5 HAK - Kaan ALKIN

Murat Oktay 21.12.2012 - 15:30
Bu haftaki konuğumuz; Kaan Alkın
5 HAK isimli köşemize devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi burada sektörün tanınmış isimlerini konuk edip, onların oyun ve benzer mecralardaki bilgilerini test edeceğiz. Bakalım işlerini ne kadar biliyorlar.

Kaan Alkın: Kendimi bildim bileli bilgisayar başındayım. Referanslarım, Sinclair, Amstrad, Atari 800XL, Commodore 64, Amiga 500 ve envai çeşit PC. Tabii bunları CV'me yazamıyorum, dokunuyor bu durum bana. Çünkü CV denen merete sadece "profesyonel", yani karşılığında para alınan işler yazılıyor, ki bu durumda 1995 yılından beri "profesyonel" olarak bilgisayar ve oyunlarla ilintili işlerle uğraşıyorum. Türlü dergilerde ve web sitelerinde donanım ve oyun editörlüğü yapmışlığım bulunuyor. Level, Oyungezer, Progamer, Merlininkazani (aha), Techno-Labs (aha2) vb, Google'ınız var kullanın (sorularına tashih yaptım bu arada, bu ne yahu). Soruları cevaplarken online kaynaklara kesinlikle başvurmamam konusunda uyarıldım. Hiç gerek yoktu uyarıya. Belli bir yıl öncesi dünyaya gelen insanlar daha bir rahat akılda tutuyor, türlü gereksiz bilgiyi. Neden acaba?

5 HAK - Kaan ALKIN
1-Street Figter'daki Chun-Li ilk olarak hangi oyunda yer almıştır?

KA: Mandarin güzeli Chun-Li (güzel demedin mi çığlığı basıp tekmeyi yapıştırıyor) ilk kez Street Fighter II'de serinin ilk bayan karakteri olarak yer almıştır. Haremlik selamlık muhabbetini Capcom, ta 1991'de kırmış, biz hala geriye doğru gidelim.
MK: O-hoo-hooo! Daha ilk sorudan yanlış cevap verenlere bayılıyoruz biz sevgili Kaan. Maalesef cevabının tek doğru yanı Capcom ve Chun-Li isimlerini doğru yazmış olman. Kendisi ilk defa Capcom'un yaptığı Breath Of Fire adlı oyunda yer almıştır. Hatırlatırız sana oynanabilir olup olmadığını sormadık soruda. Gitti bi' can!

5 HAK - Kaan ALKIN

2- Lara Croft'un adı ilk ne olarak düşünülmüştü?


KA: Laura Cruz! İşin ilginç yanı, karakteri önce erkek olarak resmetmişler, şapkalı, kırbaçlı. Akabinde bu kadar da çakma iş olmasın deyip, erkek yerine bayan karakter, şapka yerine seksapel, kırbaç yerine çift tabanca kullanarak, tamamen "orijinal" bir karakter yaratmayı başarmışlardı.
MK: Evet, bayanlarla alakalı soruları "ŞRAKK!" diye doğru cevaplaman da epey "ilginç". Tebrikler.

5 HAK - Kaan ALKIN
3- World of Warcraft'ta en işe yaramaz şehir hangisidir? Neden?

KA: Çok güzel soru, hele beni tanıyan birinin bunu sorması beni çok ama çok, ... , eğlendirdi. World of Warcraft'ın alayı işe yaramazdır. Neden? Çünkü oynamıyorum WoW.
MK: Şimdi burada "Center of the Universe" tavırları işe yaramaz. Sen oynamıyor olabilirsin ama milyonlar oynuyor. Dolayısı ile; milyonlar + oyun + oyun editörü - cevap verememek = CEHALET!
Doğru cevap Darnassus'tu bu arada...

5 HAK - Kaan ALKIN


4- Persler'in Büyük Veziri Abdul Kassam Ismael'in kaç kitabı vardı?


KA: Tarih sorusunu kesin bilemem diyordum ama iyi denk geldi. Bu şahsı muhteremin her daim inatla yanında taşıdığı 117bin kitaplık bir kütüphanesi bulunuyordu. Dua edin internet var artık. Zaten bizim jenerasyonla sona erdi ansiklopedi karıştırma devri. İçeriği bulmuş Vezir ama interneti var edememiş bir türlü. İmkansızlık elbette.
MK: Soruma biz de çok kafa yorduk o olaya. Birazcık şansı olsa ilk Facebook'u bile bulabilirdi bizce. Sonuçta o kadar kitabın içinde bir tane de Sarı Sayfalar'dan vardır illa ki. Neyse, bu arada cevap doğru....Sen bunu nereden biliyorsun ya?

5 HAK - Kaan ALKIN
5- Star Wars'un R2-D2 ve C-3PO karakterleri hangi komedyen ikilisinden esinlenmiştir?

KA: Laurel ve Hardy. Komedi unsuru olarak bu iki karakteri eklemek konusundaysa Akira Kurosawa'nın Hidden Fortress'ından esinlenmiştir.
MK: Aha, yine fazladan "bilgi" veren bir arkadaşımız daha. Valla artık bu programı çoktan seçmeli hale mi getirsek diye düşünür olduk. Neyse, doğru cevap.

5 HAK - Kaan ALKIN
SONUÇ:  Zamanında hem Merlin'in Kazanı'na hem de Techno-Labs'a ettiğin yardımların sana kolay sorular şeklinde geri döndüğünü farketmiş olduğunu umarak, iyi sayılabilecek bir yarışma çıkarttığını duyuruyoruz. Lakin kaybettiğin iki hakkı gözden kaçırmak olmaz, kazandığın üç hakkın ödülünü aşağıdaki Şenay Altdüdek adlı hanım kızımızdan alabilirsin. Mutluluklar!

5 HAK - Kaan ALKIN
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 01:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
5 HAK - Kaan ALKIN
İlginizi Çekebilir