Sony’den açıklama, yeni oyunlar hemen PS Plus’a gelmeyecek

Atıf Doğan Özcan 26.09.2022 - 15:24
Sony, Game Pass’in yolundan gitmeyeceğini açıkladı. Lansman sonrasında yeni oyunlar hemen PS Plus’a gelmeyecek, belki aylarca beklenmesi bile gerekecek.

Game Pass’in bir süredir uygulamış olduğu politikayı PlayStation’da kullanacak mı sorusu bir sürüdür kafalarda yer ediniyordu. Sonunda bu konuda net bir açıklama geldi. Fakat PS Plus kullanıcıları için belki hayal kırıklığı olabilir. Çünkü pek mutlu olacakları bir haber değil.

Lansman sonrası yeni oyunlar hemen PS Plus’a gelmeyecek

Microsoft’un Game Pass’inin başarısından bu yana, Sony’nin yeni oyunlar için “lansman sonrası mevcut” özelliğini kulanıp kullanmayacağı veya daha doğrusu ne zaman kullanacağı sorusu her zaman sorulmuştur. Bu konuda, PlayStation bağımsız bölüm başkanıyla yapılan bir röportajda, şirketin çıkan oyunlarda premium sürümüe odaklanacağını belirtiyor. Yani kısacası Sony, PlayStation Plus yapısına aynı gün sürümleri eklemeyecek.

Sony’den açıklama, yeni oyunlar hemen PS Plus’a gelmeyecek

PlayStation’ın Bağımsız Geliştirici Girişimleri Başkanı Shuhei Yoshida, geçtiğimiz günlerde GI Live 2022’de Sony’nin PlayStation Plus hizmetleri hakkında uzunca röportajlar verecek geçirdi. Kullanıcılarına göre, yeniden yapılandırılmış olan PlayStation Plus, oyunlar için aynı gün piyasaya sürülmeye zemin olarak uygun olsa da, Sony’nin planı bu değil. Bunun yerine Yoshida, şiketin yeni oyunları aynı şekilde yayınlamaya ve dağıtmaya devam edeceğini hata Sony’nin AAA oyunlarını Premium olarak tutma yaklaşımını sürdüreceğini paylaştı.


Yoshida aslında ince bir detay paylaştı, “Oyunların lansman sonrasında premium sürümlerinin özel olduğunu inanıyoruz. Oyun çıktıktan belki üç ay, altı ay veya üç yıl sonra satışlar düştüğü zaman Plus’a dâhil olacak. İşte o zaman PS Plus, bu değer kaybı yaşayan oyunların daha yeni ve geniş kitlelere ulaşmasını sağlayamaya yardımcı olabilir.” 

Sony’den açıklama, yeni oyunlar hemen PS Plus’a gelmeyecek

Bu yöntemi etkin olarak kullanan Yoshida, geliştiricilerin bir oyunun yaşam döngüsü üzerinde daha fazla söz sahibi olmalarını sağladığını düşünüyor. Oyunların satışları düştükten sonra PS Plus’ın Extra bölümüne gelebilirler. Sonrasında bu bölümde de ömrünü tamamlayınca PS Plus’ın daha ucuz bölümlerine geçecek ve böylece oyunun kitlesi gittikçe artacak. Bu yöntem oyunun sürekli olarak bir oyuncu bulmasında ve aynı zamanda mümkün olduğundan daha fazla gelir elde etmesine olanak tanır.

Yoshida, oyunların anında eklenmesinin “erdemli döngüyü” kıracağını savunuyor. Bu tarz işlerde stüdyolara yapılan yatırımın azalacağı ve daha düşük bütçeli oyunların çıkartılacağını düşünüyor. Bakalım bu Sony’nin bu politikası sektördeki en büyük rakibine karşı ne kadar başarı sağlayacak hep beraber bekleyip göreceğiz.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 10:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2022 17:40
Bunlar Game Pass sisteminin sürdürülebilir olmadığını orda burda söylerken game Pass kopyası yapan tipler değil mi? Neyin açıklaması Allah aşkına Yoshida. Çık paraya ihtiyacımız var, oyun satamazsak batarız de kurtul. Paranız yok işte. Muhtaçsınız o satışlara.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2022 07:47
Arkadaş şu emmbesil kitle bi erimedi.yok o yapmasa şu olmazdı.şuna teşekkür yok asıl şuna teşekkür.ulan ne makine ne aksesuar ne oyun alınabiliyor.bırakın sidik yarıştırmayı.kim ne yapıyorsa yapsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2022 09:24
Prodeus steam fiyatı pahalanmış 40 tl'ye erken erişimde aldığım oyun 202 lira olmuş.
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2022 12:10
Abooo iyi ki almışım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2022 12:02
Cok mantikli..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2022 10:00
Game pass sayesinde yapmam dediğinide yaparsın SONY.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony’den açıklama, yeni oyunlar hemen PS Plus’a gelmeyecek
İlginizi Çekebilir