1/2

Darksiders 3 İncelemesi

Korhan ONUK 26.11.2018 - 11:52
Fury ile yeni bir yolculuğa hazır mısınız?
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Darksiders 3
  • Yapımcı - Yayıncı Gunfire Games - THQ Nordic
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Hack'n Slash
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 74
11 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%76
Artılar + Güzel hikaye ve atmosfer
+ Başarılı boss tasarımları
+ Dövüş sistemi
+ Müzikler ve sesler
Eksiler - Checkpoint sistemi ve yükleme süreleri
- Zorluk seviyesinin dengesizliği

Gunfire Games tarafından geliştirilen Darksiders 3, sonunda çıkış yaptı. THQ’nun batmasından sonra oyuncuların devam edip etmeyeceğini merak ettiği serilerden olan Darksiders, bakalım THQ Nordic’in ellerinde bize neler vaad etmiş ve neler sunabilmiş?

Darksiders 3 İncelemesi

Darksiders, Mahşerin Dört Atlısı hikayesini konu alan bir seri. İlk oyunda War rolüne bürünen oyuncular, onun suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışıyorlardı. War, mühürler kırılmadan dünyaya inmiş ve onunla beraber gelen Kıyamet, insanoğlunun sonunu getirmişti. Oyun benim gördüğüm en güzel sonlardan biriyle sona ermiş ve Darksiders sevgim başlamıştı. 

Birkaç yıl sonra Mahşerin Dört Atlısı’ndan Death’in başrolü aldığı Darksiders 2 çıkış yaptı. Ana karakter olarak çok daha acımasız, hızlı bir karakter bizle birlikteydi bu sefer. Death, kardeşi War’un haksızlığa uğradığına inanmış, bunun için Yaşam Ağacı’ndan Ölüler Diyarı’na kadar giden bir yolculuğa çıkmıştı. Hikaye, Darksiders’ın öncesinde geçiyordu. Oyun ilk oyuna göre belki daha iyiydi, ancak oynanışı baltalayan birçok özelliğe sahipti. 

Ve 27 Kasım 2018 geldi, Darksiders 3 PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkış gerçekleştirdi.Peki, bu sefer Mahşerin Dört Atlısı’ndan Fury rolüne büründüğümüz oyunun beklediğimiz yapım olduğunu söyleyebilir miyiz? Hem evet, hem hayır.

Darksiders 3
Darksiders 3’ün hikayesi, War’un Kıyamet’i başlatmasından sonra geçiyor. Fury, Charred Council tarafından çağrılıyor. Yedi Ölümcül Günah’ın dünya üzerinde serbest kalmasından hoşnut olmayan Charred Council, Fury’yi onları avlaması için gönderiyor. Burada öğreniyoruz ki, Mahşerin Dört Atlısı daha önce, Yedi Ölümcül Günah ile savaşmış. Ancak Fury bu sefer hepsiyle tek başına uğraşmak zorunda. Çünkü; War cezalı, Death kayıp, Strife ise başka işlerle meşgul. (Darksiders 4’te göreceğiz artık.)

Darksiders 3’te hikayemiz böyle sade bir şekilde başlıyor. Yanımıza konsey tarafından verilen Watcher’ı (ilk oyundaki Watcher’a benziyor, ama daha saygılı ve işe yarar) Dünya’yı gezip, Yedi Ölümcül Günah’ı arıyoruz, bulduğumuzu paketliyoruz. Yedi Ölümcül Günah’tan her birinin savaşı gerçekten harika olmuş. Temsil ettikleri şeylere göre davranmaları, tasarımla, söylemleri gerçekten başarılı. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, Darksiders 3’te yer alan Lust benim gördüğüm en iyi tasvirlerden birisine sahip. Oyunu oynadığınızda bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

Ana karakterimiz Fury, ilk iki oyunda oynadığımız karakterlerden biraz farklı. War, ağır hareket eden ama güçlü bir savaşçıydı. Death hızlı hareket eden suikastçi-savaşçı karışımı bir karakterdi. Fury’yi ise bir savaş büyücüsü olarak tasvir edebiliriz. Zaman zaman belli elementleri, silahlarıyla birlikte kullanan, güzel bir karakter olmuş.

Karakterimizin kullandığı zincir şeklindeki ana silahımızın adı Scorn. Kendisi her daim yanımızda olan, vurdu mu can yakan bir silah. Ayrıca kendisinin en büyük özelliği, Fury’nin ruhuna göre tekrardan şekilleniyor olması. Oyun boyunca, Hollow denen özellikleri aldıkça Scorn farklı silahlara dönüşüyor ve bunlar da bizim ikincil silahımız oluyor.

Darksiders 3’te toplamda 4 farklı Hollow var. Bunlardan; Flame Hollow Fury’ye çift zıplama özelliği ve ateşli bölgelerde dokunulmazlık verir, Scorn’u ateşli bir zincire dönüştürür. Storm Hollow, Fury’nin havadan süzülmesini ve hava akımları ile yükseklere çıkabilmesini sağlar, Scorn’u yıldırımlı bir mızrağa çevirir. Force Hollow, Fury’yi güçlendirir, bazı blokları kırabilmesini sağlar ve Tempest’ten korur (ne olduğunu oynayınca anlayacaksınız). Scorn’u dev bir balyoza çevirir. Statis Hollow ise Fury’nin su üzerinde yürüyebilmesini sağlar, bazı objeler için zamanı durdurabilir, ayrıca bazı duvarlara tırmanmanıza imkan verir. Scorn’u çift kılıca dönüştürür. Bu dört Hollow, oyundaki tüm bulmacaların ana kaynağını oluşturuyor. Hatta bazılarında dördünü ard arda kullanmanız gerekiyor, o nedenle hangi Hollow ne iş yapar kesinlikle çözmeniz gereken bir olay.

Darksiders 3
Oyundaki dövüş sisteminin çok fazla değiştiğini söyleyemeyeceğim. İki farklı silah ile birleştirdiğimiz vuruşlarımızla önümüze ne gelirse parçalıyoruz. Bunu standart şekilde yapmanın dışında, kullandığımız bir Wrath yeteneğimiz var. Aktif ettiğimizde o an hangi Hollow’u kullanıyorsak ona göre değişen bir etkisi var. Kalabalık savaşlarda ve özellikle ufak bosslarda kullanmazsanız canınız çok sıkılabilir.

Fury’nin kullanabileceği bir diğer dövüş yeteneği ise Havoc. Yaratık öldürdükçe dolan Havoc, War’un Chaos formu ile Death’in Reaper formuna benziyor. Havoc aktifleştiğinde, Fury devasa bir yaratığa dönüşüyor, can barı yenilenmeye başlıyor, ayrıca hasarı da inanılmaz artıyor. İlk iki oyundakiler ne kadar havalı ise, Havoc’un da o kadar havalı olduğunu söyleyebilirim. Hatta bana göre daha bile havalı. Havoc formunu sadece zor savaşlarda kullanın, kullandığınızda da keyfini çıkarın.

Darksiders 3’te, ikinci oyunda yer alan envanter ve silah sistemi kaldırılmış, çok da güzel olmuş. İkinci oyunda eklenen bu sistem gerçekten oyuncuları bezdirmişti. Bunun yerine daha basit birkaç sistem getirilmiş.

Fury’nin kullandığımız tüm silahlarını geliştirebiliyoruz. Bu geliştirme (upgrade) sadece silahın hasarını arttırıyor. Bu işlem içinse Adamantine denen bir madenin farklı türlerine ihtiyacımız var. Bunları, kıyıda köşede kalmış binalardan, bosslardan ve mini bosslardan elde ediyoruz. Bir silah en fazla on kez geliştirilebiliyor. Bunu da unutmayın.

Silahlara eklenen bir ise yükseltme (enhancement) sistemi. Bu sistem ile, oyun dünyasından bulabildiğiniz (veya Vulgrim’den satın alabildiğiniz) kutsal bazı objeleri silahlarımıza ekliyoruz. Bu objeler, Angelic Artifact ve Demonic Artifact adlı iki farklı eşya ile güçlendirilebiliyor. Şunu unutmayın, bu objeler silahlara eklendikten sonra silahlar için aktif, Fury için ise pasif bir yeteneği aktifleştiriyor. İkisinden birini seçmeniz gerekiyor. İkisini birden açmak istiyorsanız, bu da mümkün ama biraz tuzlu.