1 milyar kullanıcısına rağmen YouTube yine de kâr edemiyor!

Ömer Uz 26.02.2015 - 11:18
Dünyanın en ünlü video paylaşım sitesi yerinde saydı.
Dünyanın en kalabalık video platformu YouTube’un 2014 yılında hiç kâr elde etmediği ve yerinde saydığı ortaya çıktı.

Video çekmenin ve internette paylaşmanın hayattaki en önemli şeylerden biri olduğu günümüzde, yazılı içeriğin değerinin gittikçe görmezden gelindiği de bir gerçek. YouTube karşısında kahvaltı yapmak, Twitch akışı beraberinde çalışmak ve akşamları Vimeo’dan kısa film izleyerek vakit öldürmek artık klasikleşmiş bir şey.

1 milyar kullanıcısına rağmen YouTube yine de kâr edemiyor!
Hal böyleyken, video platformlarının paraya para demediklerini, milyarlarca dolarlık çekleri ceplerine indirdiklerini düşünmemek elde değil. Fakat işin aslının hiç de öyle olmadığını, dünyanın en çok izlenen video’larına ev sahipliği yapan Google hizmeti YouTube’un 2014 yılına ilişkin finansal açıklaması sayesinde görüyoruz.

1.000.000.000 kişilik kullanıcı tabanına sahip, binlerce ünlü video yayıncısını bünyesinde barındıran ve içerik geliştiricilere yılda yüzlerce milyon dolar gelir dağıtan Youtube’un gelir hanesine 2014 yılında 4 milyar $ yazıldı. Geçtiğimiz yılın 3 milyar $’lık gelirini %33 oranında geride bırakan bu rakam, kar olarak hiçbir geri dönüş yaratamadı. YouTube’un daha karlı bir hale gelmesi için çabalayan Google’ın yeni bir reklam sistemi geliştirdiği söyleniyor.
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 21:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
1 milyar kullanıcısına rağmen YouTube yine de kâr edemiyor!
İlginizi Çekebilir