Activision, 14.000'den fazla hileciyi yasakladığını duyurdu

Taylan Bal 3.08.2023 - 12:10
Activision, son ban dalgasında Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Warzone oyunlarından 14.000'den fazla hileciyi yasakladığını duyurdu.

Hileciler, birçok oyunda büyük sorunlardan biri olmuştu. Özellikle Call of Duty oyunları için uzun süredir devam eden bir hileci akımı mevcut. Activision, hileci sorununu azaltmak için Ricochet anti-hile sistemini oluşturmayı ve geliştirmeyi hedefliyor ve son güncellemeler, bu çabalara doğru yönelindiğini gösteriyor.

Ricochet sistemi ve hilecilerle mücadeledeki başarıları

Activision'un, şirketin bir dizi oyununda oyun deneyimini iyileştirmek için iç anti-hile mekanizmalarını artırdığı bir sır değil. Son çabalarından bazıları Ricochet sistemi etrafında ilginç uygulamalara dönüşmüştü. Ricochet sistemine eklenen bir başka özellik, hileci bir faaliyet algılandığında oyunculara hasar kalkanı eklemişti. Böylece hilecinin kritik hasar vermeyecekleri hale getiriliyordu. Tabii ki, sistem düzenli olarak yapılan ayarlamalarla daha fazla sahtekar oyuncunun daha sık yakalanması anlamına geliyordu.

Ricochet sistemi ve hilecilerle mücadeledeki başarıları

Yeni güncellemeler yapılacak

Activision, Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Warzone oyunlarında hile yapan 14.000 hesabı yasakladığını belirtti. 90.000 hileciyi yasakladığı dönem kadar büyük olmasa da, güncellenen Ricochet sistemi, 14.000 hileciyi 24 saat içinde tespit ettiği için dikkate değer. Activision, büyük Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Warzone Sezon 5 güncellemesine hazırlanırken, benzer ban dalgalarının önümüzdeki günlerde gerçekleşebileceği ihtimali de değerlendiriliyor.

Bu yasaklar, stüdyonun son birkaç ay içinde Ricochet anti-hile sistemine bazı dikkate değer özellikler eklediği düşünüldüğünde pek sürpriz olmadı. Örneğin, "Replay Investigation" adlı bir araç eklendi ve bu, takımın oyunun tüm çok oyunculu modlarında hileci davranışlarını belirlemesini ve incelemesini sağlıyor.

Activision Season 5 için gelişmeye devam ediyor

Bu uygulamaların uzun vadede ne kadar etkili olacağı, hilesiz oynayan oyuncuların haksız yere yasaklanma riski nedeniyle her zaman belirsiz olarak karşımıza çıkıyor. Elbette, Activision, gelecek Season 5 içeriğini tanıtırken her şeyi daha da geliştirmeye yönelecek.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 20:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2023 12:23
Ben yıllar önce hilecilerin önünü kesmenin yolunu buldum. Online oyun oynamıyorum. Bunlar hep tecrübe. MVP lere yeni monitör aldırmışlığım var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision, 14.000'den fazla hileciyi yasakladığını duyurdu
İlginizi Çekebilir