"Korsan Hırsızlıktır"

Murat Halilbeyoğlu 15.11.2011 - 12:33
Oyun sektörünün canına tak etti!
Oyun sektörünün emekçileri, “Korsan hırsızlıktır “ diyor. Ve yasadışı oyun indirmenin çözümünün,  daha uygun fiyatlar karşılığında oyun severlere sunulması gerektiğini söylüyor.

BBC Teknoloji Muhabiri Dan Whitwort yaptığı bir haberde, korsan oyun kullanımı hakkında bazı bilgilere yer vermiş. İnternet üzerinden indirilen oyunların son beş yılda yüzde 20 arttığından bahsediyor. Bu artış, yüksek bütçeli oyunların korsan indirim yüzünden milyonlarca dolar zarara uğratıyor.  

Bu konu hakkında görüş belirten İngiltere İnteraktif Eğlence Birliği’nden Andy Payne ise  “ Birçok oyun yaratılıyor ve bu oyunları yaratanlar bir ekip kuruyor. Bu ekip içinde yüzlerce insan çalışıyor, yani bir oyun yaratmak gerçekten çok maliyetli bir iş.  Yasadışı oyun indirilmesi, birçok insanın işsiz kalması ve milyonlarca dolar zarar demek.”

"Korsan Hırsızlıktır"
Diğer bir görüş ise, isminin açıklanmasını istemeyen bir oyun sever. BBC’ye açıklama yapan bu oyun sever; senede yüz oyunu yasadışı olarak internetten sağladığını, yaklaşık elli civarında oyunu ise orijinal olarak satın aldığını belirtiyor.

Oyunları satın almasının sebebini şöyle açıklıyor. “ Oyunları satın almamın nedeni önce korsan yollardan elde etmem. İlk başta oyunu denemem lazım, deneyemezsem gidip satın alma zahmetine hiç bulaşmam. 14 yaşından beri bunu yapıyorum, hiç ceza almadım ve şu an 23 yaşındayım. Hoşuma giden oyunları satın alıyorum, gitmeyenleri ise siliyorum”   diyerek sözlerini bitiriyor.

Yorumlar 23
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 09:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
"Korsan Hırsızlıktır"
İlginizi Çekebilir