My Hero One's Justice inceleme

Furkan Güler 5.11.2018 - 02:22
Plus Ultra!!!
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
My Hero One's Justice
  • Yapımcı - Yayıncı Bandai Namco - Bandai Namco
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Dövüş
Merlin Puanı 62
3 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%71
Artılar - Karakter çizimleri güzel
- Seslendirmeler başarılı
Eksiler - Oynanış mekanikleri akıcı değil
- Hikaye anlatımı yetersiz
- Karakterler dengeli değil

Son dönemlerin en çok konuşulan Shonen serisi olan My Hero Academia, ilk önce Japonya’da, sonrasındaysa dünya genelinde milyonlarca seyirciye ulaştı. Her ne kadar hikaye gidişatı klişe olsa da, senaryonun sunumu izleyicileri oldukça etkilemişti. Naruto, One Piece, Bleach ve bunun gibi ünlü serilerin ilgi çekici hikayelerini alıp harmanlayan My Hero One's Justice, daha öncesinde gördüğümüz Naruto oyunlarının mekaniklerini de manga ve anime serisinde olduğu gibi harmanlamış.

My Hero One's Justice inceleme

My Hero One's Justice

Seride gördüğümüz tüm iyi karakterleri oyuna koyan geliştiriciler, karakterlerin özelliklerini de oyuna eklemeyi unutmamışlar. Ancak diğer dövüş oyunlarıyla karşılaştırdığımızda My Hero One's Justice, biraz daha oynaması kolay kaçıyor. Daha yüzeysel mekaniklere sahip olan My Hero One's Justice, maalesef Naruto oyunları kadar bile ilgi çekici olamıyor. Karakter komboları çok kısıtlı bir şekilde karşımıza çıkmışken, aynı zamanda animasyonlar da pek özenilmiş değil. Çevrimiçi modunun yanında hikaye ve görevler modunun da olduğu yapımda karakterlerimizin kostümünü değiştirebiliyoruz. Hikaye tarafındaysa, All for One ve All Might'ın dövüşüyle başlarken, bir anda ana karakterimiz olan Midoriya'nın staj yaptığı döneme dönüyoruz. Gran Torino'nun yanında stajına başlayan Midoriya, daha çok okul çevresinde görevler alıyor. Naruto oyunlarına benzetilen hikaye anlatımı, eğer seriyi izlediyseniz bazı yerlerde sıkıcı olabiliyor. 

My Hero One's Justice

Görevler tarafındaysa, seride karşılaştığımız yan karakterlerle meydan okumalara katılıyoruz. Her bir karakterin seslendirmesi üzerinde özenle çalışan geliştiriciler, anime serisinde gördüğümüz dövüş repliklerini de oyunun dövüşlerine eklemişler. Naruto oyunlarından farklı olarak, havada dövüşme imkanı da veren My Hero One's Justice, bu kısımda ise eski Dragon Ball oyunlarına benziyor. Ancak oyunun karakter komboları yerde ve havada kısıtlı olduğundan, bazen kontrol ettiğiniz karakterin bile neler yaptığını fark edemiyorsunuz. Bu sebepten dolayı bazı karakterler ile oynarken, rakibinizin yeteneklerinin animasyonları, sizin kombolarınızı önüne geçiyor.

Oyunun karakter dengesi ise maalesef tam oturmamış. Bazı karakterler çok güçlüyken, seride en güçlü karakter olarak gösterilen All Might, oyunda pek fazla güçlü gösterilmemiş. Ancak karakter dengelerinin oyunculara göre de değişmediğini belirtelim. Yani dengesiz bir karakter ile ne kadar iyi oynarsanız oynayın, maalesef oyunda çok güçlü bir şekilde dizayn edilmiş karakterleri yine yenemiyorsunuz.

Grafiksel olarak göze hoş gelen bir yapıda olan My Hero One's Justice, bu taraftan bizden geçer puan alıyor. Naruto'nun dövüş oyunlarında gösterilen özensizlik, bu oyunda gösterilmemiş. Hali hazırda Marvel ve DC çizgi romanlarından esinlenilerek ortaya konan My Hero Academia'nın oyununda dövüşlerde ortaya çıkan çizgi roman efektleri hoş olmuş. Oyunda yer alan vuruş animasyonlarının bazıları ise gereksiz yere abartılmış.

Bazı animasyonlar o kadar göze çarpıyor ki, dövüşürken karakterinizin kontrolünü kaybedebiliyorsunuz. Sona geldiğimizde My Hero One's Justice'ı, eğer seriye sıkı sıkıya bağlı bir oyuncuysanız satın almanızı tavsiye ediyorum. Bir dövüş oyunu olarak yetersiz olan My Hero One's Justice, maalesef bu sene piyasaya sürülen dövüş oyunlarıyla boy ölçüşecek bir seviyede değil.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
My Hero One's Justice
İlginizi Çekebilir