A Star Is Born filmi nasıl?

Furkan Güler 16.10.2018 - 15:11
Lady Gaga ve Rocket Racoon'un aşk hikayesi

Pop müziğinin en bilinen seslerinden biri olan Lady Gaga'nın bir gün Hollywood filminde başrol olacağını hiç düşündünüz mü? Veya olsa bile bu filmin dram ve romantizm temalı olması, sizi bilmiyorum ancak beni oldukça çok şaşırttı. Çıkacağı güne kadar yakından takip ettiğim A Star Is Born (Bir Yıldız Doğuyor) filminin yönetmen koltuğunda, Bradley Cooper oturuyor. Hangover serisinin yanında Marvel evrenine ait olan Guardians of the Galaxy serisinde de rol alan Cooper, başarılı performansını bu filme de yansıtmış. Hollywood'un vazgeçilmez aktörünün Lady Gaga'ya şans vermesi ise popüler şarkıcının aslında gayet de kaliteli bir aktris olduğunu gözler önüne serdi. Aynı zamanda Bradley Cooper'ın oldukça güzel Country tarzına ait şarkılar söylediğini ve sesinin gayet iyi olduğunu da filmde görebiliyorsunuz. Bradley Cooper'ı bir kenara bırakırsak film boyunca Lady Gaga'nın başrolde hiç sırıtmadığının altını çizmek istiyorum. Hali hazırda başarılı bir müzik kariyerini elinde bulunduran Lady Gaga'nın, rolü kabul edip cesurca kamera karşısına geçmesini tebrik etmek gerekli.

A Star Is Born filmi nasıl olmuş?

A Star Is Born

Filmde geçim sıkıntısı çeken ve hayali ünlü olmak olan Ally'i canlandıran Lady Gaga, senaryo gereği sahne aldığı küçük barda Bradley Cooper'ın oynadığı Jack karakteriyle tanışır. Dünya çapında hatırı sayılır şekilde ünlü olan Jack, gittiği her yerde hayranlarıyla karşılaşır kısa zamanda Ally'i kendine aşık eder. Yeşilçam'dan fırlama bir romantizm hikayesine sahip olan A Star Is Born, senaryo anlamında zayıf gibi gözükse de, bu tarafını müzikal tarafıyla kotarabiliyor. Neredeyse her bir sahnesinde Bradley Cooper'ın veya Lady Gaga'nın çeşitli şarkılar seslendirdiği filmde, aynı zamanda dünya çapında popüler olan yıldızların özel yaşantılarının nasıl olduğuna az da olsa tanık oluyorsunuz.

Filmde aynı zamanda alkolik olan ve işitme sıkıntısı çeken Jack, bu sebeplerden dolayı kariyerini ve dolaylı yolan Ally'nin kariyerini de tehlikeye atıyor. Özellikle alkol ile arasında olan bağdan bir türlü kurtulamayan Jack, bazı sahnelerde Ally'nin başına gerçekten dert oluyor. Tam tersi olarak kendine kaliteli bir menajer seçerek kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkan Ally ise zamanla Jack'ten daha ünlü bir şarkıcı olmayı başarır. Sonlara doğru dram temasının baskın olduğu filmde bol bol romantizmle süslenmiş sahne göreceğinizden emin olabilirsiniz. 

Tüm bunların yanında Bradley Cooper'ın yönetmenliğini de beğendiğimi unutmadan belirmeliyim. Özellikle konser sahnelerinde ortaya konan çekimler gayet başarılı. Filmin müziklerini ise yine Cooper ve Gaga ikilisi ortaya koymuş. Müziklerde Lady Gaga'nın farklı türlerde de gayet başarılı müzikler yapabildiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Sona geldiğimizde A Star Is Born, sanki Lady Gaga'nın aslında ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu, Bradley Cooper'ın ise gayet başarılı bir şarkıcı olabileceğini göstermek için yapılmış diyebiliriz. Eğer romantizm ağırlıklı dram filmlerinden hoşlanıyor, aynı zamanda filmlerde müzikalleri de seviyorsanız A Star Is Born filmi paranızın ve daha da önemlisi harcadığınız zamanın karşılığını verebilen bir yapım olmuş.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 12:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
A Star Is Born
İlginizi Çekebilir