Red Dead Redemption Remastered neden iptal edildi?

Murat Oktay 2.10.2022 - 01:37
Rockstar Red Dead Redemption Remastered için çalışma yapmış ve utanmadan rafa kaldırmış. Peki bu oyunun hiç çıkmayacağı anlamına mı geliyor?

Rockstar Games, Red Dead Redemtion Remastered ile RDR serisinin ilk oyununu yeniden hayata geçirmeyi planlayan firma GTA 6 duyurusu ile bunu rafa kaldırmış gibi görünüyor. Gerçek biraz daha farklı olabilir.

Oyuncuları, oyunseverler ve Rockstar fanları olarak ikiye ayırmak gerekir. Tüm zamanların en çok satan oyunları listesinde ilk 10'da iki Rockstar oyunu olması da bu fan kitlesinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. İkinci sırada Grand Theft Auto V, onuncu sırada ise Red Dead Redemption 2 ile yer alan Rockstar Games, bir yandan da eski oyunlarını da yaşatmak istiyor.

Red Dead Redemption Remastered çıkacak mı?

Bu soruyu cevaplamadan önce Red Dead Redemption Remastered (RDRR) söyletilerine bakmamız lazım. 2020'nin Mayıs ayı sonunda 4Chan'de çıkan bir mesaj "PC, PS5 ve XSEX için bir RDR1 versiyonu olacak." diyordu. Buradaki söylentiler çok zaman doğru çıkıyordu. Ancak firmadan "Asla yapılmayacağı" yönünde çıkan başka bir söylenti de olmuştu. Gerçi bu sızıntı beklentileri azaltmak yerine daha çok arttırdı.

Red Dead Redemption Remastered neden iptal edildi?

Ardından bir süre sessizliğe bürünen konu oyunun Amazon'da listelenmesi sonucunda yeniden çok konuşulmaya başlandı. Yine aynı günlerde Rockstar Mag' kanalında paylaşılan bir video ile iddiaları iyice alevlendirdi.

Red Dead Redemption Remastered neden iptal edildi?

Videoda, Red Dead Redemption Remastered sürümünün geliştirilme aşamasında olduğundan bahsedilirken, Red Dead Redemption Remastered ile 'remake' niteliğinde yenilikler beklemememiz gerektiğini belirtiyorlardı. Rockstar'ın piyasaya sürdüğü GTA Trilogy Definitive Edition üçlemesinde olduğu gibi bir görsel düzenleme ve gelişim beklenmesi gerektiğini söylemişti.

O yılın başında, Dan Houser'ın stüdyodan ayrılmasının Red Dead Redemption Remastered geliştirme sürecini zora soktuğu ve tüm projenin yeniden başlatılmak zorunda kaldığı ortaya çıkmıştı.

Tüm bu beklentiler geçtiğimiz iki yıl içinde dönem dönem ortaya çıkan söylentiler ile yeniden alevlendi. Gerçek şu ki oyuncular Red Dead Redemption Remastered için sabırsızlanıyor. Ancak firmanın şu an Grand Theft VI'ya odaklandığını da biliyoruz.

GTA: Trilogy – Definitive Edition'un başarısızlığı projeyi geri attı

Bu senenin Temmuz ayında firmadan Kotaku'ya yapılan bir açıklama da bunu doğrular nitelikte oldu. Özellikle Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition'un bekleneni vermemesi firmanın eski oyunları yeniden yapma düşüncelerini rafa kaldırmasına sebep olmuş gibi görünüyor.

Özellikle Rockstar oyunları hakkında attığı twittler ile gündeme oturan Tez2 yine devreye girdi ve "GTA IV ve RDR1'in remaster'ları birkaç yıl önce masadaydı, ancak Rockstar projeleri akıllarında tutmamayı seçti" şeklinde bir twitt yayınladı.

Buradan ortaya çıkan sonuç Rockstar Red Dead Redemption Remastered için çalışmalara başlamış ancak istediği sonucu alacağını düşünmediği için "şimdilik" bir kenara kaldırmış gibi görünüyor.

Yine de oyun için beklentilerimiz hiçbir zaman bitmeyecek. Rockstar'ın Red Dead Redemption Remastered'ı bir dönem de olsa gündemine almış olması bunun her zaman gerçekleşebileceğini gösteriyor.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 22:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.10.2022 16:56
çöp bir oyundu yarımsaat dayanamadım cd yi kırdım inek evcilleştiriyorsun falan aptalca
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2022 11:32
07:55 Bir CD nin parasını hesaplıyorsan senden akıllıyımdır en azından
curse
curse 10.10.2022 07:55
Para vermediysen sıkıntı yok ama para verip disk i kırdıysan çok akıllı sayılmazsın.
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2022 16:22
oyunu beğenen kitleyi adam yerine koymuyorum gta3 den beri aynı oyunu grafiklerini geliştirerek sunuyorlar zerre sorgulamaktan aciz bir kitle kendi akıllarıyla hareke edemiyorlar yada zaten akılları yok
Mejnun
Mejnun 4.10.2022 05:27
“Keşke sabırlı olsaymışsın” diyor oyunu oynayan kitle))
Kalan Karakter: 300 Gönder
kaskal
kaskal 3.10.2022 01:18
Elinizde iptal edildiğine dair kesin bir veri yok. Sadece tahminlerden yola çıkarak haber mi yapılır. Başlığa da neden iptal edildi? yazmışsınız. Siz haberciliğe fazla kaptırmışsınız kendinizi. Sırf sansasyon yaratmak için. Bu oyun er ya da geç PC'ye gelecek. Playstation'da oynadım ama bir mod yapımcısı olarak PC'ye bekliyorum. RDR 2'nin haritası üzerinde geliştirildiğini biliyorum. Zaten RDR 2'nin haritasında amaçsızca bomboş bir Meksika haritası koymadıklarını biliyoruz. Bu sene içinde de gelmezse ben en azından RDR 2 üzerinde RDR 1 pedestrian paketi geliştireceğim. Hikaye oynanamasa bile hepimiz o eski tadı alacağız.
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2022 07:04
Senin hayalini Gta üzerinden RDR modu yapmaya çalıştılar, Rockstar boş durmayıp engelledi insanları.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 2.10.2022 04:44
Bi PC-ye gelemedi gitti bu oyun. Bari remaster etmeden çıkar modcular kralını yapar diyeceğim onu hiç yapmazlar zaten (
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2022 07:01
Series X ile oynuyorum. Grafikleri, atmosferi gayet yeterli.
Mejnun
Mejnun 4.10.2022 05:24
17:40, Xbox… :)
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2022 17:40
Xbox da oyna Mecnun :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.10.2022 13:21
Red Dead Redemption ilk yapılırken proje kötü yönetilmiş. Oyun güzel olmuş ama projenin kodlaması çok karışık olduğu için remaster yaparken çok zorluk çıkarmış
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.10.2022 11:46
Remasteredlerin oyun dünyasını baltaladığını düşünen bir insan olarak bu gelişmeye sevindim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Red Dead Redemption Remastered neden iptal edildi?
İlginizi Çekebilir