40 Milyon Avrupalı PlayStation 2 Sahibi Oldu

Tahir Müstecaplıoğlu 3.06.2010 - 12:31
40 Milyon Avrupalı PlayStation 2 Sahibi Oldu
6 yılda 33 milyon Avrupalının tercih ettiği PlayStation 1’in rekorunu egale eden PlayStation 2, Avrupa’da 40 milyon adet satış rakamına ulaştı

Tüketici elektroniği ve ev eğlencesi alanında önde gelen markalardan biri olan Sony’nin efsanevi oyun konsolu PlayStation 2, Avrupa’da kırılması zor bir rekora imza attı. PlayStation 2, 33 milyon Avrupalının tercih ettiği PlayStation 1’in de rekorunu egale ederek 6 yılda 40 milyon adet satıldı.

PlayStation 2’nin gösterdiği başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirten Sony Europe CEO’su David Reeves, PlayStation’ın hem yeni hem de deneyimli oyun severlerin tercihi olmaya devam edeceğini belirtti: “PlayStation 2, ne kadar popüler hale geldiğini ispatlarcasına, son aylarda Avrupa’da haftada 100.000 adet satılır duruma geldi. EyeToy, SingStar ve BUZZ! gibi yeni ve yaratıcı oyunların geliştirilmesine paralel olarak bu popülerliğini sürdürmesini bekliyoruz.”

PlayStation 2’nin Avrupa’da 40 milyon adet satışla gösterdiği başarı, başka bir performansla pekişiyor: PlayStation 2, şu an Avrupa’da 2000’in üzerinde oyunla destekleniyor. 2006’nın sonunda bu rakama 50 adet oyun daha eklenecek.


PlayStation 2 Hakkında

PlayStation 1'in mirasını devam ettiren PlayStation 2, yüksek teknolojisi ile sıra dışı bir grafik performansı ve üstün ses efektleri sunuyor. PlayStation 2, DVD formatlı üç boyutlu eşsiz oyun keyfi sağlamasının yanı sıra ev eğlence sisteminin bir parçası olarak uzaktan kumandalı bir DVD film oynatma cihazı olarak da işlev görüyor. Bir ev eğlencesi ikonu olmanın ötesinde, gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçları da karşılayabilecek şekilde tasarlanan PlayStation 2, internet üzerinden çoklu ortamda oyun oynatma ve veri kaydetme amaçlı sabit disk bağlantı noktaları gibi özellikleriyle, bugünün olduğu kadar geleceğin de en popüler eğlence merkezi olmaya aday.


Sony Hakkında

60 yıldır yenilik ve kalite kavramlarıyla özdeşleşen Sony, işlevselliği ve tasarımıyla ön plana çıkan görsel, işitsel ve bilgi teknolojileri ürünleriyle tanınıyor. Dünyanın sayılı teknoloji markalarından biri olarak son kullanıcıların yanı sıra profesyonel çözümlere yönelik ürün ve içerikleriyle de farklılaşıyor. 1990 yılından beri Türkiye’de de faaliyet gösteren Sony, kullanıcılara satış ve satış sonrası maksimum kalite anlayışıyla hizmet veren yaygın bir bayi ve servis ağına sahip. Sony ürün ve hizmetleriyle ilgili daha fazla bilgi için lütfen web adresini (www.sony.com.tr) ziyaret ediniz.


Bilgi için:

Sony Eurasia; Gülsüm Akşit; Tel: 0216 531 98 36
Excel İletişim Danışmanlığı; Nergis Bozyiğit; Tel: 0216 544 94 54



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
40 Milyon Avrupalı PlayStation 2 Sahibi Oldu
İlginizi Çekebilir