5 HAK - Saygın ERGEN

Murat Oktay 21.12.2012 - 15:46
Bu haftaki kurbanımız Tiglon Oyun Departmanı Ürün Müdürü Saygın ERGEN
5 HAK isimli köşemize devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi burada sektörün tanınmış isimlerini konuk edip, onların oyun ve benzer mecralardaki bilgilerini test edeceğiz. Bakalım işlerini ne kadar biliyorlar.

Saygın Ergen: Görselliğe dayalı konulara her zaman ilgi duymuşumdur. Bunda 82’li olmanın etkisi de var diye düşünüyorum. Zira 82 kuşağı olarak sokakta top peşinde de koşturduk ama TV’de Muppet Show’dan Görevimiz Tehlike’ye kadar bir çok  klasiği izledik ve tabii ki video oyunlarının gelişimine birebir tanık olduk. Bu açıdan kendimi çok şanslı görüyorum. Karşıma çıkan fırsat ile okuduğum mesleği (Şehir Planlama- hayır Simcity oynamak daha eğlenceli ve kolaydı) bir kenara bırakıp, çocukluğumdan beri ilgi alanım olan video oyunları sektörüne giriş yaptım 5 sene önce. Nortec Eurasia’da Nintendo ile başlayan serüvenim Tiglon’da devam ediyor şimdi.
 
Of! Sorular çok kazıkmış be! Sağ çıkamayacağım herhalde bu maceradan :) Hmm bakalım.
 
5 HAK - Saygın ERGEN
 
1-Karakterlerinin geçmişi anlatılan ve hikayesi olan ilk video oyunu hangisidir?
 
SE:Sen şimdi böyle sorunca aklım sürekli ilk RPG oyunlarına gidip gidip geldi. Önce dedim Eye of the Beholder mı acaba. Sonra Might&Magic, Lands of Lore, Wasteland ve hatta RPG dışına çıkıp Prince of Persia’yı bile düşündüm. O kadar gerilere gidince kafa kalmadı, RAM bitti falan tabii ama sanırım bir cevap bulabildim. Wizardry diyorum!
MK:
Binlerce cevap daha yazabilir, hatta bize bütün oyun dünyasından isimler sıralayabilirsin ancak bu iş o kadar kolay olmaz. Biz daha ilk sorudan tökezleyen konuklarımıza bayılıyoruz biliyor musun Saygın. Çok seviyoruz onları. Maalesef doğru cevap; Donkey Kong.

5 HAK - Saygın ERGEN
 
2-Lord Soth'un karısı nerenin lady'si idi?

SE:
Bu Lord Soth’u gözüm FRP zamanlarından ısırıyor. Sanırım Ravenloft dünyasına ait bir kişilik kendisi. Gel gör ki, masaüstü FRP maceralarım hiç bir zaman Ravenloft dünyasına götürmedi beni. Dolayısı ile Lord Soth ve ailesi ile pek içli dışlı olamadık. O yüzden valla bilemedim bunu. :/ Kaçmak için kaçlık zar atıyorduk?
MK:d20'lik bile seni bu durumdan kurtaramaz. Masaüstü FRP maceranda Ravenloft'a gitmemiş olabilirsin ancak Ejderha Mızrağını tanıyorsundur illa ki değil mi? Hani Kitara'ya yazıyor bu Lord Soth, Lord Ariakas'ın bileğini tutup yakıyor falan... Önemli şeyler bunlar, okulda "İleride ne işimize yarayacak ki?" diye sorup ilgi göstermezsen böyle olur işte. Doğru cevap Gladria olacaktır. Eşi Lady Korrine of Gladria olarak anılır. DAAAAAT!

5 HAK - Saygın ERGEN
 
3-Halloween filminde katil Michael'in maskesi aslında hangi ünlü aktörün yüzünden esinlenerek yapılmış bir maskedir?
 
SE:Vay anasını soruya bak! Nasıl bir trivia sorusu bu. John Carpenter en sevdiğim yönetmenlerden biridir korku sineması dedin mi. Ama şimdi farkettim ki hiç oturup trivia okumamışım filmleri ile ilgili. Maskedeki ifade ufaktan John Travolta’yı anımsatıyor şimdi düşününce. John Travolta mı?
MK:
Şu anda kendimizi aşağıdaki kumlu arenada aslanlarla kapışan bir gladyatör gibi hissediyoruz inan. John Travolta açıkçası gerçeği öğrenmeden önce bizim için de bir seçenekti ancak maalesef doğru cevap  William Shatner. Hani Kaptan Kirk, "Scotty bizi ışınla"...
Kaldı iki can!
 
5 HAK - Saygın ERGEN
4-Lara Croft'un kendisi gibi Tomb Raider olan arkadaşının adı nedir?
 
SE:Evet son canımı da Lara Croft’a kaptırıyorum anlaşılan. Her ne kadar son oyunu heyecanla bekliyor olsam da, genel olarak oyun tarzıma uymadığı için Tomb Raider serisini hiç bir zaman sevemedim. O nedenle uzak durduğum bir seri oldu hep. Ama şu kesin, oyun dünyasında bir tane Tomb Raider vardır o da Lara Croft’tur arkadaş! diyerek yırtamaz mıyım bu sorudan :)
MK:Yırtamazsın arkadaşım. Ayrıca artık nasıl bir umutsuzluğa kapıldıysan daha dördüncü sorudan son nefesini vermeye hazır gibisini. Sen Merlin arenasını, 5 Hak'kı o kadar kolay mı zannetmiştin? Buradan ne yiğitler boynu bükük ayrıldı bir bilsen. Doğru cevap Alex.

5 HAK - Saygın ERGEN
5-My...
SE: precioussss mı yoksa! :)
MK:Eh artık histerik bir şekilde tamamlanması gereken bir cümle başlangıcıydı zaten. Neyse bak yine son anda kurtuldun. Tek can göze kötü gözükse de hiç can olmamasından iyidir. Tebrikler!

5 HAK - Saygın ERGEN
SONUÇ:Bu arenadan yara almadan çıkan henüz olmadı, senin de kazasız belasız atlatacağını düşünmemiştik ancak aksiyon filmlerindeki gibi son anda canını kurtaran bir kahraman olacağını da tahmin etmiyorduk. FRP'ye biraz daha çalışman lazım. Sevdiğin yönetmenlerin filmleri hakkında da olur olmaz bilgiler toplamaya başla bizce. Kim bilir belki bir gün yeniden buralara uğrarsın. Yaraların iyileştiğinde. Bu arada cevaplarını gördükten sonra sana aşık olan aşağıdaki Çunli Altındiş adlı hanımefendi de selamlarını yolluyor. Bak nasıl da el sallıyor.

5 HAK - Saygın ERGEN
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
5 HAK - Saygın ERGEN
İlginizi Çekebilir