Marvel's Avengers Beta İnceleme

Ersin Kılıç 10.08.2020 - 15:29
Marvel's Avengers beta aşaması geçtiğimiz haftasonu başladı. Biz de bu betaya girdik ve uzun bir oynanış sonrasında deneyimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Marvel's Avengers betası geçtiğimiz günlerde başladı. Hafta sonu oyunun PS4 sürümünü ön sipariş ile alan oyunculara açılan bu beta 14 Ağustos'ta diğer platformlarda da oynanabilecek. 21 Ağustos'ta ise tamamen, tüm oyunculara açılan bir beta programı ile karşılaşacağız. Peki oyunun betasını beğendik mi?

Marvel's Avengers Beta İnceleme

Avengers betası aslında tanıtım videolarında da sık sık gördüğümüz A-Day ile açılış yapıyor. Halkın kahramanları bağrına bastığı bu özel günde işler sarpa sarıyor ve büyük bir saldırıyla karşılaşıyoruz. Bu saldırı kısmı aslında oyunun kısa bir özeti niyetinde tutulmuş. Sırasıyla orada yer alan tüm kahramanları oynuyoruz. Tabi hepsine pat diye alışmak zor oluyor. Kısa sekanslar halinde sunulduğu için "ya bu kombo hangisiydi" derken sonraki kahramana geçiyorsunuz. Yani oyun burada biraz ağza bal çalma mantığını gütmüş de diyebiliriz.

Acı sonuçlar doğuran bu saldırı sonrası ekip tabi ki tefe konuyor. Sonrasında ise ekibin dağıldığını görüyoruz. Onları bir araya getiren kıvılcımı ise Kamala Khan ateşliyor. Burada tabi ki hikaye adına çok fazla spoiler vermek istemiyorum. Ama Marvel evrenine aşinaysanız hikayede Terrigenesis dahil olmak üzere birçok olguya yer verildiğini söyleyebilirim.

Gelelim oynanış detaylarına çünkü burada biraz kafa karışıklığı da beraberinde geliyor. Avengers oyunu loot mekanikleri üzerine kurulmuş. Yani oyun boyunca birçok göreve katılıyor ve hepsinin sonucunda karakterinizi geliştirmeye daha iyi loot düşürmeye çalışıyorsunuz. Hafif Destiny ya da Anthem mantığında bir oyun olduğunu söylemek mümkün.

Marvel's Avengers Beta İnceleme

Bu Loot mantığı karakter görünümüne etki etmiyor. Tabi Gear kısmından farklı kostümleri görmek mümkün. Ama Loot kısmına geçtiğinizde topladığınız tüm bu özel eşyaları karakterinizin kullanmasını sağlıyorsunuz. Yani daha güçlü, daha hızlı atak yapmanızı sağlayan ya da krtik vuruş ihtimalini arttıran eşyalar var. Bu eşyalarında karakteriniz gibi seviyesi bulunuyor. örneğin sizde 3-4 seviyelik eşyalar var diyelim. Oyunda ilerledikçe ve yeni sandıklar buldukça 7-8-9 diye daha yüksek seviye eşyalar buluyorsunuz.

Gidişat dar mekanlar gibi geniş alanlara da yayılmış durumda. yani etrafı araştırmak ve loot peşinde koşmak oyunun belki de en önemli noktası olmuş. Bu sandıklar için yardımımıza Jarvis koşuyor. Iron Man'in üstün yapay zekası görev bilgilendirmeleri dışında loot konusunda da size destek sağlıyor ve Loot sandıklarının yerini söylüyor.

Marvel's Avengers Beta İnceleme

Kontrol ettiğimiz karakterler arasında Thor, Iron Man, Hulk, Captain Amerika, Black Widow ve Kamala Khan yani Ms. Marvel bulunuyor. Her karakterin kendine has özellikleri ve saldırıları var. Hulk beklendiği gibi sağı solu parçalarken Captain Amerika'da daha oturaklı bir dövüş sistemi ile karşılaşıyorsunuz. Ms Marvel uzuvları sayesinde hem platform kısımlarında hem de dövüşlerde farklı kombolar sergiliyor. ıron Man ise en komplike karakterlerden biri. Uçabildiği için hem yerde hem gökte dilediğiniz zaman savaşabiliyorsunuz. Tabi dar mekanlar uçma kısımlarında karışıklığa da sebep olmuş. Oyuna daha sonra Hawkeye ve örümcek Adam gibi karakterler de katılacak. Örümcek Adam özel anlaşmadan dolayı sadece Sony konsollarında yer alacak.

Benim en çok keyif aldığım karakter Thor oldu. Çekicini fırlatması, yıldırım komboları ile adının hakkını veriyor diyebiliriz. Hulk ise çok sıradan ve sıkıcı bir oynanışa sahip. Açıkçası en keyifli olan karakterin Hulk olmasını bekliyordum ama bu konuda oyun beni biraz hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Tabi yetenek sistemi oyunun betasında kısıtlı. Aldığınız puanlar ile karakter yeteneklerini geliştirebiliyorsunuz. Belki yetenekler geliştikçe oyunun dövüş sistemi daha keyifli olabilir. Fakat ben bu hali ile çok yavan ve sıkıcı buldum diyebilirim. Unutmadan oyunun vuruş hissiyatını sevdim. Tüm karakterlerde farklı ve tok hissettiren bir vuruş hissiyatı var.

Marvel's Avengers Beta İnceleme

Oyunun bir diğer problemi de çok tek düze olması. belli bir süre sonra hep aynı karmaşa ve aksiyon içerisinde olduğunuzu hissediyorsunuz. Artı olarak oyun sizi sürekli elini tersiyle itiyor. örneğin bazı sahnelerde hiçbir tuşa basmasanız bile sonraki ara sahneye kadar olayların bir şekilde ilerlediğini görebiliyorsunuz. Bu monoton yapı tam sürümde giderilebilir mi emin değilim ama şu haliyle soru işaretleri bırakacak yapıda olduğunu söylemek mümkün.

Unutmadan oyunun Co-op görevlerinden de bahsedelim. War Table sizin bir nevi ana üssünüz. Buradan görev seçimini yapıyor ve diğer oyuncular ile buluşuyorsunuz. Betada ben ne kadar denediysem de başka bir oyuncu ile oynayamadım. Hep sunucu hatası ile karşılaştım. Bu gibi durumlarda dilerseniz yapay zeka ile oynayabiliyorsunuz. Tabi çok zeki bir yoldaş beklemeyin, sonra üzülürsünüz.

Marvel's Avengers Beta İnceleme

Genel olarak beta izlenimlerim bu şekildeydi. Loot mantığınız çok seven bir oyuncu değilim. İşin içerisine tek düze oynanış da girince açıkçası Marvel's Avengers betasından beklediğim tadı alamadım. Yeni yetenekler ve daha güzel görevler ile oyunun açılma ihtimali var ama loot mantığını sevmiyorsanız oyun sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Oyunun tam sürümü 4 Eylül'de PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak. İlerleyen aylarda ise PS5 ve XSX sürümü ile karşılaşacağız. Eğer daha önce satın alırsanız bu sürümlere ücretsiz yükseltme imkanı sunulduğunu da hatırlatalım.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 11:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.08.2020 18:24
Oyuna Giriş Yaptım Ama Square Enix baglantısını Saglmayamıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2020 04:52
Bu oyun destinynin izinden giderse, mmog tarzinda iş yapar, bu türde oyun yok gibi, genelde aaa mmorpg shooter destiny,division,anthem aklima gelenler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
ruyaguclu
ruyaguclu 11.08.2020 14:51
Çok güzel duruyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2020 20:38
oyunu satın almayanlar betaya katılabiliyor mu

---------------------------

Şu anda hayır ama açık beta bilgileri videoda yer alıyor.
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 07:13
Hayır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2020 23:05
mehmet akif bul beni :DD
Kalan Karakter: 300 Gönder
Marvel's Avengers Beta İnceleme
İlginizi Çekebilir