Activision Blizzard raporları masaya döktü!

Kuntay Aybars 6.02.2015 - 21:01
Activision Blizzard’ın 4. Çeyrek ve 2014 yıllık raporunu paylaştı

Şu sıralar Ebay, Amazon, Alibaba gibi ünlü siteler için olduğu gibi oyun sektörünün dev isimleri için de çok mühim bir süreç. Sektörün lider isimlerinden Activision Blizzard’ın 4. Çeyrek ve 2014 yıllık raporunun takipçilerle paylaşılan kısmı ise oyun ve özellikle e-sporlar adına gelecek güzel günlerin habercisi.

Activision Blizzard tarafından Heroes of the Storm kapalı beta için yayınlanan ilk rapor şirketin yüzünü oldukça güldürürken, bu raporun içeriği şu şekilde meraklılarla paylaşıldı:

“13 Ocak 2015 tarihinde Blizzard Entertainment olarak Heroes of the Storm’un kapalı beta sürecini başlattık. Bu oyun f2p tarzda olup, Blizzard oyun tarihinin 20 yılı aşkın süredir oluşturmakta olduğu en önemli karakterleri bir araya getiriyordu. Bunu söylemekten memnuniyet duyarız ki, günümüze kadar 9 milyon oyuncu beta test aşamasına başvurdu.”

Bu gerçekten inanılmaz bir rakam. Her ne kadar bu sayının aktif oyuncu sayısı mı, yoksa kayıtlı oyuncu sayısı mı olduğu bilinmese de; bu durum rakamın büyüklüğünü değiştirmiyor. Özellikle böyle bir sayıya sadece alfa aşamasında bir oyunun ulaşması, hangi durum ve hangi şirket söz konusu olursa olsun oldukça etkileyici.

Yahoo Finans bünyesinde yer alan ve Blizzard’ın içerisinden geldiği belirtilen bir sızıntıya göre raporlar beklenenden çok daha iyi. Görünen o ki Activision Blizzard beklentilerini biraz düşük tutmuş.

Sektöre eklenen son MOBA tarzı oyun olan Heroes of the Storm’un, League of Legends ve Dota 2 gibi e-spor sektörünün önde gelen oyunlarıyla yarışıp yarışamayacağı ise merak konusu. Galiba bu sorunun cevabını Heroes of the Storm beta sürecini tamamlar tamamlamaz göreceğiz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard raporları masaya döktü!
İlginizi Çekebilir