bir karakter eklemek istiyorsanız şu kadar ödemelisiniz diyecekler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 20:35
Metinleri çeşitli dillere otomatik çeviren yazılım yapsalar ne güzel olur. Yerelleştirme kolayca hallolur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 10:50
Veya oyuncuların sıkıcı bulabileceği oyun bölümlerini oyunlara eklemeyi bırakabilirler, bu da bir çözüm olabilir. Bu sayede oyunu yapay zeka değil, parasını veren oyuncu oynayabilir. Yapay zeka için oyun yapmayı da bırakabilirler, yahu bunu insan oynayacak diyebilirler, bir sürü olasılık var.
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 19:32
Benim sıkıcı bulduğum bir kısmı, mantıklı hiçbir oyuncu zevkli bulamaz. Diyalogları sıkıcı olduğu, ingilizce bilmedikleri için mi, yoksa aksiyon, macera durmaksızın devam etsin diye mi geçmek istiyorlar? Çevrendekilere bunu sordun mu, yoksa bu önyargılı bir tahmin mi?
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 16:43
Zevkler ve renkler meselesi. Senin sıkıcı bulduğun bir kısmı başkası zevkli bulabilir. Bunun bir çözümü bulunmuyor. Ben çevremde diyalog kısımlarını sıkıcı bulan kişiler bile tanıyorum, neden, çünkü adamlar İngilizce bilmiyor :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation'dan Yeni Otomatik Oynatma Patenti
İlginizi Çekebilir