2003 yılı Stella ödülleri

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
2003 yılı Stella ödülleri
2003 yili Stella Ödulleri adaylari açiklandi. 81 yasindaki Stella Liebeck'in, McDonalds restaurantlarindan birinde uzerine döktugu kahvenin gerektiginden sicak oldugu iddiasiyla mekan sahibini dava edip tazminata hak kazanmasinin ardindan, ABD'de her yil Stella adina duzenlenen yarismada, davacisi için tazminat ödenmesine karar verilen en ilginç davalar arasindan birine ödul veriliyor. Milli Reasurans T.A.S.'nin yayin organi Reasurör Dergisi'nde yer alan aday davalarin ilginçlerinden biri, Pennsylvaniali ''Yavuz Hirsiz'' Dickson'un hikayesi...

Terrence Dickson, soyduktan sonra garaji kullanarak çikmaya çalistigi evden, garajin otomatik kapisinin bozuk olmasi nedeniyle çikamayinca, geri dönup evin girisinden çikmaya çalisir ama garajla evi ayiran kapi kilitli oldugu için garajda mahsur kalir. Evsahiplerinin tatilde olmasi nedeniyle Dickson, garajda kuru köpek mamasi ve Pepsi Cola ile 8 gun geçirir. Dickson, bunalima girmesine neden oldugu için evsahibini dava eder ve 500 bin dolar tazminat almaya hak kazanir.

KARAVANI OTOMATIK PILOTA BIRAKTI

Bu yilin davalari arasinda birincilik ödulune en yakin oldugu tahmin edilen aday ise karavanini ''otomatik pilota'' baglayip arka tarafa kahve içmeye giden Grazinski. Merv Grazinski, yeni aldigi karavanla evine dönerken otoyolda araci saate 70 mil hizda otomatik pilota baglayarak, yolculugun keyfini çikarmak için kahve yapmak uzere arka tarafa geçer ve karavan surpriz olmayan bir sekilde yoldan çikip devrilir. Grazinski, karavanin el kitabinda bunu yapmamasi gerektigi konusunda bir uyari olmadigi için ureticiyi dava eder ve 1 milyon 750 bin dolar tazminat ve yeni bir karavan almaya hak kazanir. Üretici firma ise orijinal metindeki haliyle, Merv Grazinski gibi bir ''moronun'' karavan satin alma ihtimaline karsi kullanici el kitabini degistirmeye karar verdigini açiklar.

HIRSIZIN IS KAZASI

Los Angeles'da yasayan 19 yasindaki Carl Truman, komsusunu, araciyla ellerini ezdigi gerekçesiyle dava eder ve mahkeme Truman lehine karar verir. Dikkatsiz Truman, komsusuna ait otomobilin jant kapaklarini çalmaya çalisirken direksiyonda birinin oturdugunu farkedemedigi için hastane masraflari arti 74 bin dolar tazminat almaya hak kazanir.

KENDI COCUGUNA TAKILIP BACAGINI KIRDI

Texas'ta yasayan Kathleen Robertson, bir mobilya magazasinda henuz yurumeye baslayan ve saga sola kosturan kuçuk bir çocuga takilarak duser, ayak bilegini kirar. Mobilya magazasini dava eden kadin 780 bin dolar tazminata hak kazanir ama karar, mobilya magazasi için buyuk surpriz olur, çunku kuçuk çocuk Robertsen'in ogludur.

KACAK GIRMEYE CALISIRKEN DISINI KIRDI

Listede yer alan vakalar arasinda bir digeri ise, 3.5 dolarlik giris ucretini ödemek istemedigi gece kulubune tuvalet penceresinden girmeye çalisirken dusup dislerini kiran Kara Walton. Öndeki iki disi kirilan Walton olaydan kulubu sorumlu tutup dava eder ve 12 bin dolar tazminat kazanir, tabii hastane masraflarini da ödetir.

Komsusunun bahçesindeki köpegi tabancasiyla kuçuk saçmalar atarak sinirlendiren Jerry Williams, köpek tarafindan isirildigi için komsusunu dava eder ve hastane masraflarina ek olarak 14 bin 500 dolar tazminat kazanir.

Philadelphia'da bir restaurant, mekan içinde kayarak dusen ve kuyruk sokumu kemigini kiran musterisi bayan Amber Carson'a 113 bin 500 dolar tazminat ödemeye mahkum edilir. Carson, restaurantta tartistigi sevgilisine attigi mesrubat sisesine 30 saniye sonra basip dusmustur.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 23:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
2003 yılı Stella ödülleri
İlginizi Çekebilir