Microsoft'un yeni Xbox Series patenti ortaya çıktı

Emir Özkayalar 12.05.2022 - 14:58
Geçtiğimiz günlerde Microsoft yeni bir patent alarak gündemdeki yerini aldı. Bu patent sayesinde Xbox Series S konsoluna CD takılabilecek.

Son zamanlarda oyuncular ve şirketler tamamen dijital olan konsollara yönelmiş durumda. Bu konsolların avantajları olduğu gibi dezavantajları da mevcut. En önemli dezavantajı elinizde bulunan ve eski konsolunuza ait olan oyunların oynanamaması olarak söylenebilir. Microsoft’un yeni aldığı patentle birlikte bu problemi çözecek gibi duruyor.

Ancak şunu da akıllardan çıkarmamak gerekli ki, şirketler tarafından alınan her patent yüzde yüz hayata geçirilmiyor. Bundan yıllar önce Sony, bir Muz’u kontrolöre çeviren bir patent almıştı. Ancak görüldüğü üzere PS5’te böyle bir özellik bulunmuyor. Ancak yine de Microsoft’un almış oldu bu patent oyun dünyasında heyecan uyandırdı. Bu patent sayesinde Xbox Series S konsolunuza CD takabileceksiniz. 

Microsoft'un yeni Xbox Series patenti ortaya çıktı

Xbox Series S konsoluna nasıl CD takılıyor?

Game Rant tarafından keşfi yapılan patent, Xbox Series S ve Xbox One S konsollarınıza nasıl CD takacağınızı açıklıyor. Patent, kullanıcının harici bir disk sürücüsüne bir disk yerleştirebileceği ve bu sayede diski doğrulayarak oyunun Xbox Seris S ve Xbox One S üzerinden oynanabilir hale gelmesini sağlıyor. Game Rant’in belirttiği gibi muhtemelen bu doğrulama geçici bir kimlik doğrulaması olacaktır.

Aksi halde kullanıcılar doğrulattıkları oyunu satmaya yönelebilir. Xbox böyle bir plan üzerinde uzun zamandır çalışıyor gibi gözüküyor.  2018’de gazeteci Brad Sams “Diskten dijitale” isimli bir yazısında buna benzer bir konuyu ele aldı. Aynı zamanda bu, Xbox’ın mevcut pazar stratejisine de iyi uyuyor. Microsoft’un bu planı hayata geçirip geçirmeyeceği henüz netleşmiş değil, bekleyip göreceğiz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 10:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2022 15:04
Ben daha az zahmetli bir şey söyleyeyim. Hem de bedava. O cd lerin içinde mutlaka şifre geliyordur. Bir zahmet online hesabına bağlansın. Ha illa fiziksel bir iş olsun deniyorsa, flash bellek diye bir icat var.
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2022 15:09
100 GB flash bellek yok olsa bile çok tuzlu olur onu yapan adam senin kadar düşünemiyormu sanıyorsun flash dan oyun oynatma verimlimi değilmi o da var
Kalan Karakter: 300 Gönder
burnas
burnas 14.05.2022 12:39
Şu disk işini bitirin artık ya, madem fiziksel olarak satmak istiyorsunuz hala ,mercimek kadar çipin içine onlarca gigabyte veri yükleyebiliyoruz, yap flash disk benzeri bi alet takalım usb girişine oynayalım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2022 17:29
seneye series x pro model gelir yeni nesile geçtiğmizi ozaman anlarız
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2022 23:07
Series X zaten PS5 in Pro su gücünde. ;)) Microsoft un çıkarmasına gerek bile yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
utrasah
utrasah 12.05.2022 20:52
kutulu oyun başkadır hele Türkiye şartlarında 2, el piyasasında kutulu oyunu rahatlıkla ucuza bulunabilir. ben şahsen kutulu oyunu açan konsolu tercih ederim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft'un yeni Xbox Series patenti ortaya çıktı
İlginizi Çekebilir