Google Mesajlar ile 2FA kodlarını otomatik olarak silebileceksiniz

Taylan Bal 24.07.2023 - 12:14
2FA kodları SMS kutunuzu kolayca doldurabilir, bu nedenle, Mesajlar uygulamanızı 2FA kodlarını otomatik olarak silmeye ayarlamalısınız.

Günümüzde veri ihlalleri ve güçlü şifre saldırıları giderek artan bir tehdit oluşturuyor. Bu nedenle, en iyi şifre yöneticilerinden birini kullanmanın yanı sıra iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) yöntemini de kullanmak iyi bir fikir.

SMS doğrulama, bu yöntemleri kurmanın zayıf bir yolu olabilir, ancak telefon numaranızın bir çevrimiçi hesapla ilişkilendirilmesi yeterli oluyor. Bu yöntem oldukça etkili, ancak 2FA kodları SMS kutunuzu kolayca doldurabilir. İşte bu nedenle, Mesajlar uygulamanızı 2FA kodlarını otomatik olarak silmeye ayarlamalısınız.

2FA kodları nasıl silinir?

2FA kodları nasıl silinir?

Google, geçen yıl Google Mesajlar uygulamasına 2FA kodlarını otomatik olarak silme özelliğini ekledi. Bu özellik etkinleştirildiğinde, telefona gönderilen 2FA kodları 24 saat sonra otomatik olarak silinecektir. Çoğu 2FA kodu, saatler değil, dakikalar içinde geçerliliklerini yitirdiğinden, bu özelliğin olumsuz bir yönü yoktur. 

Ancak, Google Mesajlar uygulamanız varsayılan mesajlaşma uygulamanız olmayabilir ve otomatik silmeyi kullanmaya başlamadan önce bunu ayarlamanız gerekecek. Pixel 7 Pro gibi Google telefonları, varsayılan olarak Google Mesajlar uygulamasını içerirken, diğer bazı en iyi Android telefonlarda bunu manuel olarak yüklemeniz gerekebilir.

Android telefonunuza Google Mesajlar nasıl yüklenir?

  • Google Play Store'u açın ve arama çubuğunda Google Mesajlar'ı arayın.
  • Uygulamayı Messages by Google olarak gösteren listede bulun.
  • Google Mesajlar uygulamasını açın.
  • Ekranın ortasında yer alan Mavi butona dokunun ve Varsayılan SMS uygulaması olarak ayarla seçeneğini onaylayın.

Google Mesajlar ile 2FA kodlarını nasıl silebilirsiniz?

Artık Google Mesajlar'ı yüklediğiniz ve varsayılan mesajlaşma uygulamanız olarak ayarladığınız için, 24 saat sonra otomatik olarak 2FA kodlarını silen özelliği aşağıdaki talimatları uygulayarak etkinleştirebilirsiniz.

  • Google Mesajlar uygulamasını açın.
  • Ekranın sağ üst köşesindeki hesap simgesine dokunun.
  • Mesajlar ayarlarına gidin.
  • Daha sonra Mesajlar düzenlemesine dokunun.
  • Otomatik olarak silme seçeneğinin yanında bulunan butona dokunun ve 24 saat sonra sil seçeneğini etkinleştirin.

Neden Google Mesajlar ile 2FA kodlarını otomatik olarak silmelisiniz?

Google Mesajlar, genel olarak en iyi mesajlaşma uygulamalarından biridir ve Android kullanıcıları için harika bir seçenektir. Bu uygulama sayesinde 2FA kodlarını 24 saat sonra otomatik olarak silme özelliğini kullanabilir ve temiz bir gelen kutusu tutabilirsiniz. Hemen hemen tüm 2FA kodları zaten 24 saat içinde geçerliliğini yitirdiği için, onları saklama gereği duyulmaz. Elbette, bu kodları manuel olarak da silebilirsiniz, ancak Google Mesajlar, 2FA kodları için otomatik silme özelliği ile işinizi kolaylaştırıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 09:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
2FA kodları nasıl silinir?
İlginizi Çekebilir