Activision CEO'su birleşme olursa ne kadar kazanacak?

Tunay Şahin 10.05.2023 - 18:03
Activision CEO'su Bobby Kotick, Microsoft birleşmesi gerçekleşirse 185 milyon dolar kazanacak.

Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın alması durumunda, Activision'in CEO'su bu satıştan önemli bir servet kazanma potansiyeline sahip.

Activision CEO'su ne kadar kazanacak?

Microsoft, oyun endüstrisinde istediği konuma gelebilmeyi amaçlayarak Activision Blizzard'ı satın almak için 68.7 Milyar doları gözden çıkarttı. Ancak İngiltere'de CMA'nın bu birleşmeye izin vermemesi sonucunda satın alma şimdilik bir kenarda bekliyor.

Öncelikle akıllardaki bazı soruları gidermek için CMA'nın kararının ne anlama geldiğini açıklayalım. Birçok ülkede bu birleşme kabul görse de, CMA bunun İngiliz oyunculara zarar vereceğini, rekabetin ortadan kalkarak fiyatların artacağını düşünerek bu birleşmeye onay vermedi.

"Onlara ne ? Microsoft parasını veriyor ve alıyor" diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak rekabet kurumundan bu birleşmeye onay çıkmazsa, Activision Blizzard'ın ürünleri İngiltere'de satılamayacak. Bu da firma için yıllık 800 milyon dolara yakın bir gelir kaybı anlamına geliyor. Elbette hiçbir firma böylesine büyük bir pazar kaybetmek istemeyecektir.

Diğer taraftan ana başlığımıza dönecek olursak, Activision Blizzard CEO'su sözleşmesi gereği firmanın şu an 100 milyon dolarlık bir hissesine de sahip. Satın alma gerçekleşirse, elindeki hisselerin fiyatı artacak ve bunun yaklaşık 185 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Axios yaptığı bir çalışmada, Activision'ın üst düzey yöneticilerinin birleşmeden ne kadar kazanabileceğini araştırdı. Firmanın bulgularına göre, birleşme onaylanırsa, sadece Kotick elindeki hisseler ile 185 milyon $'a kadar hisse senedine sahip olabilir.

Kotick, birleşmeye verdiği desteği oldukça yüksek sesle dile getirdi, ancak düzenleyiciler, bulut ve konsol video oyunları pazar segmentlerinde rekabete aykırı etkileri iddialarıyla geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 11:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 12.05.2023 11:19
Acaba orada da CMA kalkıp, o 185 milyonun 85 ini bize el altından verirsen birleşmeye izin veririz falan diye rüşvet dalaverelerle uğraşıyor mudur? Sonra adamın 185'inin de üstüne çökerler mi? Sonra adam başka ülkeye kaçıp ifşalara başlar mı? :D Yoksa orada normal, ahlaklı, adaletli mi işliyordur işler?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Masterlee
Masterlee 11.05.2023 12:56
Zenginin parası fakirin çenesini yorarmış..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision CEO'su birleşme olursa ne kadar kazanacak?
İlginizi Çekebilir