Activision'ın ortaya çıkan patenti şok etkisi yarattı

Furkan Güler 18.10.2017 - 13:17
Artık oyuncular Activision'a güvenmiyor

Her oyuncu mutlaka ucundan köşesinden Activision'ın herhangi bir oyununu mutlaka oynamıştır. Video oyun tarihinin en eski şirketlerinden bir tanesi olan Activision, bugün elinde bulundurduğu markalar sayesinde endüstriye yön verecek bir güce sahip. Blizzard oyunlarının yanı sıra Call of Duty markasının suyunu sıkan firmaya ait ortaya çıkan bir patent ise kafaları karıştırdı. Son dönemlerde gündeme oturan mikro ödemelerden oyuncuların çoğu oldukça memnuniyetsiz durumda. Activision'ın ortaya çıkan patenti de tam bu konuyu ilgilendiriyor. Söylenenlere göre Activision'ın elinde, oyuna mikro ödemeler yöntemi ile para harcayan oyunculara kolaylık sağlayan bir mekanik bulunduruyor.

Activision'ın aldığı patent kafaları karıştırdı

Patent sayfasından da anlaşılacağı üzere, eğer Activision'ın bir oyununa para verip değerli bir eşyaya sahip olursanız, oyun sizin karşınıza oyuna para harcamayan ve güçlü eşyalar bulundurmayan zayıf bir oyuncu çıkartıyor. Yani Heartstone'a para dökmeyen sıradan bir oyuncuysanız, muhtemelen sizi yenen rakiplerin çoğunda mikro ödemeler ile elde edilmiş değerli kartlar bulunuyor. Firma bu duruma ilişkin halen bir açıklama yapmadı. Hatta bu sistemin herhangi bir oyunda etkin olmadığını söyleyenler de var.

Şahsen eğer böyle bir sistemin patenti alındıysa, Activision'ın mutlaka oyunlarında bu sistemi kullandığını düşünüyorum. Rekabetçi oyunlardan oldukça fazla gelir elde eden Activision'ın, mikro ödemeler yöntemi ile nasıl bu kadar fazla para kazandığını böylelikle tahmin edebiliriz. Oyunu 60 dolara satıp, bir de üstüne mikro ödemeler ile oyuncuyu soymaya çalışmasından sonra Activision prestiji yerle bir olacaktır. 2015 yılında alınan patentin sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 08:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.10.2017 07:31
korsan tek çözüm beyler orda ödeme derdi de yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2017 16:23
İyi de bu başka firmalarda zaten var. Örnek Fifa serisi FUT oynayın scriptingin ağa babası dönüyor...????
Kalan Karakter: 300 Gönder
tasnevzat
tasnevzat 19.10.2017 13:31
COD MULTİPLAYER OYNARKEN KİLLCAM LERDE GÖRÜNEN ANLAMSIZLIKLARA BİR AÇIKLAMA GETİRİYOR SANIRIM BU DURUM.ADAM ATEŞ ETMİŞ HQ SD MODUNDA NEREDEYSE BİR METRE SAĞA YADA SOLA AMA HEDEF ÖLMÜŞ,BENİM KİLLCAM DE BAKIYORUM ADAMIN ÜZERİNE BİR ŞARJÖR MERMİ BOŞALTIYORUM ZOR ÖLÜYOR.BU SAÇMALIĞIN BİR HATA YADA EKSİKLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUM,ŞİMDİ OLAY ÇÖZÜLDÜ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2017 09:36
Bunun sorumlusu oyunculardır firmalar değil, sonuçta kimse atlamayacağı eşeğin önüne ot koymaz. İnsanlar eşek olmayı bırakırsa firmalar da geri vites yapmak zorunda. Ama insanların güç ve başkasına üstüne gelme hırsının önüne geçilemiyor, bu tarz insanlar zaten üstün gelebilmek için para ödüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2017 08:47
Blizzard oyunlarının hepsinde bu durum var zaten
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision'ın ortaya çıkan patenti şok etkisi yarattı
İlginizi Çekebilir