Red Faction Guerrilla Remastered inceleme

Furkan Güler 26.07.2018 - 16:44
Yıkıldım, ayakta değilim.
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered
  • Yapımcı - Yayıncı Volition Inc. - THQ Nordic
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 70
9 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%90
Artılar - Kaplamaların yeni nesle göre ayarlanması
- Yeniden oynanabilirlik
Eksiler - Remastered sürümünde yeni bir içerik yok

Geride bıraktığımız konsol neslinin en eğlenceli oyunlarından bir tanesi olan Red Faction: Guerilla, yeni nesilde bir kez daha karşımıza çıktı. Parçalanabilir açık dünya dendiğinde akla gelen ilk oyun olan Red Faction: Guerilla, oyuncuya sunduğu bu çeşitli özgürlük öğeleri sayesinde yeniden oynanabilirliği oldukça yüksek olan bir oyun. Hikaye tarafında EDF isimli korkulu bir topluluğa karşı savaşımızı veriyoruz. Mars’ın parsel parsel kontrol eden bu birlik, Mars’ın yeraltı zenginliklerinden faydalanarak gücüne güç katıyor. Ana karakterimiz Alec Mason ise abisinin başından geçen olaylardan dolayı kendi kararıyla Red Faction isimli direniş örgütüne katılıyor. EDF’e karşı savaş veren Red Faction içerisinde kısa sürede en yetenekli gerilla olmayı başaran Alec’i oyun içerisinde devamlı olarak aksiyondan aksiyona atlarken görüyoruz.

Red Faction Guerrilla Remastered nasıl bir oyun?

Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered

Oyunun bize verdiği balyozun ise en eğlenceli kontrolümüze verdiğinin altını çizmek istiyorum. Çünkü oyunda yer alan hemen hemen her şey yıkılabiliyor ve parçalanabiliyor. Büyükten küçüğe her türlü yapıya delice saldırmanın verdiği hissiyat, muhtemelen çok az oyunda bulunuyordur. Ancak oyunun yıkılabilirlik öğesinin bazı kısımlarda başınıza dert açabildiğini belirtelim. Çünkü siper aldığınız her kısım, düşmanın yapay zekası yüzünden zorlu savaşlara girmenize sebep olabilir. Sizin yıkabildiğiniz her yapı düşman tarafından da yıkılabildiğinden, düşmanlar devamlı size saldırmak yerinde sığındığınız yapılara da saldırabilecek potansiyelde. Oyun gelecekte geçtiğinden oyunun bize sunduğu çoğu şey de gelecekten geliyor. Nano fütek ve elektromanyetik disk fırlatıcı bunlardan sadece bazıları…

Kızıl Gezegen’de kullandığınız taşıtların sürüş dinamiği ise ne çok iyi, ne de çok kötü olarak şekilde geliştirilmiş. Onlarca kamyon, deprem etkisi yapacak dev bir araç ve hafif taşıyıcılar sayesinde oyunda A noktasından B noktasına gitmek oldukça eğlenceli. Yine de bazı taşıtların kullanımının zor olduğunu belirtelim. Taşıtların boyutu büyüdükçe, kullanması da bir o kadar zor olabiliyor. 20 saate yakın oynanış süresiyle rakiplerinden geri kalır bir yanı bulunmayan yapımda en fazla 4 silah taşıma imkanınız bulunuyor. Düşmanlarla savaşmadan önce gerilla tarzı taktiksel ve beklenmedik bir şekilde yaklaşmanızı öneriyorum. Silah seçimini ise kendi stilinize göre yapmalısınız. Oyunun görev yapısı çoğunlukla birbirini tekrarlasa da, mekanikler devamlı olarak sizi görevlerin peşinden sürükleyebiliyor.

Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered

Oyunun Re-Mars-tered sürümünde içerik anlamında maalesef yeni bir şey yok. Ancak detay grafiklerinin ve kaplamalarının yeni nesil için baştan yapılması, oyunu daha önce kabaca oynadıysanız bir daha açıp oynamanıza neden olabilir. Çünkü oyunun yıkılabilirlik öğesi, yeni nesil konsolların ve ekran kartlarının gücüyle birleşince daha kaotik bir ortamı ekranlarınıza yansıtıyor.

Fakat bir önceki nesilde oyunun altını üstüne getirdiyseniz ve herhangi bir detayı atlamadan oyunu bitirdiyseniz, Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered’dan beklediğinizi bulamayacağınızı belirtelim. Bu sebepten dolayı oyunu satın almadan önce iki kere düşünün.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
burnas
burnas 28.07.2018 13:34
Vaay inceleme :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2018 19:33
Bu incelemelere hasret kaldık reis.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered
İlginizi Çekebilir