1/5

2010 FIFA World Cup

Mahmut Saral 3.06.2010 - 12:31
Güney Afrika'ya, kupaya gidiyoruz!
Gönül isterdi ki bu yılki Dünya Kupası’nda biz de yer alalım. Ne yazık ki mümkün olmadı, ancak umutlarımız sonraki seneler için sürüyor. Gökyüzünde parlayan güneş, tribünleri dolduran on binlerce taraftar ve televizyonları başındaki milyonlarca futbol seyircisi, yılın en önemli spor olayı için yeniden bir araya geliyor.

Turnuvanın lisanslarını elinde bulunduran EA Sports da yeni Dünya Kupası oyunuyla karşımızda. 2010 FIFA World Cup, Afrika’daki futbol ateşini evlerimize getirecek. Henüz bunun için biraz daha zaman var, ancak oynamaya fırsat bulduğum ön inceleme sürümündeki detayları sizlerle paylaşmak istiyorum.

2010 FIFA World Cup’da yaklaşık 200 milli takım yer alıyor. Tabii ki Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanan ülkeleri ayrı bir kefeye koymak gerekiyor. Eğer bu modu oynamak istersek, yüzlerce ülkeyi de saf dışı bırakmış oluyoruz. İşe en baştan başlamak isterseniz de eleme turlarıyla yola çıkabilirsiniz. İlk denemelerimi, tabii ki Türk milli takımını seçerek yaptım.

2010 FIFA World Cup

Maç saati

Takımlar, sırayla sahaya çıkıyor ve tribünler çok ateşli. EA Sports, seyirciler ve atmosfer için yeni düzenlemeler getirmiş. Böylelikle heyecan düzeyi daha da artıyor. Maç öncesinde, esnasında ve sonrasında taraftarlar, takımla birlikte heyecanlanıyor, üzülüyor ve seviniyor. Saha içindeki görüntünün bir anda kaybolup kameraların seyircilere odaklanması, ayrı bir tat bırakmış.