Overwatch Switch İnceleme

Furkan Sakoğlu 24.10.2019 - 14:07
Oyunun Switch sürümü nasıl olmuş?
Platformlar Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, XBox One
Overwatch Switch İnceleme
Merlin Puanı 70
Artılar + İçerik anlamında eksiklik yok
+ Keyifli oynanış
Eksiler - 30 FPS yeterli değil
- Grafikler büyük ekranda bulanık gözüküyor

Son yılların tartışmaları ile ünlenen oyun geliştiricisi Blizzard, geçtiğimiz BlizzCon'da duyurduğu Diablo mobil sürümü ile ciddi tepki toplamış, önemli farklı bir duyuru yapmayarak da Blizzard hayranlarını üzmüştü. Hali hazırda elinde başarılı sayabileceğimiz WoW ve Overwatch haricinde oyunu kalmayan Blizzard, eldeki markaları korumak için farklı platformlara da yöneldi. Bunun bir sonucu olarak da OverWatch, geçtiğimiz haftalarda Nintendo'nun taşınabilir oyun konsolu Switch için yayınlandı. Ancak oyun PC'de ve konsollarda olduğu kadar, Nintendo Switch'te de keyif verebildi mi?

Overwatch Nintendo Switch İnceleme

Öncelikle OverWatch'ın Nintendo Switch sürümünde de oldukça hoş gözüktüğünün altını çizmem gerekiyor. Tabii ki grafik kalitesi karşılaştırması yapmak yanlış olur ancak, oyunun PC sürümün düşük grafik kalitesi ayarlarına denk bir kalite sunduğunu söyleyebiliriz. Kaplamalar da keza birazcık pikselleşmiş ve netliklerini kaybetmiş. Fakat oyunun oynandığı ekranın boyutunun büyüklüğünü ön plana koyduğumuz da bu durum çok da sıkıntı yaratmıyor. Ancak Switch'i dock'a yerleştirdiğiniz ve büyük ekranda oynadığınız zaman grafik kalitesi göz yorabiliyor. Ancak asıl problem grafiklerin kalitesi değil, FPS değeri. OverWatch gibi aksiyona dayalı ve hızlı hareket etmemiz gereken bir FPS oyunun da, saniyede 30 kare almak can sıkıcı bir deneyim yaratabiliyor. PC'deki gibi ani refleksleri oyuna aktarmak zor oluyor.

Overwatch Switch İnceleme

Overwatch, Nintendo Switch platformuna özel birkaç özelliği de beraberinde getiriyor. Bunlardan birisi tabi ki oyunu taşınabilir olarak oynayabilmemizken, diğeri de hareket bazlı kontrolleri kullanabilmemiz oluyor. Eğer daha önce Splatoon 2 gibi motion control destekleyen oyunlar oynadıysanız, Overwatch 2'nin Switch kontrolü hiç de yabancı gelmeyecektir. Keza bu kontrol tipine alıştığınız zaman oyunu oynamak oldukça kolay ve keyifli bir hale de gelebiliyor. Denemenizde fayda var diyebilirim.

Overwatch'ın Nintendo Switch sürümü, içerik bakımından konsol ve PC sürümleri ile birebir aynı. Bütün haritalar, karakterler, şampiyonlar, oyun modları, skin'ler, spreyler, sesler vs. tamamen oyunun içerisinde bulunabiliyor. Hatta oldukça tartışmalı olan loot box'lar da yine Switch sürümünde mevcut olan özelliklerde biri. Tabii ki oyunun Switch'te oynanmasının dezavantajları da var. Takım oyunu odaklı bir yapım olan Overwatch'da iletişim eksikliği ciddi şekilde performansa etki edebiliyor. Klavye olmaması dolayısı ile de yazışarak iletişim kurmak mümkün değil. Fakat yapımcılar sağolsun oyunu Nintendo Switch'in telefon uygulaması olmadan sesli chat'e izin vermiş. Bu sayede takım arkadaşlarınız ile konuşabiliyorsunuz.

Sesler tarafında da yine Overwatch oyunun PC ve konsol sürümleri ile birebir aynı deneyimi yaşatmayı başarıyor. Kalite tarafında herhangi bir eksiklik göze çarpmıyor. Ancak sesli iletişimin sürekli olarak aktif olması dolayısı ile oyunu mümkün olduğunca kulaklık ile oynamanızda fayda var, keza bağırış çağırışlar dolayısı ile çevrenizdekileri rahatsız etmek mantıklı bir hareket olmaz. 

Overwatch Switch İnceleme

Oyunun eksik sayabileceğimiz, en azından konsol ve PC sürümlerine kıyasla grafik kalitesi haricinde göze çarpan bir durumu bulunmuyor, ancak Blizzard'ın en azından Nintendo Switch'e özel bir kaç içerik ile gelmesini beklerdim. Keza Nintendo gibi efsanevi karakterlerin olduğu bir platformda, belki platforma özel yeni bir hero bulunabilirdi. Ya da Nintendo oyunları evreninde geçen yeni bir harita da oldukça şık bir hareket olurdu. Şahsen Super Mario gibi karakterin hero olarak Overwatch'ta bulunmasını isterdim.

Uzun lafın kısası Overwatch'ın Nintendo Switch sürümü, oyunu hali hazırda PC veya konsollarda oynamış oyuncuları memnun etmeye yetmeyebilir, 30 FPS oyun deneyimi, bu tip bir oyun için yeterli değil. Fakat daha önce oyunu hiç deneyimlememiş oyuncular, eğer Nintendo Switch sahibi ise Overwatch'a bir şans verebilir.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2019 14:32
dünya tarihinin en bos beles oyunlarindan biri olan su cop tenekesinin cikmadigi bi switch kalmisti, ona da cikti tam oldu.
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2019 18:14
çöp degil oyun, çöpoğlu çöp
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2019 19:22
boş beleş :D? sevmediğin oyunun çöp olduğu anlamına gelmiyo.
Naru61
Naru61 26.10.2019 16:07
Ne diyor bu yaa birisi çevirsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2019 08:42
Harika bir yazı olmuş gerçekten . Umarım Nintendo gercekten kendi karakterlerini ekler . Mesela ben F-Zero'dan Captain Falcon ve StarFox'dan Krystal'i görmek isterdim. Bence ortama Mario'dan daha çok uyar .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2019 21:53
bu oyun u 30 fps de eziyete döner
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2019 17:35
Bu oyunun switch'e gelmesi büyük başarıdır. Nintendo switch başarısı ile 3. Parti oyunları bünyesine çekmeye devam ediyor. Nintendonun en önemli eksiği de bu sayede kapanmış oldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Overwatch Switch İnceleme
İlginizi Çekebilir