A Quiet Place

Nagihan Selin İnce 12.04.2018 - 13:44
A Quiet Place'i izledik! Peki, beğendik mi?

John Krasinski'nin yönetmen koltuğunda oturduğu ve fragmanları ile merak uyandıran  A Quiet Place, 2018 yılının en iyi gerilim filmi başlığını kesinlikle sonuna kadar hak ediyor. A Quiet Place kısaca, yakın bir gelecekte dünyanın ne oldukları bilinmeyen yaratıklar tarafından saldırıya uğradığı ve ancak sessiz kalırlarsa hayatta kalacaklarını fark eden insanların yaşam mücadelesi verdiği bir film. Eğer fısıltıdan daha yüksek bir ses çıkarırsanız, avlanacağınız bir dünyada yaşamaya çalışmanın ne demek olduğunu biraz olsun deneyimleme şansı sunan film, konusundan ziyade izleyiciye sinema salonunda yaşatmayı başardığı deneyim ile ön plana çıkıyor. Baştan sona sessizlikte geçmesinin yanı sıra sahneleri her karakterin duyduğu şekilde aktarabiliyor da seyirciye A Quiet Place . Yaprak hışırtıları, kuşların kanat çırpma sesleri, su akıntı sesi ve insanları avlayan yaratığın çıkardığı yüksek ses dışında filmde sadece birkaç sahnede konuşma duyuyoruz. Bazen evin sağır olan kızının açısından filmi izlemeye başladığımızda mutlak bir sessizlik kaplıyor her yeri ve film sadece sizi sağır ederek germeyi büyük bir ustalıkla başarıyor. 

Günlük hayatımızda aslında arka planda her an var olan fakat bizim kullandığımız makinelerin gürültüsü ile bastırılmış olan seslerin yoğun bir biçimde ön planda olduğu film seyirciye sanki karakterler ile beraber yemek masasında oturuyor ya da onlarla tarlada yürüyormuş hissi yaşatıyor.

A Quiet Place'de senaryo yazarlığı ve yönetmenliğin dışında karşımıza başrolde de çıkan John Krasinski ile eşi Emily Blunt'ın sergilediği performans filmi bir tık daha yukarıya taşıyacak cinsten. İkisinin canlandırdığı Lee ve Evelyn Abbott çiftinin çocukları rolünde izlediğimiz oyuncular da oldukça yetenekliler. Tüm oyuncular, hislerini ses çıkartmadan mimikleri ile son derece iyi bir biçimde yansıtıyor. Filmin oyuncuları mecburen sessizliğe gömüldükleri için A Quiet Place, neler olup bittiğini seyirciye aktarırken gazeteleri ve Krasinski tarafından canlandırılan karakterin, evin babasının, tuttuğu notları kullanıyor. Neler olduğunu, olayın hangi tarihte gerçekleştiğini ve sessiz olmaları gerektiğini ne zaman anladıkları gibi bilgileri oraya buraya serpiştirilmiş notlardan ve gazetelerden ediniyoruz.

Filmle ilgili en çok hoşuma giden şey karakterlerin gerçekçiliği idi.  Küçük bir çocuğun neden ses çıkaran oyuncularla oynamaması gerektiğini anlayamaması, bir ergenin bu ortamda bile anne babasına karşı gelmesi, henüz çok başında olan bir felakette çocuklardan beklenecek davranışlar. 

A Quiet Place, sesle yaptığı muazzam işler için kesinlikle sinema salonunda izlenmesi gereken bir film ve kesinlikle fırsatınız varsa izlemeniz gereken bir film.  Korku ve gerilimden daha çok hayatta kalmaya çalışan bir ailenin hikayesini izlerken yer yer duygulanacak yer yer de karakterler ile beraber gerilimi yaşayacaksınız. İzledikten sonra üzerine düşünürseniz birçok hata bulmayı başaracak olsanız da A Quiet Place yapmak istediğini yapmayı başarmış bir film.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 21:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2018 23:17
Film güzel fakat verilen puanlar biraz abartılıyor. Kısa, çok temposu hafif bir film. Sinema da izlemenizi tavsiye ederim ama lütfen bu filme yiyecek ve içecekle girmeyin çünkü filmin büyük çoğunluğu adı gibi sessiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2018 22:02
Hep aynı başlığı atıp durmayın. Azcık yaratıcı olun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2018 17:52
Bugün seyrettim cidden sağlamdı. Herkese öneririm. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
A Quiet Place
İlginizi Çekebilir