38 Studios'un durumu çok kötü

Murat Halilbeyoğlu 25.05.2012 - 11:39
Bir rüya ile başladı, kabusa ne ara döndü?
Güzel başlayan bir hikaye kötü sona mı yaklaşıyor? Şubat ayında çıkan Kingdoms of Amalur: Reckoning, her ne kadar beğeni toplayan bir oyun olsa da belli ki arkasındaki isim 38 Studios'a ve alt firması Big Huge Games'e yetmemiş gözüküyor.

Geçen hafta mali bir kriz yaşayan ve Rhode Island valisinin yardımı ile biraz olsun kendisine gelen stüdyo ne yazık ki yeni aldığı bir karar ile bütün çalışanlarına yol veriyormuş. Ve maalesef artık bu resmi bir açıklama.

3 milyon satması makul görülen oyununun 1 milyon barajını bile aşamaması nedeni ile artan masrafları azaltmak ve bu ekonomik sıkıntıdan kurtulmak için iki firma bütün çalışanlarını işten çıkartmaya hazırlanıyor.

38 Studios'un durumu çok kötü
Firmanın yayınladığı bildiride ise bir cümle yürek burkuyor:

"Bu, işten çıkartmalar ne isteyerek yapılıyor ne de bir ceza niteliğinde."

Kısacası "Biz de istemiyoruz ama elimizden birşey gelmiyor" anlamı taşıyor.

Malesef 24 Mayıs sabahı mail'lerini açan çalışanların ilk görüdüğü mesaj bu oldu. Şimdiden 38 Studios'tan bu şekilde ayrılmak zorunda kalan kişilere Twitter üzerinden destek ve iş teklifleri mesajları yağıyor.

Bu kötü durumun kısa zamanda düzelip bir an önce 38'in eski haline kavuşmasını umut ediyoruz. Gelişmeleri sizlere bildirmeye devam edeceğiz.
Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 09:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
38 Studios'un durumu çok kötü
İlginizi Çekebilir