The Room inceleme

Furkan Güler 17.10.2018 - 17:21
Bulmacalarda kaybolmak isteyenler için.
Platformlar iOS, Nintendo Switch, PC
The Room
  • Yapımcı - Yayıncı Fireproof Games - Fireproof Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Arcade,Bulmaca
Merlin Puanı 79
11 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%83
Artılar - Bulmacalar hiç sıkmıyor
- Detaylı bilmece tasarımı
Eksiler - Bazı bulmacalar oyunda kopukluğa neden oluyor
- Kontroller pek iyi değil

Vakti zamanında The Room ismini kullanarak ortaya oldukça ilginç bir film koyan Tommy Wiseau, aldığı eleştirilere rağmen hala sinema sektöründe bulunuyor. Filme ilginç dememin sebebi ise gerçekten bu kadar kötü ve ilginç bir film nasıl yapılır? 2003 yılında Wiseau bunu bize göstermişti. Bundan sonra adeta lanetlenen The Room ismini tercih eden Fireproof Games, akıllarımıza The Room gelince hissettiğimiz kötü duyguları temizleyecek bir yapımla karşımıza çıktı.

The Room inceleme

The Room

Hali hazırda 2014 yılında PC platformuna çıkan The Room, sonrasında iOS destekli platformlar için çıkmıştı. Şimdi ise geliştirici ekip, Nintendo Switch'in imkanlarından yararlanarak, Nintendo'nun da desteğini arkasına alarak oyunu Switch'e çıkarttı. Basit mekaniklere sahip olan The Room, temelde sadece bir bulmaca oyunu. Eski tarz point and click türünü andıran oynanış yapısıyla oyuncuları kucaklayan yapımda çözeceğimiz onlarca bulmaca bulunuyor. Mobil platformda çokça bulunan "bulmaca çözerek odalardan kaçma" oyunlarından farklı olarak, The Room'un bulmaca yapısı biraz daha karmaşık. Sadece nesne bulup bir araya getirmek yerine, o nesneleri üç boyutlu tasarımlar üzerinde kullanarak bilmeceleri çözmeye çalışıyorsunuz.

İlk başlarda ağır yapısıyla oyuncuların pek ısınamadığı oyuna biraz zaman vermeniz gerekli. Çünkü bulmacaları tek bir oturuşta bitirmek isterseniz, saçlarınızın döküleceği garantisini verebilirim. Adım adım çözülen bu bilmecelerin en güzel tarafı da bence bu olabilir. Bir bilmeceyi çözdükten sonra ara verip, başka bir bilmeceye geçiyor ve bulmacayı adım adım çözüyorsunuz.

Gizemli kutulardan oluşan bulmacalarda zaman zaman özel lensimizi kullanıp, çıplak gözle görülmeyen detayları yakalamanız gerekiyor. Bu detayları çoğu zaman anında kullansak bile, bazen cebe atıp bir sonraki bilmecelerde de kullanabiliyoruz. Gizemli yapısı sayesinde devamlı kafalarda soru işareti bırakan oyunda geriye kalan diğer detaylar ise sizlere bulmacalar hakkında ipuçları veriyor. Her bir ipucunun, bilmeceleri çözerken işe yaradığını unutmadan belirtelim.

The Room

Bölüm geçtikçe bulmacaların zorlaştığı yapımın grafik kalitesi ise kendine göre hiç fena değil. Üç boyutlu diğer bulmaca oyunlarına göre bilmecelerin saklı olduğu kutular gayet detaylı bir şekilde tasarlanmış. Hali hazırda Steam üzerinde 10 TL'ye satılan oyunu daha öncesinde bitirdiyseniz, Nintendo Switch'te tekrar almamanızı öneriyoruz. Yeniden oynanabilirliği pek fazla olmayan yapım, Nintendo Switch'te dokunmatik ekran mekanikleri veya Joy Con'ların hareket sensörüyle oynanabiliyor.

Sona geldiğimizde eğer bulmaca türünü seviyor ve sadece bulmaca odaklı derin bir oyun arıyorsanız, mutlaka The Room'a şans vermenizi öneriyorum. Ancak oyunlarda bulmacalara kafa yormaktan çekiniyor ve bu tarz oyunlara vakit harcamaktan çekiniyorsanız, The Room'u es geçebilirsiniz. PC platformunda geliştiricisini satış anlamında memnun eden oyun, bakalım Nintendo Switch'te ne kadar satacak? Hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2018 12:23
Bulmaca Severler. Bakmadan geçemezler. 1-2 bitirdim. 3 oynuyorum. sonra 4 ile devam ederim. 5 i bekliyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2018 20:25
Kim ne derse desin bu oyun oldukça güzel
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2018 21:35
iosta 20 kurusa dustugunde almistim. ancak switch icin acinasi bir durum. 50tlden asagi da satmazlar heralde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Room
İlginizi Çekebilir