Dying Light 2 için ilginç detaylar açıklandı

Alparslan Gürlek 14.05.2021 - 18:34
Dying Light 2 için ikinci bir AMA (Ask Me Anything) videosu yayınlandı ve bu sefer daha fazla detaya ışık tutuyor. İlgi çekici yanıtlar haberimizde.

Bildiğiniz gibi Dying Light 2 geliştiricisi Techland daha önce Nisan ayının sonlarına doğru paylaştığı bir AMA (Ask Me Anything) videosuyla hayranların oyunla ilgili merak ettikleri soruları yanıtlamıştı. Bugün yayınlanan yeni bir video ise oyun için daha fazla detaya ışık tutuyor ve oyuncuların, DL2'nin ilk oyunla olan bağlantısını, dünyasını, gruplarını ve seçimleri anlamasını sağlıyor. Gelin birlikte oyun hakkında paylaşılan yeni detaylara birlikte göz atalım.

Dying Light 2 geliştiricisinden ilgi çekici yanıtlar

Hayranlar tarafından gelen can alıcı sorulara oldukça merak uyandıran yanıtlar da geldi. Gelen ilk soru, ikinci oyunun karakteri Aiden'ın, ilk oyunun yıldızı Crane'den daha heyecanlı ve kararsız göründüğünü, oyun boyunca karakterin gelişimine eşlik edip etmeyeceğimizi soruyordu. Karakterin kişiliği ile ilgili gelen sorunun yanıtı ise olumlu oldu.

Aiden'in tanımlanmış, kendine has karakteristik özellikleri olduğunu belirten geliştirici bunun oyunun başındaki davranışlarını etkilediğini söylüyor. Ancak Aiden'ın bir özelliği ise "kendi kimliğini araması" olarak karşımıza çıkacak. Bununla birlikte geliştiricinin tabiriyle "Aynı zamanda Aiden kendi geçmişindeki bazı gizemleri keşfetmek için araştıran biri" bu nedenle karakterden daha fazlasını bekleyebileceğiz. Oyun ilerledikçe karakterimiz de değişecek, oynanış tarzımızdan etkilenecek. Oyunun sonunda da verdiğimiz kararlar ana karakterin nelere sahip olacağını etkileyecek.

Peki ilk oyundaki GRE ikinci oyunda da karşımıza çıkacak mı? İşte bu sorunun yanıtı biraz üstü kapalı verildi ancak ikinci oyunda kesinlikle GRE'nin izlerini görebileceğimizi söylüyorlar. İlk oyunun üstünden birkaç yıl geçtiği için GRE'nin aktif olarak bulunup bulunmayacağı bir gizem olarak kalırken, şirkete neler olduğunu bulabileceğiz. Haritada birçok iz bıraktığı söylenen GRE oluşumu ikinci oyunda da var olacak ancak ilk oyundaki gibi hikayenin tamamını kapsayan bir konu olmasını beklemiyoruz.

Bir diğer soru oyunda romantizm olup olmayacağı yönündeydi. Geliştirici kendisinin de içinde romantizm bulunan oyunları olmadığını ve şirketin oyunla ilgili hedefleri arasında böyle bir şey olmadığını belirtti. Ancak oyunda gerek NPC'lerin kendi arasındaki ilişkiler, gerekse Aiden ile ilişkileri olacak. Bunlar dinamik bir şekilde oyuncunun kararlarından etkilenecek ve bu ilişkilerin "karmaşık ve güçlü" olacağını söylüyorlar.

Ayrıca yapılan açıklamalar arasında Dying Light 2'de olanların, ilk oyunda olanlarla oldukça güçlü şekilde ilgili olduğunu belirtiyorlar. Oyuncuların The Following genişlemesindeki hangi sonun ikinci oyunda karşılarına çıkacağını, oynarken görebileceklerini söylüyor. İkinci oyunda Crane ve Harran'da yaşadıklarının yansımasını rahatça hissedebileceğimizi söylüyorlar.

Dying Light 2 için ilginç detaylar açıklandı

Başka bir soru, yıkılan uygarlığın ve kolonileşen insanlığın, ikinci oyunda oyuncu tarafından günümüzdeki gibi devlet ve hükümetlere geri dönüp dönemeyeceğini soruyordu. Geliştirici buna olumsuz yanıt verdi ve "İnşa ettiğimiz modern karanlık çağda yaşayıp, insanlığın böyle bir felaketten sonra nerelere gidebileceğini görmenizi istiyoruz" dedi. Devletleri ve hükümetleri zaten bildiğimizi, bu nedenle bunun ilgi çekici olmadığını belirttiler. Yani Dying Light 2 kurgusu üzerinden ilerleyecek ve oyuncuya bu konuda köklü bir değişiklik yaptırmayacak gibi görünüyor. Ancak oyuncu verdiği kararlarla geleceği şekillendirebilecek. Techland "Geleceği kendi kararlarınızla şekillendirebileceksiniz, oyunu bitirdiğinizde hangi binaların, hangi yapıların ya da ne çeşit bir topluluğun yer alacağına karar verebileceksiniz" diyor.

Yukarıdaki videodan soruların ve yanıtların tamamını görebilir, alttaki bağlantıdan da geçmiş AMA videosunda paylaşılan detaylara ulaşabilirsiniz. Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 15:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2021 04:47
Bu oyun umarım ikinci cyberpunk vakası olmaz. İçimde öyle bir his uyandırıyor.
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2021 22:16
umarım olmaz bi cyberpunk vakası daha kaldırılmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
f8r7t
f8r7t 15.05.2021 20:19
Bu site zaten içler acısı şekilde yavaş ağır birde bir sayfa açarken reklam olayı girmiş. Birde haberler hep geç geliyor. Diğer sitelerden devam ederiz yapacak bir şey kalmadı.
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2021 04:46
Kelimesi kelimesine haklısınız.
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2021 15:37
adguard kullan bak keyfine :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2021 02:24
Acıklananlara bakılırsa rpg ogesi felan da kalmamis. Hala daha neden eften puften soru cevap yapiyorlar anlamadim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2021 22:29
aynı şeyleri cyberpunk 2077'de de aynı bu şekilde söylüyorlardı. twitch'de sarışın bir hanımabla yapımcılara bağlanıp soruyordu, videolar gösteriliyordu falan.

dying light uzun saatler zombi kestiğim bir oyun olmasına rağmen ağzım bir kere cyberpunk dan yandıgı için bunu pre-order almayacam...
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2021 23:26
aga umarım bir cyberbug vakası daha yaşamayız senide anlıyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2021 19:55
bi çıkış tarihi açıklanmadı gitti.
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2021 14:56
1 Kasım'da cikacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dying Light 2 için ilginç detaylar açıklandı
İlginizi Çekebilir