Activision Blizzard hisselerinde büyük sıçrama yaşandı

Ersin Kılıç 19.01.2022 - 12:16
Dün açıklanan ve şok eden satın alma sonrasında Activision Blizzard hisselerinde büyük bir sıçrama yaşandı

Microsoft dün yaptığı resmi açıklama ile Activision Blizzard firmasını 68.7 milyar dolara satın aldığını duyurmuştu. Sadece oyun sektöründe değil iş dünyasında da büyük ses getiren bu satın alma kararı sonrasında tabi ki piyasalarda da önemli değişiklikler yaşandı.

Öncelikle yapılan bu satın alma Sony hisselerinde bile gözle görülür bir değişime yol açtı. Sony Group Corp. hisseleri 13 dolar değer kaybı yaşadı. Bu da hisselerde 20 milyar dolarlık bir kayıp anlamına geliyor. Tabi şok dalgasının atlatılmasından sonra Sony'nin hisselerinin yavaş yavaş yeniden bulunduğu düzeye çıkması da bekleniyor. Activision Blizzard tarafında ise çok daha önemli bir sıçrama söz konusu.

Activision Blizzard hisselerinde büyük sıçrama yaşandı

Activision Blizzard hisselerinde büyük sıçrama yaşandı

Microsoft'un yaptığı satın alma duyurusunun ardından Activision Blizzard hisselerinde anlık bir sıçrama yaşandı ve 65 dolar seviyesinde seyreden hisse değeri bir anda 86.5 dolar seviyesine kadar sıçradı ve sonrasında ise 83 dolar seviyesine oturdu. Muhtemelen satın almanın getirdiği pozitif etki ile birlikte kötü günler geçiren firmanın hisselerindeki değerin en azından stabil bir halde ilerlemesi bekleniyor.

Kıyaslama yapacak olursak Activision Blizzard bildiğiniz gibi pozitif ayrımcılık, cinsel taciz suçlamaları ve üst kademenin de bunlara göz yumması gibi olaylar nedeniyle oldukça zor durumdaydı. Firmanın piyasa değerindeki çalkantılı durumu da göz önüne aldığımızda tüm bu krizin satın alma sürecine etki ettiğini de söyleyebiliriz. Nitekim 2021 Şubat ayında 101 dolar ile tarihinin en yüksek piyasa değerine ulaşan firma hisseleri yaşanan bu kriz sebebiyle 55 dolara kadar düşmüştü.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2022 12:27
yaşanır tabi borumu billgates satın aldı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard hisselerinde büyük sıçrama yaşandı
İlginizi Çekebilir