Hay başınıza Ellie kadar taş düşsün

Murat Oktay 3.12.2022 - 13:53
Biz oyuncular kimi zaman gerçekten gereksiz konuşabiliyoruz. Özellikle de başkalarının yorumlarının etkisi altında kalabiliyoruz. Bugün konumuz Bella Ramsey. Hani Game of Thrones'da oldukça başarılı bir şekilde Lyanna Mormont'u canlandıran oyuncu.

Oyun dünyasının sevilen yapımları birer birer sinema ya da TV'ye gelirken, en çok beğendiklerimizden biri olan Last of Us dizisinin de gelmemesini düşünmek çok mantıklı sayılmazdı. Çıkışından bu yana sayısız ödül kazanan, konusu ile bizi hem heyecanlandıran hem de kalbimizi kıran oyun, 2023 yılında TV'lere gelmek için hazırlık yapıyor. İlginçtir ki dizideki iki ana karaktere, Game of Thrones dizisinin güçlü karakterlerinden Pedro Pascal (Joel) ve Bella Ramsey (Ellie) hayat verecek.

Neremizi yırtarsak yırtalım Bella Ramsey, Ellie olarak karşımıza çıkacak

Yapım ilk duyurulduğunda bir çoğumuz oldukça heyecanlandı. Ancak bir o kadar da tepki çekti. Pascal'ın Joel karakterine ya da Ramsey'in Ellie'ye uymadığını söyleyip durduk. Ancak unuttuğumuz bir konu vardı ki o da sanal iki karakterin gerçek oyuncular ile ekrana yansıtılmasının zorluğu. Bu sebeple yorumlarımız genelde olumsuz bir şekilde eleştirmek yönünde gerçekleşti.

Last of Us dizisi için karakter posterleri geldi

Elbete sizleri de anlayabiliyor, empati kurmaya çalışıyorum. Bizler için böylesine önemli olan bir yapımı en iyi bir şekilde anlatılmasını, karakterlerin gerçeğine en uygun yansıtılmasını istiyoruz. Ama unutmamak lazım ki bahsi geçenler sanal karakterler ve yapımcılar da bunu en doğru şekilde yansıtabilmek için ellerinden geleni yapıyorlardır.

Bella Ramsey son yıllarda oldukça öne çıkan oyunculardan biri olarak karşımızda. Yüzü birebir oyundaki Ellie'ye benzemiyor olması, onun karakteri doğru canlandıramayacağı anlamına gelmiyor. Bunun için bekleyip görmek gerekiyor. Oturduğumuz yerden "Ben beğenmedim" demek kolay. Elbette tüm fikirlere saygımız sonsuz. Ancak zaten oyuncu seçiminin yapıldığını ve aynı zamanda dizinin çekilmeye başladığını düşürsek zaten bu noktada bizim söyleyeceğimiz her şeyin yapımcı ekibin bir kulağından girip diğerinden çıkacağına eminim.

Unutmadan Bella Ramsey'in dizinin ikinci sezonunda büyümüş olması gibi bir beklenti de var. Ancak hem dizinin kaç sezon olacağı hakkında en ufak bilgimiz yok. Bu konu hakkında tek bildiğimiz Neil Druckmann'ın "Dizinin ilk sezonu, ilk oyundaki konuları ele alacağı" açıklaması. Ancak bu baştan sona tüm oyunu kapsayıp kapsamayacağını söylemiyor. Bu sebeple ikinci sezonda ilk oyundan bölümler görmeye devam edebileceğimiz gibi, iki oyun arasındaki süreci de konu alabilir.

Neil Druckmann'dan bahsetmişken, Uncharted ve Last of Us gibi serilerin yaratıcısının bu yapımda da en iyi sonucu alabilmek için yanlış adım atması mümkün değil. Üstelik Uncharted'da olduğu gibi yapımın dışında da kalmıyor. Direkt olarak yazar olarak geçiyor. Kurgusunu doğru bir şekilde ilerleteceğinden eminim. Zira onun kafasındakini sadece kendisi biliyor.

Bir diğer nokta ise HBO'nun bu güne kadar yayınladığı diğer yapımlara baktığımızda (Game of Thrones gibi) ne kadar büyük yapımlara imza attığını görebiliyoruz. Her biri çok uzun yıllarca devam etmiş ve konuşulmuş diziler. Hali ile oyuncu seçiminde de başarılı bir karar vermiş olduğuna inanmamız için bir diğer sebep.

Bence şu noktada bizlere düşen dizinin çıkışını bekleyip, beğenmezsek o zaman tüm nefretimizi kusmak olabilir. Zira kendimizi tekrardan öteye gidemiyoruz.

2023 yılının başında yayına girecek olan The Last of Us dizisini ben de en az sizin kadar heyecan içinde bekliyorum. Umarım yazdıklarım yanlış çıkmaz da hepimizi mutlu edecek bir dizi karşımızda olur ve geçtiğimiz yıllarda karşımıza Resident Evil ya da Doom benzeri korkunç bir uyarlama çıkmaz.

Yorumlar 69
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 02:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2022 18:32
Arkada neler oldu bilmiyorum ama Sadie Sink tam Ellie oynamalık bir oyuncuydu, özellikle Stranger Things 4. sezonda resmen Ellie'yi gördüm, her şey iyi oyunculukla bitmiyor, Pedro Pascal yine fena gözükmüyorda Bella Ramsey'in sadece tipi değil, mizacı da benzemiyor Ellie'ye, Ellie sempatik.
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2022 20:36
Sana sonuna kadar katılıyorum dostum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2022 17:33
Bu kadını tanımıyorum ama oyundaki karekter tiplemesi olarak yakın durmuyor oyunculuk için yorum yapamam çünkü bu kadını izlediğim dizi ve filmelerde görmedim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2022 20:21
Guzel degilsen ne film dunyasinda ne de gercek hayatta kimse yuzune bakmaz. kiz takirdayana benziyor bunun yerine goz zevkine hitap eden baska bir oyuncu bulunabilirdi. Sonucta 8 milyar insan var degil mi?
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2022 08:16
çok acımasız bir dünya değilmi
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2022 04:13
Aynı witcher dizisi gibi olacak. İlk sezon patlama yapacak. 2 sezon kimse yüzüne bakmayacak. Çünkü witcherda Cast ekibinden kaybetti
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2022 13:59
site karıştı :D en azından fikirlerini açıkça beyan eden bir site oldu Merlinin Kazanı, sürekli pohpohlayan ve güzelleyen bir site değil arrtık. Kendi fikirlerini cesurca öne sürmüş yazar arkadaş. BEN DE HİÇ BEĞENMEDİM Oyuncu seçimini. Sonunda gerçekleri hissettiklerini net yazan biri şükür.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2022 20:45
dış görünüşü güzel değil diye eleştirmek nedir oyunculara pislik derlerdi hak vermezdim demek ki haklılarmış
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2022 03:50
20:45 Oyunculara pislik diyerek. Oyuncunun dış görünüşünü nasıl eleştirisiniz diyorsun. Şuan sen ne yaptın. Tanımadığın oyunculara pislik dedin. Aynısını sende yapmadın mı ? Senin ne farkın kaldı. Harbiden yazık kafana. Senin yaptığın yorumdan ben utandım. hakaret etmek güzel bir şey mi ?!
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2022 03:47
20:45 sen oyunculara genelleme yaparak nasıl pislik dersin?! Asıl senin gibi zihniyetlere pislik denir! Yazık yaa.. Bunlar nasıl yorumlar. Böyle oyuncular olmasaydı, o oyunları oynayanda olmazdı. O oyunların dizileride çıkmazdı. Sen o oyunculara kurban ol. Terbiyesiz seni!
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2022 22:28
Kanka duyarını başka yerde kas! Bu serinin dizisi için 6 sene bekledim. Lütfen ama cast seçimi kötü deme hakkımız olsun. 20:08
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2022 22:27
Oyunun fanları beğenmemiş.. sen beğensen ne yazar bro 20:08
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2022 22:25
20:08 kanka bu nasıl bir duyar ???? Ben böyle duyarcılık görmedim ??
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2022 22:23
20:08 başkan seni tanımak istiyorum.. harbiden ne kadar boş bir tartışma ve yorum yaptığın için xD
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2022 22:22
20:08 Adam kötü birşey dememiş ki? Karakter uyumsuz diyor. Bu konuda adam haklı.. Kusura bakma ama Tlou serisini severek bitirmiş biri olarak. Hbo max cast seçimi benide çok üzdü.. Böyle yapımlarda oyunculuk kadar benzerlikte önemlidir. Ellie oyunda sevimli bir karakter. Üzgünüm ama dizi de değil :(
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2022 22:19
20:08 Bu ablamız oyundaki Ellieye benzemeyi bırak andırmıyor. Bu sadece beni şikayetim değil Tlou sevenlerininde şikayetti.. Ondan bu dizi kötü puan alırsa tek nedeni bu olacaktır. Umarım oyunculuğu iyidir diyelim. Bu arada bunun insanlıkla ne alakası var anlamadım. Harbi boş yorum yapmışsın :D ahah
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2022 20:08
17:17 yani oyuncuya sevimsiz diyorsun sırf dış görünüşünden dolayı gerçekten insanlukla alakanız yok!
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2022 17:17
Dış görünüşü kötü diye eleştirilmiyor. Sadece dış görünüşü Ellie gibi sevimli durmuyor ve oyundaki karakteri yansıtmıyor diye eleştiriyor. Her şeyi bir noktaya çekmeye çalışmayın!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hay başınıza Ellie kadar taş düşsün
İlginizi Çekebilir