2018'in En İyi Strateji Oyunu hangisi?

Furkan Güler 2.01.2019 - 11:46
Bu sene oynarken en çok kafa yorduğunuz oyun hangisi?

Bu sene çıkan büyük bütçeli oyunları bir kenara alırsak, 2018 yılı bizlere oldukça güzel strateji oyunları da sundu. Yıllar geçtikçe popülerliği kaybeden strateji türünden elini eteğini çeken büyük firmaların dışında, hala bu türe idealist gözle bakan geliştirici ekipler de bulunuyor. İdealist fikirlerin arkasında yatan yaratıcılığı oyunlarına yansıtan geliştirici ekiplerin arasından şüphesiz bu sene en dikkat çeken çeken ekip, 11 bit studios oldu. Frostpunk ile güzel bir başarı yakalayan geliştiriciler, oyuncuların dikkatini çekmeyi başardı. Strateji mekaniklerinin yanında teknik detaylarıyla da oyuncuların sevgisini kazanan oyunun yanında Battletech isimli strateji oyunu, gelecek temasını seven oyuncuların hoşuna gitti. Eski RTS oyunlarına benzer çizimleriyle bu türe hali hazırda aşina olan kitlenin beğendiği yapım, güzel satış rakamlarına ulaştı.,

Bu senenin En İyi Strateji Oyunu

Bu senenin RTS tarafındaysa Ancestors Legacy, oyuncuların beğenisini kazandı. Ayrıca oynanış mekanikleriyle birlikte şüphesiz bu senenin en iyi grafikli ve senaryolu strateji oyununun, The Banner Saga 3 olduğunu söyleyebiliriz. Strateji türüne güzel bir hikaye koymayı başaran nadir serilerden bir tanesi olan The Banner Saga serisi, ilk iki oyunuyla da oldukça beğenilmişti.

Lenovo sponsorluğunda düzenlediğimiz ankette En İyi Strateji Oyunu kategorisinde sizin tercihiniz hangisi olacak? Bu senenin en iyi yapımlarını seçerken, bizlere oylarınızla yardım etmeyi ve seçiminizi sebebiyle birlikte yorumlarda belirtmeyi unutmayın!


Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2019 17:27
Stellaris türü seven var mı ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
erkekkaan96
erkekkaan96 4.01.2019 15:39
Bağımsız yapımcılardan gelen kaliteli bir strateji oyunu olan Ancestors Legacy hem kaliteli grafikleriyle hemde eski tarz strateji oyunu tatında olması sebebiyle benim seçimim Anchestors Legacy.
Kalan Karakter: 300 Gönder
2018'in En İyi Strateji Oyunu
İlginizi Çekebilir