Dead Island 2 bu yıl yeniden duyurulabilir

Alparslan Gürlek 7.08.2022 - 12:33
Yılan hikayesini de geçen geliştirme sürecinin ardından yeniden yaşam belirtileri gösteren Dead Island 2 için yeni söylentiler ortaya çıkıyor. Kaynak ise oldukça güvenilir.

Geliştirme süreci gerçekten içinden çıkılamayacak kadar karmaşıklaşan Dead Island 2 için yeni söylentiler var. Kendisini Battlefield, Call of Duty serilerinden tanıdığımız ve söyledikleri genelde gerçekleşen, sağlam kaynaklara sahip olan Tom Henderson, oyun ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Duyurulmasının ardından sessiz geçen 8 yılın ardından oyun yeniden karşımıza çıkabilir.

Dead Island 2, The Game Awards sırasında duyurulabilir

Tom Henderson isimsiz bir kaynağının ona yeni bilgiler verdiğini iddia ediyor. Kendisi zaten Şubat ayında oyunun hayatta olduğuna dair yeni bir rapor yayınlamıştı. Bunun üzerine bazı isimsiz kaynakların ona ulaşıp yeni bilgiler verdiğini söylüyor. Bu yeni bilgiler Dead Island 2 oyununun bu yılın sonlarında gerçekleşecek The Game Awards (9 Aralık'ta gerçekleşmesi planlanıyor) sırasında duyurulabileceğini öne sürüyor. Açıkçası böyle bir yapımı yeniden duyurmak için seçilebilecek en iyi tarih oyun ödülleri etkinliği olduğundan, iddialar kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ancak oyunun geliştirme süreci öyle bir açmaza girmişti ki, bu duyuru haberleri bile artık şüpheyle ele alınmalı.

Yine de bir umut, kaynaktan gelen detayları da sizlerle paylaşalım. Bu yıl yeniden duyurulması beklenen yapımın online co-op özelliğine ağırlık vereceği söyleniyor. Tıpkı serinin daha önceki oyunları Dead Island ve Dead Island Riptide'da olduğu gibi eşli oyun vurgulanan özelliklerden biri olacak. Aynı zamanda 5-6 yeni karakter gelmesi de bekleniyor. Hali hazırda serinin zaten dört farklı sınıftan karakterleri bulunuyordu, yeni oyunda bunlar olacak mı, henüz bilmiyoruz. 

Dead Island 2 bu yıl yeniden duyurulabilir

Techland tarafından geliştirilen ve 2011 yılında (Skyrim ile aynı yılda) piyasaya sürülen Dead Island kısa sürede tarihin en popüler zombi oyunlarından biri olmuştu. Bunun sebebi ise zamanına göre yenilikçi oynanış mekanikleri bulundurması ve ağırlık verdiği yakın dövüş mekaniklerinin kusursuza yakın çalışmasıydı. Tabi Dying Light serisinin başarısının gölgesinde kalan oyunu bugün pek kimseler oynamıyor.

Dead Island 2 ise uzun zamandır sessizliğe gömüldü ancak Deep Silver'ın ana şirketi Embracer Group, bu yılın başlarında oyun ile ilgili yeni açıklamalarda bulunmuştu. Öyle ki, şirketin 31 Mart 2023'te sona erecek gelecek mali yılından sonra bu oyunun piyasaya öne sürüleceğini bile söylemişlerdi. Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek bir oyunun bu yıl Aralık ayının başlarında duyurulması ise kulağa mantıklı geliyor. Bu da söylentilerin zeminini biraz da olsa güçlendiriyor.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 18:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 09:01
Bu oyun ve su yeni çıkacak olan bioshock benzeri oyun war 2 side tiksen çıkmaz daha
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2022 16:09
dying light 1 zamanında yayınlansa çok şansı olmazdı ama şimdi tam zamanı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2022 15:42
BEKLE BEKLE yAŞLANDIK hadi oğlum cık artık
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2022 14:37
Borderlands - Deadrising karışımı matrak bir oyun olursa oynanabilir aslıında.
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 7.08.2022 14:03
Yılan hikayesine döndü duyurun artık rahatlayalım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dead Island 2 bu yıl yeniden duyurulabilir
İlginizi Çekebilir